1

DagjeWeg.NL test de nieuwste aanwinst van Walibi Holland

Walibi Holland   Reportage door
Foto 1. Het eerste ritje van UNTAMED in Walibi Holland tijdens de spectaculaire opening. Foto: DagjeWeg.NL

2 juli 2019 bijgewerkt: 20 september 2019 Toerisme Biddinghuizen, Flevoland Een achtbaan die met topsnelheid soepel over de baan raast, je vijf keer over de kop laat gaan en je het gevoel geeft dat je gewichtloos bent. Dat klinkt als de droom van iedere achtbaanliefhebber en sinds 1 juli is het werkelijkheid. Walibi Holland is een spectaculaire achtbaan rijker: UNTAMED. Dat wilden we zelf ervaren en dus brachten we Walibi een bezoekje voor één van de eerste ritjes.

Het geluid van gillende mensen in een achtbaan komt ons tegemoet in Walibi Holland. Dit belooft veel goeds! Ons eerste ritje wordt direct een spannende, we stappen namelijk in Lost Gravity. Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt de zwaartekracht in deze anderhalve minuut durende achtbaan totaal verdwenen. We gaan schuin, naar beneden, over de kop en gillen er op los. Een beetje gedesoriënteerd stappen we de achtbaan uit: dat was nog eens een binnenkomer. Onze tweede keuze wordt de Goliath, misschien wel de bekendste achtbaan van Walibi. Met een snelheid van 106 kilometer per uur vliegen we door de looping. En voordat we het weten staan we alweer buiten. Zullen we nog een keer?

UNTAMED: een primeur

Maar daar hebben we geen tijd voor. De spectaculaire, nieuwe achtbaan van Walibi, UNTAMED, wordt namelijk zo geopend. En dus gaan we door naar het nieuwe gebied Wilderness om UNTAMED te ontdekken. Een primeur, want UNTAMED is de eerste hybride achtbaan van Europa. UNTAMED is namelijk gebouwd op de houten constructie van Robin Hood, maar dan met een stalen track. Met maar liefst vijf inversies - momenten waarin je op de kop hangt - en veertien airtime momenten is UNTAMED een waardige opvolger van de houten achtbaan.

Adrenalinekick

Zo'n sensationele achtbaan moet natuurlijk ook spectaculair geopend worden. In een speech wordt ons een rit met geen moment rust beloofd. Onder luid applaus vertrekt het eerste ritje. Terwijl het karretje over de baan raast, schiet er vuurwerk de lucht in. En dan zijn wij aan de beurt voor een rit in deze gloednieuwe achtbaan. Er is ons niets teveel beloofd: met een enorme snelheid racen we over de baan, vliegen we over de kop en maken we een draai van 270 graden en weer terug. En inderdaad, in de achtbaanrit van 106 seconden is er geen moment van rust te vinden. Automatisch maken we onszelf kleiner als we door de houten constructie gaan. Het lijkt net alsof we er niet doorheen kunnen! Gelukkig komen we weer heelhuids aan bij het vertrekpunt. De adrenaline raast door ons lijf, wat was deze achtbaan vet!

Een spannende lancering

Na ons onvergetelijke ritje in UNTAMED stappen we in de laatste achtbaan. De Xpress: Platform 13 leidt ons door donkere gangen naar het station waar we in het karretje stappen. Voor we het weten vertrekken we en worden we gelanceerd. Spannend! Toch hebben we aan het einde van deze ervaring een teleurgesteld gevoel. Tijdens de rit zijn we aardig door elkaar geschud, omdat de achtbaan niet zo soepel gaat. Logisch ook, deze achtbaan stamt al uit 2000, maar we hadden er toch meer van verwacht. Al zijn we misschien ook wel een beetje verwend, want geen achtbaan kan meer tippen aan onze nieuwe favoriet: UNTAMED.

Hoezee: UNTAMED heeft inmiddels de Best European Coaster Award gewonnen voor beste nieuwe achtbaan in Europa!
Foto 2. UNTAMED gaat maar liefst vijf keer over de kop en heeft veertien airtime momenten. Foto: DagjeWeg.NL
Foto 3. Naast UNTAMED zijn er ook veel andere attracties in Walibi te vinden. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2019-09-20 11:45:20 · Gepubliceerd: 2019-07-02 14:59:33 - 4072

Dit past bij 'Trotseer UNTAMED, de eerste hybride achtbaan van Europa'