Dordrecht is op stoom!

Dordt in Stoom 2016 | Nieuws door

Stap op voor het Stoomrondje tijdens Dordt in Stoom 2016

25 mei 2016 Toerisme Dordrecht, Zuid-Holland Dikke stoomwolken, muziek en gezelligheid. Alles wat zich door middel van stoom voort beweegt, verzamelt zich in Dordrecht voor Dordt in Stoom 2016. Bewonder stoomschepen, stoomtreinen en stoommachines. En, rijd een rondje mee!

Foto 1. Bewonder indrukwekkende stoomschepen tijdens Dordt in Stoom 2016. Foto's: Stichting ‘Dordt in Stoom’

Het stoomspektakel

Rond de historische havens is het van 27 tot en met 29 mei een drukte van belang. De 17e editie van het evenement Dordt in Stoom lokt opnieuw een hele karavaan stoomschepen, stoomtreinen en allerlei stoommachines naar de stad. Bezoekers kunnen al deze bijzondere vervoersmiddelen en machines bewonderen en in actie zien! Het begint allemaal op vrijdagavond met de vlootschouw, wanneer alle partyschepen onder aanvoering van Nederlands grootste stoompartyschip De Majesteit de havens binnen komen. Het middelpunt van het evenement is de binnenstad, waar iedereen gratis kan genieten van het spektakel. Maar wil je echt de kracht van stoom ontdekken? Stap dan op voor een Stoomrondje!

Klaar voor een Stoomrondje?

De ideale manier om Dordt in Stoom te beleven is het Stoomrondje. Met één ticket - € 16,- voor volwassenen en € 14,- voor kinderen - reis je in stoomtrein en stoomboot langs alle activiteiten. De stoomtrein rijdt van het NS Station naar de miniatuur stoomtreinen. De (stoom-)boot brengt je vervolgens naar de binnenstad met tientallen stoomboten, –walsen, –brandspuiten en nog veel meer. En een oldtimerbus rijdt tenslotte weer terug naar het NS Station.

De volgende industriële revolutie

Voor wie liever vooruit kijkt, dan achterom, opent Stadsbibliotheek Dordrecht op zaterdag 28 mei het Technieklab XL. Want waar stoommachines de eerste industriële revolutie ontketenden, wacht nu een vierde revolutie. Een tijdperk waarin robots het dagelijks leven gaan beïnvloeden, aldus de trendwatchers. Bezoekers kunnen in het Technieklab XL aan de slag met verschillende robots, zoals Mbots. Dit zijn bestuurbare robotjes die je kunt programmeren vanaf de laptop. Iedereen is welkom van 10:00 uur tot 16:00 uur en de toegang is gratis.

Geen tijd dit weekend? Ook op andere dagen is er genoeg te doen in Dordt! Bekijk alle uitjes in Dordrecht.
Foto 2. Bewonder oude stoomtreinen. Foto's: Stichting ‘Dordt in Stoom’
Foto 3. Ook auto's reden op stoom.
Foto 4. Indrukwekkende stoommachines.
Dordt in Stoom: een nostalgisch evenement.

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2016-05-24 22:19:54 · Gepubliceerd: 2016-05-24 16:59:18 - 3104