Gluren naar de babypanda bij Pairi Daiza

Nieuw gorillaverblijf eindelijk open én de babypanda is buiten!

Bezoek dierentuin Pairi Daiza Nieuws door
Foto 1. De kleine babyreuzenpanda is nu in het echt te bewonderen! Foto: Pairi Daiza/Benoit Bouchez

10 augustus 2016 bijgewerkt: 13 juli 2023 Toerisme Brugelette, Henegouwen Pairi Daiza staat bekend om haar mooi aangelegde dierenpark en de vele dieren die er wonen. Nu wordt daar ook een imposant gorillaverblijf aan toegevoegd, in de vorm van een vulkaan. En vergeet de babyreuzenpanda niet, het jong is voor het eerst buiten te bewonderen.

Ontmoet Wazungu

Dierentuin Pairi Daiza is verrijkt met een prachtig monumentaal gorillaverblijf, getiteld De Vulkanen van de Gorilla's. Het verblijf telt drie eilanden en twee vulkanen, in totaal 5000 vierkante meter. Genoeg klimruimte dus voor bewoner gorilla Wazungu. Hij is tot nu toe de enige gorilla die er woont. Dit 14-jarige mannetje kwam aan het begin van de zomer naar de dierentuin in Brugelette en is nu voor het eerst te zien. Twee andere gorilla's, die vanuit Artis naar België zijn verhuisd, komen bij hem wonen als ze helemaal gewend zijn.

Prijswinnende dierentuin

De naam van de dierentuin betekent 'afgesloten tuin'. En het voelt ook echt alsof je door een prachtige geheime tuin dwaalt tijdens een bezoekje aan deze award winnende dierentuin. Als je in Pairi Daiza rondloopt, valt ook de schitterende architectuur en natuur op. Alles is op een mooie manier op elkaar afgestemd. Pairi Daiza heeft al diverse prijzen gewonnen voor Mooiste en Beste Zoo. In mei 2016 werden de Diamant ThemePark Awards uitgereikt en daarbij vielen onder meer ook de Tijgertempel en de Roofvogelshow in de prijzen.

Pandababy te zien!

Pairi Daiza heeft diverse fascinerende werelden waar in totaal duizenden dieren wonen. Zo ook de familie Panda. Bij Moeder Hao Hao werd begin juni een babypanda geboren. En niet zomaar één, maar een reuzenpanda. Het is zeldzaam dat er in een Europese dierentuin een reuzenpanda wordt geboren. Het gaat goed met het kleine jong en dat is best bijzonder, want veel pandababy's halen hun eerste verjaardag niet. Na een paar maanden van rust en aan elkaar wennen, mag de kleine panda nu naar buiten en kan het publiek hem eindelijk bewonderen. Kom jij ook op verlaat kraambezoek? Bekijk hieronder in het filmpje zijn eerste stapjes.

Praktische informatie

Pairi Daiza is van 26 maart tot en met 6 november 2016 open, elke dag van 10:00 uur tot 18:00 uur. In juli en augustus is het park een uur langer open. De Vulkanen van de Gorilla's zijn te bezoeken tussen 10:30 uur en 15:00 uur en tussen 16:30 uur en 18:30 uur.
Foto 2. Wazunga heeft voorlopig het rijk nog even alleen. Foto: Pairi Daiza/Christelle Bonté
Foto 3. Het gorillaverblijf telt drie eilanden en twee vulkanen. Foto: Pairi Daiza/Christelle Bonté/Joëlle Willemart

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 19:34:18 · Gepubliceerd: 10 augustus 2016 - 3649