Kerstdorpen bouwen voor kampioenen

Kom kijken naar de allerbeste kerstdorpenbouwers.

NK Kerstdorpen Bouwen Nieuws door
Foto 1. 'Christmas Village'. Foto: asteegabo. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

archief oud artikel 5 december 2017 Toerisme Hoek van Holland, Zuid-Holland Er staan heel wat vreemde kampioenschappen jaarlijks op de planning, maar van deze heb je vast nog nooit gehoord: Het Nederlands Kampioenschap Kerstdorpen Bouwen! Verschillende bouwers nemen het tegen elkaar op in de halve en hele finale in Tuincentrum De Carlton in 's-Gravenzande.

Schitterende kerstdorpen

Knipperende lichtjes, verlichtje huisjes en rondrijdende treintjes. Een klein nagemaakt dorpje is op en top kerst en wij wie vindt het niet heerlijk om een verlicht kerstdorpje tegen te komen bij een bezoekje aan een tuincentrum? Rond kerst staat het Nederlands Kampioenschap Kerstdorpen Bouwen op de planning! Enthousiaste bouwers slaan de handen ineen om een schitterend kerstdorp te bouwen. Lichtjes, sneeuw, boompjes en huisjes. In tuincentrum De Carlton in 's-Gravenzande ligt dit allemaal klaar op 9 en 16 december. Hier worden eerste de halve finale en een week later de hele finale gehouden van het vierde NK Kerstdorpen Bouwen.

De kerstman en zijn vrouw

Diverse leuke activiteiten staan er op de planning tijdens de halve en hele finale. De kerstman en zijn vrouw komen op bezoek en er is warme chocomel met marshmallows voor bezoekers. Voor kinderen is er een kinderknutselplek en springkussens. Neem een kijkje bij de finalisten en shop ook meteen leuke kerststukjes voor in huis! Nog geen kerstboom in huis? Ook die kun je hier meteen inladen in de auto.

Praktische informatie:

  • De halve finale vindt plaats op zaterdag 9 december en begint om 10:00 uur. De hele finale begint een week later op dezelfde tijd.
  • Voor beide finales moet je in Tuincentrum De Carlon in 's-Gravenzande zijn
  • Ook heel leuk om te bezoeken rondom kerst: een kerstmarkt!
  • Of bekijk bij alle andere winterse uitstapjes.
Foto 2. 'Christmas Village'. Foto: Tom Ipri. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Laatst gewijzigd: 2017-12-13 09:11:20 · Gepubliceerd: 5 december 2017 - 606