Almelo boven water

Alle activiteiten in en rond Almelo zijn hier te vinden. Redactioneel door

archief oud artikel 3 oktober 2005 Almelo, Overijssel Op zaterdag 1 oktober is de manifestatie ‘Almelo Boven Water' gestart, een drie maanden lang durend evenement waarbij water vanuit verschillende kanten bekeken wordt. In exposities, kunstprojecten, muziekevenementen, een fotowedstrijd, sieradenwedstrijd en voorlichtings- en educatieprojecten voor het onderwijs, staat het thema water centraal. Ook alle culinaire activiteiten hebben met water te maken.

Almelo heeft een bijzondere relatie met water, de stad ligt georgrafisch gezien op het laagste punt in Twente. Het water stroomt dus altijd richting Almelo. In het verleden had de stad dan ook regelmatig last van overstromingen. Tegenwoordig zorgt een goede waterhuishouding dat overstromingen grotendeels verleden tijd zijn. Almelo heeft water van last tot lust gemaakt en is druk bezig om zich te profileren als dé Waterstad van Twente.

Op veel plaatsen in de binnenstad worden verstopte of verloren gegane waterlopen weer zichtbaar gemaakt, een kanotocht of een drankje op een terras aan het water horen bij het Almelose stadsbeeld. Er zijn plannen om de Almelose jachthaven en het stadscentrum directer met elkaar te verbinden. Ook bij toekomstige woonlocaties speelt water een belangrijke rol. In de nog te ontwikkelen wijken Leemslagen maar vooral ook Waterrijk komen veel woningen op, aan, om of bij het water te staan.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-10-03 12:40:40 - 1236