Hooggeëerd publiek! Het beste van het circus wacht op je

Het Internationaal Circusfestival trekt artiesten uit de hele wereld

Ga naar het Internationaal Circusfestival Nieuws door
Foto 1. Acrobaten vliegen door de lucht in de trapeze-act. Foto: Internationaal Circusfestival

archief oud artikel 19 december 2017 Toerisme Enschede, Overijssel De tent zit vol, de lichten doven en de spotlight gaat aan. Middenin de piste staat de stalspreekmeester, die de voorstelling opent met de legendarische woorden: "Hooggeëerd publiek". Welkom bij de wondere wereld van het circus, waar je gegarandeerd een leuke avond hebt! Tijdens het Internationaal Circusfestival in Enschede staan artiesten uit de hele wereld in de piste. Clowns uit Denemarken, geiten uit Duitsland en BMX'ers uit Brazilië.

Een echte competitie

Het Internationaal Circusfestival is geen gewone circusvoorstelling, eigenlijk is het helemaal geen voorstelling. Het festival is het beste te beschrijven als een competitie met topartiesten die voor een jury om prijzen strijden. Wat er valt te winnen? Behalve de eer strijden circusartiesten uit de hele wereld om de onderscheiding Gouden Artiest. Voor jonge talenten is het een gelegenheid om internationaal door te breken en hun act te presenteren. De acts worden beoordeeld door een internationale vakjury en een publieksjury. Ieder jaar vindt het Internationaal Circusfestival plaats in Enschede, dit jaar alweer voor de tweeëntwintigste keer. In Twente en omliggende regio's is het festival een begrip geworden door de jaren heen en trekt het jaarlijks kuddes belangstellenden.

Vijftien acts

Het Internationaal Circusfestival vindt plaats in het Go Planet complex, pal naast het FC Twente Stadion tussen Hengelo en Enschede. Tijdens een tweeënhalf uur durende voorstelling treden in totaal vijftien artiesten op. Je kunt typische circusartiesten zoals clowns, jongleurs en acrobaten verwachten, maar ook een energieke springtouwact door de groep Sevriukov uit Oekraïne, een act met boerderijdieren uit Duitsland, een slackliner uit Azerbeidzjan en een dame uit Finland die een heel vakkundige performance met antipode uitvoert. Komt dat zien!

Geen idee wat je je bij antipode voor moet stellen? Het ziet er ongeveer zo uit:

Nuttige informatie

  • Waar? Go Planet complex, pal naast het FC Twente stadion tussen Hengelo en Enschede;
  • Wanneer? 23 tot en met 29 december 2017. Ook op Eerste en Tweede Kerstdag zijn voorstellingen;
  • Hoe duur? Kaartjes kosten € 24,- voor volwassen en € 19,- voor kinderen. Voor een zitplaats in de ring betaal je € 35,-. Kinderen onder de drie jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn speciale plaatsen voor invaliden, deze kosten € 24,-. Kaartjes zijn online, per telefoon en in de hal van Go Planet te koop.
Foto 2. Pipsa Ilpala in actie. Foto: Internationaal Circusfestival
Foto 3. BMX'ers maken de piste onveilig. Foto: Internationaal Circusfestival
Foto 4. Welkom in de piste! Foto: Internationaal Circusfestival

Laatst gewijzigd: 2017-12-19 08:45:52 · Gepubliceerd: 2017-12-15 17:28:39 - 639