Word kunstenaar of designer tijdens The Big Draw

Dit wordt een extra creatieve herfstvakantie

The Big Draw Eelde Nieuws door
Foto 1. Een kunstenaar in spe aan het werk tijdens The Big Draw. Foto: Museum De Buitenplaats, Kim van Steenwijk.

archief oud artikel 8 oktober 2016 Toerisme Eelde, Drenthe Op jonge leeftijd krijgen we al stiften en potloden in onze handen gedrukt. Soms lijden er wat meubels onder, maar over het algemeen lukt het iedereen een tekening te maken. Maar wat dacht je van een eigen logo ontwerpen, of een kledinglijn schetsen? Je kunt zoveel met tekenen! Museum De Buitenplaats staat de komende weken in het teken van The Big Draw Eelde, vol tekenactiviteiten voor kinderen en volwassenen.

Kleding, karakters en logo's ontwerpen

The Big Draw Eelde start op zaterdag 8 oktober met een dag vol workshops en activiteiten. Wil je je tekenkunsten testen als commercieel designer, kunstenaar of modeontwerper? Kiezen hoeft niet, want allerlei tekenkunsten komen aan bod. Zo kun je bij kledingwinkel Jentingmode een echte kostuumontwerper aan het werk zien. Bekijk modellen in kleding van vroeger en waag je zelf aan een design. Ontwerp je eigen logo en ontmoet The Pink Lady en Granny Smith in levende lijve bij Het Ekohuis. Daar kun je je eigen merk appelsap bedenken en uitwerken. Vergeet niet een fles mee te nemen - die kun laten vullen met appelsap. Het traditionele tekenen krijgt ook aandacht: schuif aan bij de striptekenaars van het Nederlands Stripmuseum en leer hoe je als striptekenaar in spe een hoofdpersoon tekent. Voor wat ruiger teken- en knutselwerk kun je in De Knutselkeet terecht - een keet vol creatieve opdrachten, met allemaal gereedschap en tekengerei.

Tips van de organisatie

  • Tekenen met licht van FabLab GAE in Rijksluchtvaartschool Eelde;
  • Hoe pak je een koe? op Kijkboerderij 't Hoogeveld;
  • Ontwerp je eigen muurschildering voor een pand in Eelde in Oranjerie Museum De Buitenplaats.

Jezelf helemaal zen tekenen

Na de kick-off op 8 oktober gaat The Big Draw Eelde door tot en met zondag 23 oktober. In en rond Museum De Buitenplaats zijn verschillende tekenworkshops voor jong en oud. Een opmerkelijke activiteit is de workshop 'zendoodles'. Dit zijn tekeningetjes die je puur op gevoel maakt: zonder na te denken over wat het wordt, begin je met tekenen. Zo komt je ware creativiteit omhoog - en ze zeggen dat het rust en concentratie geeft. Iets minder zweverig en lekker modern is het 3D-tekenen. Bij deze workshop gebruik je geen potloden of papier. Welke materialen je dan wel gebruikt, houdt het museum nog even geheim. Het complete programma is op de website te bekijken. Groot pluspunt: alle tekenactiviteiten zijn gratis.

Foto 2. Een wand vol tekeningen van kinderen, gemaakt tijdens The Big Draw. Foto: Museum De Buitenplaats, Kim van Steenwijk.

Laatst gewijzigd: 2016-10-07 11:56:10 · Gepubliceerd: 8 oktober 2016 - 628

Activiteiten Museum De Buitenplaats

Nu te bezoeken

Maarten Robert en het Nijsinghhuis


Vanaf 16 juni t/m 1 december presenteert De Buitenplaats in het Nijsinghhuis de tentoonstelling 'Maarten Robert en het Nijsinghhuis'. De tentoonstelling toont tien houtsculpturen in de monumentale...