Bourgondisch genieten in Gulpen

De leukste hotspots tijdens een dagje uit in Gulpen

Dagje uit in Gulpen Redactioneel door
Foto 1. Schuif aan in de gezellige Hoptuin in hartje Gulpen. Foto: Gulpener BrouwLokaal.

1 augustus 2020 bijgewerkt: 13 augustus 2020 Toerisme Gulpen, Limburg Een drankje hier, een hapje daar en je ondertussen vergapen aan het prachtige Limburgse landschap. Tot rust komen en bourgondisch genieten doe je optimaal in het Heuvelland. Dit zijn aanraders tijdens een dagje weg in Gulpen.

Smullen bij Brasserie De Kroon

Om mee te beginnen - In hartje Gulpen op de Markt vind je Brasserie De Kroon. Schuif hier aan voor een flink stuk Limburgse vlaai of een lekkere lunch, sla streekproducten in bij de Limburgerie en geniet van het uitzicht vanaf het terras. Je zit hier namelijk in hartje centrum maar ook aan het water; het riviertje De Gulp stroomt dwars over het marktplein.

Proosten in het Gulpener BrouwLokaal

Om niet te missen - Naar Gulpen gaan zonder Gulpener bier te proeven is eeuwig zonde. Sla dus het gezellige Gulpener BrouwLokaal niet over! Je vindt het BrouwLokaal om het hoekje van de Markt, ook in het centrum. Binnen zit je er lekker sfeervol en stoer bij, maar buiten is het nâg gezelliger in de Hoptuin. Er staan hier heerlijke bieren op de kaart met goede snacks en complete maaltijden en de aankleding zit vol knipoogjes. Zelfs de kranen in de wc bedien je met een tapkraan. Een rondleiding of proeverij boeken kan hier ook.

Subtropisch zwemmen bij Mosaqua

Als leuke activiteit - Behalve lekker eten en drinken kun je in Gulpen een heerlijke duik nemen in subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Dit zwembad is onwijs populair en dat is niet voor niets. Met verschillende binnen- en buitenbaden, glijbanen, whirlpools, relaxmomentjes en een wildwaterbaan is dit zwemparadijs leuk voor alle leeftijden. Speel een potje volleybal op de ligweide, neem een belevingsdouche - ja, dat is hier een ding - en laad je lekker op.

Beklim de prachtige Gulperberg

Om even stil te staan - De Gulperberg - ook wel Gulpenerberg - geeft een prachtig uitzicht over het Zuid-Limburgse Heuvelland. Wielrenners kennen de heuvel sowieso, want de passages zijn regelmatig onderdeel van fietswedstrijden. Je kunt zelf ook de klim per racefiets wagen of gewoon met de auto de heuvel op gaan en op het topje van het uitzicht genieten. Bovenop de heuvel staat een gigantisch Mariabeeld uit 1935. Het beeld is maar liefst dertien meter hoog. Een beetje de 'Christus de Verlosser' van Limburg.

Wijnproeverijen bij Vino a Casa

Om mee af te sluiten - Spaanse, Italiaanse, Franse, Duitse en jazeker; Limburgse wijnen. De wijnwereld kent voor wijnkenner Harry uit Gulpen geen geheimen. Zijn Vino a Casa wijnproeverijen zijn lekker, laagdrempelig en te boeken op een locatie naar keuze. Nip aan verschillende soorten wijnen, ontdek de vinoloog in jezelf en geniet van een gezellige, bourgondische avond vol hapjes en drankjes.

Meer dagjes uit in Limburg

Foto 2. Uitzicht op Gulpen vanaf Gulpenerberg. Foto: Flickr, Sjaak Kempe, CC BY 2.0.
Foto 3. Proost! Bourgondisch genieten in Gulpen in de Hoptuin van het BrouwLokaal. Foto: DagjeWeg.NL / Robin Elbersen.

Laatst gewijzigd: 2020-08-13 11:34:04 · Gepubliceerd: 1 augustus 2020 - 9180