Assen: de favorieten van Anja

Beleef een dagje Assen als een local

Doe een dagje Assen Redactioneel door
Foto 1. Ontdek de mooiste plekjes in Assen dankzij de tips van local Anja. Foto links: Anja. Foto rechts: Niels Elgaard Larsen, CC BY-SA 3.0.

9 mei 2016 bijgewerkt: 11 oktober 2018 Toerisme Assen, Drenthe De Drentse stad Assen zit vol gezellige zijstraatjes en ligt tussen allerlei mooie natuurgebieden. Wat mag je tijdens een dagje Assen absoluut niet missen? DagjeWeg.NL vroeg Assenaar Anja (29) om tips. Zij verklapt waar je haar lievelingsrestaurants en favoriete winkels kunt vinden. Zo ontdek je als toerist de mooiste plekjes die de locals allang kennen.

Wie?

  • Naam: Anja
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Woonplaats: Assen

Wat mag je echt niet missen in Assen?

"Het TT Festival eind juni mag je absoluut niet missen. De hele binnenstad wordt dan een groot festivalterrein met verschillende podia met muziek. Dit jaar treden bands als John Coffey en The Brahms op in de stad."

Favoriete plekje in de stad?

"Mijn favoriete plekje in Assen is het Asserbos. Midden in de stad ligt een vrij groot bos met daarin een kinderboerderij: Kinderboerderij De Hofstede. Je hebt daar een speeltuin en een knuffelweide met varkens, cavia's en konijnen. Daar gaan we vaak met de kinderen naartoe."

Waar vind je de leukste winkeltjes?

"In de zijstraatjes van de grotere winkelstraten vind je de allerleukste winkels. Een hele leuke woonwinkel is Van Mooi tot Maf. De eigenaresse is erg behulpzaam en zoekt zelf spulletjes voor je bij elkaar die in de winkel staan. Mijn favoriete boekenwinkel is Rapunsel, een kinderboekenwinkel met leuke verjaardagscadeautjes."

Wat is je favoriete restaurant in Assen?

"Assen heeft meerdere leuke restaurantjes. Mijn twee favoriete restaurants zijn Bodega Manolitos en YuMe. Bodega is een supergoed tapasrestaurant met Griekse en Spaanse gerechten en bij YuMe kun je heerlijke sushi eten."

Zijn er leuke activiteiten in de omgeving?

"Assen ligt vlakbij mooie natuurgebieden. Het Boomkroonpad is bijvoorbeeld erg leuk om te wandelen met kinderen. Als je van motoren en dat soort dingen houdt, is het TT Circuit natuurlijk leuk om een keertje te bezoeken."

Foto 2. Links: Anja's zoontje in het Asserbos. Rechts: Anja met haar zoontje in het Asserbos. Foto's: Anja.
Foto 3. Het TT Festival Assen is het hoogtepunt van het jaar. Flickr, Solar Guard Exclusive Truck Parts / CC BY 2.0.

Laatst gewijzigd: 2018-10-11 11:12:26 · Gepubliceerd: 9 mei 2016 - 18108