TT Assen is een feest voor iedereen

Spannende races op het motorcircuit en drie dagen festival

MotoGP TT Assen Nieuws door
Foto 1. Motorfans kunnen hun hart weer ophalen tijdens de TT Assen, waar de wereldtop strijdt om de Grand Prix voor motoren. Foto: TT Circuit Assen / Miranda Drenth - Drenth Fotografie

archief oud artikel 27 juni 2019 Toerisme Assen, Drenthe Ronkende motoren, de geur van brandend rubber en spectaculaire races: het is weer TT Assen! Ook dit jaar komt de top van de motorsport naar het circuit in Assen, waaronder regerend wereldkampioen Marc Márquez. Dat wordt een zinderende strijd! En 's avonds is het feest voor iedereen op het TT Festival.

Walhalla voor motorfans

Het mooiste weekend van het jaar voor motorfans komt er weer aan! Op 28, 29 en 30 juni is de TT Assen, vol spectaculaire motorraces. Op vrijdag en zaterdag kun je de motoren plat door de bochten zien gaan tijdens de trainingen en kwalificatiewedstrijden. Zondag is het dan zover, de MotoGP waar de top van de wereld de strijd met elkaar aangaat in de klasse 500cc. Maar ook in de Moto2 en Moto3 klasse gaat het er verbeten aan toe! Zit op het puntje van je stoel als het mis dreigt te gaan en spring juichend op met alle andere fans bij zo'n weergaloze inhaalmanoeuvre. Wie niet naar de wedstrijden zelf gaat, kan de motoren bewonderen op hun tocht naar het circuit. Het is een speciaal feestje om ze voorbij te zien schieten vanaf de viaducten boven de snelwegen, samen met de andere fans.

Uit je dak op het TT Festival

Het maakt niet uit van wat voor muziek je houdt, je vindt het op een van de acht podia tijdens het TT Festival. Drie avonden en nachten feesten op rock, blues, dance en pop van Mooi Wark, Mississippi Kings, Outsiders, Maan, Jan Smit en nog veel meer artiesten. Stuntrijders laten de vetste auto- en motorstunts zien en op vrijdagavond ronken meer dan duizend motoren door het centrum van Assen. Liever allerlei bijzondere voertuigen langs zien komen? Dat kan zaterdagavond tijdens de tocht van oldtimers, future cars, agrarische voertuigen en nog veel meer. Al die activiteiten zijn nog gratis ook.

Feestje voor kids

Ook voor kinderen is er van alles te doen. Een week lang lekker naar de kermis en op donderdag leeftijdgenoten aanmoedigen tijdens een spannende zeepkistenrace door het centrum. Zaterdagmiddag kunnen ze all out feesten tijdens het TT Kinderfestival! De Jan Fabriciusstraat is dan omgebouwd tot festivalterrein, met een raceparcours vol pitstops. Bij elke pitstop kunnen de kinderen activiteiten doen die iets te maken hebben met de motorsport. Kidsfeestband ZoKanHetOok! zorgt voor de live-muziek. Ook de zeepkistenrace en het TT Kinderfestival zijn gratis.

Tip: in het Drents Archief draait van dinsdag tot en met vrijdag een doorlopende filmcompilatie van de TT Assen van 1986. Bekijk de opnames van de spannende races in de zijspanklasse en de 500 CC. Gratis toegang.
Foto 2. Ronkend langs de tribunes. Foto: TT Circuit Assen / Miranda Drenth - Drenth Fotografie
Foto 3. Het legendarische TT Circuit Assen is over de hele wereld bekend om zijn technische parcours. Foto: TT Circuit Assen / Miranda Drenth - Drenth Fotografie

Laatst gewijzigd: 2019-06-27 10:27:15 · Gepubliceerd: 2019-06-25 16:46:14 - 755