Museum van de 20e Eeuw start online tv-show

Museum van de 20e Eeuw |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Elkaar virtueel steunen met Museum-TV

17 april 2020 Cultuur Hoorn, Noord-Holland Nog zo'n virtuele tour door een verlaten museum online slingeren? Doe maar niet, dacht Hans Stuijfbergen van het Museum van de 20e Eeuw. Dan liever iets unieks en persoonlijks. Dus begint het nostalgische museum met een liveshow: Museum-TV, ook wel M-TV. Vanaf 17 april is de show elke vrijdag om 17:00 uur via Facebook live te zien.

Foto 1. Museum van de 20e Eeuw heeft een tv-studio ingericht in hun museum. Foto: DagjeWeg.NL.

Online talkshow voor de regio

M-TV wordt een nostalgische en gezellige show met gasten, unieke rubrieken en reacties van kijkers. De show draait niet alleen om het museum zelf, maar zet ook andere zaken uit de regio West-Friesland in het zonnetje. Museumdirecteur Hans Stuijfbergen kruipt zelf in de rol van presentator, met aan zijn rechterzijde Wim van de Water - tevens zijn rechterhand in het museum. Stuijfbergen: "We hebben een stukje museum omgebouwd tot eenvoudige televisiestudio en gaan op vrijdagen om 17:00 uur live via Facebook uitzenden. Daarna zal het programma ook nog via Facebook terug te zien zijn. Maar we willen het eerst live uitzenden zodat kijkers direct kunnen reageren." De gasten in de show komen natuurlijk op gepaste afstand langs of zijn te gast via livestream.

Niet virtueel touren, maar virtueel steunen

Er is bewust voor dit concept gekozen zodat het museum zijn achterban, vrijwilligers en regiobewoners een hart onder de riem kan steken. "Er zijn zeker nu voldoende interessante gasten en onderwerpen. Je ziet ook allerlei mooie initiatieven om elkaar te steunen en we willen ook aandacht vragen voor problemen die in deze onzekere tijden ontstaan. Hoe gaan bedrijven en instellingen om met de coronacrisis, wat zijn hun verwachtingen, hoe kunnen we elkaar steunen? We hopen dat het programma aanslaat en misschien wordt het dan wel een blijvertje", aldus presentator slash directeur Stuijfbergen. De wens is om, als het kan en beter gaat met de wereld, museumbezoekers in de show aan te laten schuiven als livepubliek.

Kijk M-TV van Museum de 20e Eeuw.

Nog meer online musea

Foto 2. Geen virtuele tour, maar een online hart onder de riem. Dat past veel beter bij het nostalgische museum. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2020-04-17 15:33:56 · Gepubliceerd: 2020-04-17 15:17:42 - 374