1

Maak jacht op brullende dino's

Dino's zitten verscholen achter de bomen van Landgoed Tenaxx

Dinopark Landgoed Tenaxx Nieuws door
Foto 1. Brullende dino's nemen het landgoed in het Groningse Wedde over. Foto: Landgoed Tenaxx

archief oud artikel 13 mei 2016 Toerisme Wedde, Groningen In het voorheen kalme Arboretum op Landgoed Tenaxx schrikken bezoekers nu regelmatig op van een onheilspellend gebrul. Wat houdt zich verscholen tussen de eeuwenoude bomen? Volg het Dinotrack in dit nieuwe Dinopark en spoor alle twintig levensgrote dino's op.

Landgoed Tenaxx in ontwikkeling

Landgoed Tenaxx is een relatief jong landgoed, wat in 2004 werd aangelegd. Een groot aardappelveld werd de standplaats van 600.000 naald- en loofbomen. Daar kwamen nog eens 4000 bijzondere bomen bij, de samen het arboretum vormen - een bomenverzameling. In de afgelopen tien jaar hebben de bomen de tijd gehad om te groeien en vonden ook een grote verzameling treurwilgen een plekje op het landgoed. Maar er is meer gebeurd! Voor bezoekers is er een survivalparcours aangelegd en recent zijn twintig nieuwe bewoners gearriveerd. Landgoed Tenaxx is sinds kort een echt Dinopark!

Dino's uit China

Dino's op een landgoed in Groningen. Hoe kom je op het idee? "Nou, dat was heel simpel", vertelt Huib Dubbelman. "We zaten koffie te drinken en keken uit over het landgoed en toen kregen we het idee. Jurassic Park hier, dat zou toch wel geweldig zijn!" En zo gebeurde het dat er twintig dino's uit China naar Rotterdam reisden en per container naar Landgoed Tenaxx kwamen. Daar hebben inmiddels de eerste bezoekers de grote replica's al bewonderd. De grootste van het stel is twaalf meter hoog!

Dinotrack en Dino-hunt

Wie het Dinopark bezoekt kan de Dinotrack volgen en zo alle dino's opsporen. Of op pad gaan met pijl en boog en een spannende jachtpartij beleven! Alle activiteiten zijn zonder reservering beschikbaar en naast het Dinopark heeft Landgoed Tenaxx meer attracties. Zo is er de survivalrun, een parcours van 3-4 kilometer lang vol hindernissen, heuvels, modder en water. Deelnemers doen er goed aan oude kleding en schoenen aan te trekken en extra kleding mee te nemen. Wie liever in alle rust van de natuur geniet, kan met een roeibootje de grote vijver op.

Foto 2. Indrukwekkende dinosaurussen in Dinopark Tenaxx. Foto: Landgoed Tenaxx
Foto 3. Vind alle twintig dino's op het landgoed. Foto: Landgoed Tenaxx
Foto 4. En vaar met mooi weer op de bootjesvijver. Foto: Landgoed Tenaxx
Foto 5. In het Arboretum staan bijzondere bomensoorten. Foto: Landgoed Tenaxx

Laatst gewijzigd: 2016-05-13 14:20:24 · Gepubliceerd: 2016-05-12 09:45:59 - 4439