Wint de Orchideeën Hoeve de DagjeWeg.NL Award 2017?

Breng je stem uit voor de DagjeWeg.NL Award 2017! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Dit moet je weten over De Orchideeën Hoeve

4 september 2017 Opmerkelijk Luttelgeest, Flevoland Voor het eerst sleepte de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest een nominatie in de wacht voor de DagjeWeg.NL Award. Gaat de bijzonder kleurrijke tuin in Flevoland er dit jaar ook nog met de winst vandoor? Ze oogstten in ieder geval al veel waardering onder hun bezoekers. Vind je de Orchideeën Hoeve het leukste uitje? Laat je overtuigen en lees wat de Orchideeën Hoeve bijzonder maakt.

Foto 1. Bijzonder: de komeetstaartvlinder leeft maar een paar dagen. Foto: Orchideeën Hoeve

Leuke weetjes over De Orchideeën Hoeve

Dat er in de Orchideeën Hoeve heel veel orchideeën te vinden zijn, dat is vast geen verrassing. Maar weet je wat wel verrassend is?

  • Dat je in een grote glazen serre onder een zwevende bloemenzee door kan lopen. Deze zwevende Bloementuin is gebaseerd op de weelderig bloeiende kersenbloesem in Japan.
  • Dat het tropische park dit jaar het Jungletheater opende, waarin ontdekkingsreiziger John Forrest verhaalt over zijn ontdekkingen in de jungle. Hij neemt bezoekers op spannende wijze mee naar bewegende planten en oerwouddieren als de miljoenpoot en de koningspython.
  • Dat er naast heel veel orchideeën ook heel veel vlinders te zien zijn in de Orchideeën Hoeve! Er zijn een paar soorten die maar enkele dagen leven, zoals de Komeetstaartvlinder, die na het ontpoppen maar vijf tot acht dagen in leven is.

Stem ook op de Orchideeën Hoeve! En maak kans op vrijkaartjes.

De Orchideeën Hoeve breidt uit

Bezoekers van DagjeWeg.NL zijn lovend over het park in Luttelgeest en volgens Femke Kroese, van de Orchideeën Hoeve, komt dat door de diversiteit. "Door tropische flora en fauna te combineren is de Orchideeën Hoeve uniek. Daarnaast is het tropische park de afgelopen jaren flink uitgebreid. Bezoekers verbazen zich over hoeveel er te beleven en te zien is en hoe groot het is. Wij hopen dat we de komende jaren nog vele bezoekers mogen verwonderen met het vernuft van de natuur." En Femke deelt meteen nog een leuk nieuwtje met ons: "Ik kan verklappen dat er binnenkort nog een nieuwe uitbreiding op de agenda staat! Daarnaast hopen wij aan de bestaande tuinen nog meer bijzondere elementen toe te voegen om de beleving nog intenser te maken."

Foto 2. De Zwevende Bloementuin maakt indruk. Foto: Orchideeën Hoeve

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-09-04 16:07:51 · Gepubliceerd: 2017-08-29 12:28:42 - 612