1

Pandababy Ouwehands Dierenpark heet Fan Xing

Pandanaam met Hollands tintje: pandajong is vernoemd naar Vincent van Gogh

Ouwehands Dierenpark Rhenen Nieuws door
Foto 1. Het pandajong heet Fan Xing. Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen.

archief oud artikel 14 augustus 2020 Toerisme Rhenen, Utrecht Reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya kunnen zichzelf vanaf vandaag officieel de gelukkige ouders van babypanda Fan Xing noemen! Naar Chinese traditie heeft het pandajong 100 dagen na de geboorte, op 1 mei 2020, een naam gekregen. Deze naam is gekozen uit een wedstrijd van Ouwehands Dierenpark: wereldwijd konden mensen op vijf potentiële namen stemmen.

Wat betekent Fan Xing?

De naam van het pandajong heeft een betekenis. 'Fan' is een afkorting van Fan Gao, wat verwijst naar Van Gogh in het Chinees. Van Gogh is een van de bekendste Nederlandse kunstenaars in China. Een Nederlands knipoogje dus! 'Xing' betekent ster in het Chinees en staat symbool voor hoop. Natuurlijk ook een ode aan pandapapa Xing Ya.

Fan Xing voorlopig binnen

Fan Xing is voorlopig nog niet buiten te spotten in de dierentuin, maar verblijft in het kraamhol met mama Wu Wen. De verzorgers van de dierentuin houden de twee via een camera in de gaten. Naar verwachting zal de kleine panda vanaf dit najaar buiten voor bezoekers te zien zijn.

Livestream

Via de website van Ouwehands Dierenpark kun je voor € 1,- meekijken in het kraamhol met een livestream. Het geld dat hiermee wordt ingezameld, gaat naar de bescherming van de reuzenpanda in het wild.

Lees meer nieuwtjes over dierentuinen.
Foto 2. Fan Xing is vooralsnog alleen per livestream te zien. Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Laatst gewijzigd: 2020-08-19 09:13:24 · Gepubliceerd: 14 augustus 2020 - 927