1

Films om verliefd op te worden

Gratis genieten van fijne feelgood films tijdens SuikerZoet FilmFestival

Suikerzoet Filmfestival Nieuws door
Foto 1. Bekijk gratis de zoetste films op bijzondere locaties - zoals een kerk! - in Schiedam. Foto: Fleur Kooijman

archief oud artikel 14 november 2016 Cultuur Schiedam, Zuid-Holland Vlinders in je buik en een warm gevoel. Hét feelgood SuikerZoet FilmFestival is een aangename verrassing in deze druilerige dagen. Op verschillende locaties in Schiedam schotelt het festival gratis de zoetste films voor. Neem plaats en geniet van feelgoodfilms en een beetje drama.

134 gratis films kijken in Schiedam

De zoetste film van het SuikerZoet FilmFestival, van 17 tot en met 20 november, is volgens organisator Edwin Spek toch wel Florence Foster Jenkins. Meryl Streep vertolkt in deze speelfilm de rol van een operazangeres die niet kan zingen en overtuigd van haar eigen kunnen toch op het podium staat. Florence Foster Jenkins is te zien tijdens de openingsavond van het SuikerZoet FilmFestival op 17 november in de Schiedamse Havenkerk. En dat is nog maar het begin! In totaal hebben bezoekers van het festival keuze uit 134 films op elf unieke locaties in Schiedam.

Deze films mag je niet missen

"Een persoonlijke favoriet is Captain Fantastic", vertelt Edwin Spek. "Dat gaat over een vader die z'n gezin een beetje buiten de wereld wil houden. Hij koestert idealen dat zijn kinderen in het bos zelf leren en ontdekken, maar hij moet zijn zelfgemaakte paradijs gedwongen verlaten om terug te keren in de 'gewone' wereld." En dan is de lijst wat hem betreft nog lang niet compleet. Een paar aanraders, als je niet kunt kiezen.

  • As I open my eyes: over de jonge Farah, een rockzangeres in Tunesië, die vecht tegen de verboden in haar land. Wenneker Cinema, zaterdag 19 november om 16:00 uur.
  • L' Avenir: een hele mooie Franse film. Wenneker cinema, donderdag 17 november om 20:15 uur.
  • An, een Japanse film over een ex-crimineel die als bakker aan de slag gaat.'t Huis te Poort, donderdag 17 november om 19:30 uur.
  • Café Derby: een Belgische dramafilm over Georges, een gedreven handelaar, die een groots plan bedenkt als de paus naar België komt. Korenbeurs, vrijdag 18 november om 19:45 uur. Pand Paulus, zaterdag 19 november om 22:10 uur.
  • De GVR: ontmoet de Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl in deze film geregisseerd door Steven Spielberg. Havenkerk Schiedam, vrijdag 18 november om 19:15 uur.

Zoet programma voor kinderen

Voor het eerst organiseert het SuikerZoet FilmFestival een speciaal programma voor de zoetste bezoekertjes. Bij de opening zijn kinderen van de partij voor de Grote Vriendelijke Reus, naar het boek van Roald Dahl. Op zaterdag en zondag schuiven kinderen van drie tot dertien jaar voor kinderfilms op verschillende locaties. Word het de klassieker Abeltje of gaan de kleintjes liever naar Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos? Het Wennekerpand lijkt op zaterdag een heuse filmstudio, waar kinderen zich laten fotograferen als filmster of stop-motionfilmpjes opnemen. Het hele gezin is het weekend onder de pannen: er is van alles te zien en te doen!

Tip: kijk op de website van het SuikerZoet FilmFestival of er nog plaats is bij de voorstelling. Je kunt geen stoelen reserveren, dus vol is vol. Als je op je telefoon de website opzoekt en een film intikt, zie je hoeveel stoelen er live nog vrij zijn.
Foto 2. De zoetste film: Florence Foster Jenkins.
Foto 3. Op het SuikerZoet FilmFestival staan 134 feelgood- en dramafilms. Foto: Fleur Kooijman
Foto 4. Tip: Captain Fantastic!

Laatst gewijzigd: 2016-11-15 15:04:23 · Gepubliceerd: 14 november 2016 - 943