De eerste hybride achtbaan van Europa is open voor publiek

Walibi Holland   Nieuws door
Foto 1. Untamed is de eerste hybride achtbaan van Europa. Foto: DagjeWeg.NL

archief oud artikel 1 juli 2019 Trends Biddinghuizen, Flevoland Op de fundamenten van de houten achtbaan Robin Hood bouwde Walibi Holland de afgelopen maanden een nieuwe thrillride. En wat voor eentje! Op 1 juli opende UNTAMED, de eerste hybride achtbaan van Europa, eindelijk voor publiek. Een stalen track op een houten constructie, met wel veertien airtime momenten. Dat wil zeggen: heel veel kriebels in je buik!

Op heldhaftig klinkende muziek begon de nieuwste achtbaan van Walibi Holland op 1 juli aan het allereerste ritje. Met vuurwerk werd de feestelijke opening nog eens kracht bijgezet en daarna was het tijd voor de popelende gasten om de achtbaan uit te proberen. Untamed is een sensationele ride met vijf inversies - momenten dat je op de kop hangt - en een unieke 270 degrees double inverting corner stall. Je draait 270 graden, blijft even hangen en draait dan weer 270 graden terug. Een unieke ervaring, zo benadrukte directeur Mascha van Till. Fredd Grubb van RMC, de Amerikaans achtbaanbouwer die Untamed realiseerde, deed daar nog een schepje bovenop. Hij beloofde een "action-packed ride with not a moment of rest".

De ervaring

En hoe dat echt voelt? Fantastisch! Untamed is natuurlijk ook gloednieuw, maar ook door de stalen constructie rijden de treinen super soepel en schiet je in een vloeiende beweging door de vijf inversies. Je hebt inderdaad geen moment rust, maar dat is juist zo mooi aan de baan. Untamed haalt een topsnelheid van 92 kilometer per uur en de rit duurt een minuut. De minimale lengte voor deze achtbaan is 1.20 meter.

Bekijk hier de laatste aflevering van de making of Untamed in Walibi Holland:

Ga deze zomer voor ook zo'n adrenalinekick! Hier vind je alle attractieparken.
Foto 2. Het eerste ritje van Untamed in Walibi Holland. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-04-03 16:48:02 · Gepubliceerd: 2019-07-01 10:38:00 - 632

Dit past bij 'Walibi Holland opent nieuwe sensationele thrillride'