Als een veertje op de bulderende wind

Vliegen in virtual reality bij Indoor Skydive Roosendaal

Indoor Skydive Roosendaal: iedereen kan vliegen! Reportage door
Foto 1. Spannende vliegsessies in de windtunnel van Indoor Skydive Roosendaal. Foto: DagjeWeg.NL

27 maart 2018 bijgewerkt: 10 september 2019 Trends Roosendaal, Noord-Brabant Vliegen als een vogel, zweven op de wind; het klinkt als een droom. Maar wel als een hele spannende! Met licht trillende benen begeven we ons naar de windtunnel van Indoor Skydive Roosendaal, waar we gaan ervaren hoe het is om te vliegen. En de windtunnel is niet onze enige bestemming, want ook Hawaï en Dubai staan op ons vluchtschema. Ready for take-off? DagjeWeg.NL neemt je mee, ook in virtual reality!

Het gebouw van Indoor Skydive Roosendaal is niet te missen en we parkeren lekker dicht bij de ingang. Eenmaal binnen moeten we de zenuwen nog even bedwingen, want ons diner wacht in Bravo 24, het bijbehorende restaurant. Diverse houten planken vol eten doen ons het komende avontuur even vergeten en we genieten volop van soep, borrelhapjes, pizza, saté en paella. Niet teveel natuurlijk, want met een barstensvolle maag de lucht in lijkt ons niet zo comfortabel. In het restaurant zien we op een scherm hoe andere dappere gasten op dat moment hun vleugels uitslaan. We prenten ons hun bewegingen vast in, om geen modderfiguur te slaan wanneer de wind ons om de oren blaast...

Heb je last van hoogtevrees? Maak je geen zorgen! Zelfs onze instructeur bekende hoogtevrees te hebben en toch vloog hij vol vertrouwen in de windtunnel. Bij indoor skydive maak je namelijk geen vrije val en sta je ook niet op grote hoogte. De wind vangt je meteen op zodra je je voorover laat vallen.

Off you go!

Onze instructeur Lars staat boven klaar met schitterende pakken, stevige schoenen, haarnetjes en oordoppen. Jawel, voor dit vluchtje heb je een serieuze uitrusting nodig. Na het bekijken van een instructievideo en nog extra uitleg - plus wat bemoedigende woorden - van Lars zijn wij klaar om uit te vliegen. Oordoppen in - "wat zei je?" - en naar boven. Om de beurt maken we ons debuut in de windtunnel en de ervaring is onvergetelijk! Het is even slikken als je bij de tunnel staat, maar met de hulp van Lars laat iedereen zich vol vertrouwen in de tunnel vallen. De krachtige wind vangt je op en..., daar zweef je dan op de bulderende wind. Ontspannen is niet altijd makkelijk in deze ongewone situatie en tijdens de eerste twee keer weet je amper waar je lichaam mee bezig is. Gelukkig is daar Lars, als een reddingsboei op zee, die steeds weer richting geeft en met gebaren laat weten wat je moet doen. Na een paar keer vliegen stappen we steeds triomfantelijker de tunnel weer uit. Dit is super vet!

Kunstjes doen

Voor de vlucht legde Lars ons uit hoe hij met ons in de tunnel zou communiceren. Daarvoor zijn gebaren nodig, want praten heeft in de windtunnel geen zin. Ontspannen, benen strekken en benen intrekken; met die instructies zorgde Lars ervoor dat we heel aardig door de lucht zweefden. Omhoog en omlaag vliegen bleek wat moeilijker, maar na een aantal sessies vloog Lars met een paar van ons meters hoog de tunnel in. Spectaculair! En na onze vijf oefensessies laat Lars nog even zien hoe het echt moet. De lichtshow gaat aan en Lars suist door de tunnel, ons zwaar onder de indruk achterlatend. Hoe gaaf zou het zijn om dat te kunnen? We willen het best nog eens proberen!

Sla je vleugels uit in virtual reality

Maar na de vijf enerverende vliegsessies wacht ons bij Indoor Skydive Roosendaal nog een extra uitdaging, want sinds kort kun je skydiven in virtual reality. Dit keer is de bestemming geen kale windtunnel, maar mogen we ons opmaken voor een vliegreisje naar Hawaï, Dubai of San Diego. Met de striemende regen tijdens de rit naar Roosendaal nog vers in het geheugen kiezen we voor Hawaï en Dubai. Op naar de zon en de helderblauwe zee! Opnieuw zetten we een helm op en krijgen van Lars een duidelijke instructie over het gebruik van de vr-bril. Oordoppen in en op naar de tunnel. Het vliegen in virtual reality brengt al in de voorbereiding een compleet andere ervaring. Met een bril op en een volledig afgesloten helm stap je zwaar gedesoriënteerd de tunnel in. Geen kunstjes meer, maar gewoon zweven en concentreren op het beeld van de zonnige bestemming. Volledig ontspannen stappen we één voor één uit de tunnel. Wat een mooi einde van een onvergetelijke ervaring. In Bravo 24 schuiven we uiteindelijk aan voor een welverdiend toetje, waar we rozig en met voldoende gespreksstof van genieten.

Handige informatie over Indoor Skydive Roosendaal

Indoor Skydive Roosendaal is een leuk uitje voor het hele gezin, kinderen vanaf 4 jaar mogen ook skydiven!
Toegang: vanaf € 44,50 per twee sessies. Dit tarief is geldig van dinsdag tot en met vrijdag, in het weekend gelden hogere tarieven.

Belangrijk om te weten: je boekt minimaal twee sessies bij Indoor Skydive Roosendaal en een sessie duurt 1 minuut. Om het gevoel echt te ervaren heb je die twee sessies wel nodig. Wij kregen er steeds meer plezier in met vijf sessies, dus hoe meer hoe beter!
Foto 2. Klaar om te vliegen in virtual reality? Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Mooie outfit voor het skydiven. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 4. Lekker eten bij restaurant Bravo 24. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2019-09-10 12:14:29 · Gepubliceerd: 27 maart 2018 - 5254