Middeleeuws vertier in Terra Maris

Terra Maris |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Middeleeuws festijn 'Spelen en spijzen' in Zeeuws Oostkapelle

22 augustus 2016 Geschiedenis Oostkapelle, Zeeland Bestorm het mottekasteel of bak op je gemak een broodje boven één van de vuurkorven van Terra Maris. In de tuin van dit museum voor natuur en landschap is het op 23 augustus één groot middeleeuws feestje. Onder meer ringsteken, schieten met pijl-en-boog en een demonstratie schapen drijven staan op het programma.

Foto 1. Het publiek mag de herder helpen tijdens de demonstratie schapen drijven. Foto: DagjeWeg.NL

Land van de zee: Terra Maris

Met het mooie natuurgebied De Manteling van Walcheren als buurman vertelt Terra Maris je alles wat je wilt weten over de natuur en het Zeeuwse landschap. In de historische orangerie van kasteel Westhove volgen bezoekers de geschiedenis van het jaar nul tot nu in een afwisselende tentoonstelling. Het mooie van dit museum is dat je er beslist niet binnen hoeft te blijven om iets te zien en te beleven. Buiten ligt een grote landschapstuin van 2,5 hectare, waar je het Zeeuwse landschap in het klein kunt bewonderen. Die tuin is ook het decor voor het middeleeuws festijn op 23 augustus, wanneer muziek en de geuren van soep, vlees en brood de tuin binnen komen drijven.

Middeleeuws festijn

Aan het eind van de middag begint het middeleeuws festijn, wat van 16:30 uur tot 19:30 uur duurt. Kinderen, en volwassenen, kunnen zich vermaken met allerlei middeleeuwse spelletjes. Probeer al rijdend op een pony een lans door een ring te steken of schiet met een echte pijl-en-boog. Wie vanaf de zijlijn wil genieten van het middeleeuwse spektakel, zakt neer op de hooibalen. Of roostert een broodje boven een kampvuur. Een herder demonstreert tijdens het middeleeuws festijn hoe hij met zijn hond de schapen leidt. En het publiek mag daarbij helpen!

Foto 2. Bestorm het mottekasteel! Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Geniet van de sfeer op het middeleeuws festijn bij Terra Maris. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 4. Eén van de middeleeuwse spelletjes: het ringsteken. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2016-08-22 15:37:47 · Gepubliceerd: 2016-08-22 12:07:01 - 1242