Reportage: Het all inclusive hotelleven van Preston Palace

Niemand verveelt zich tijdens deze vakantie met het hele gezin

Preston Palace Reportage door
Foto 1. Scoor een high-score op de motor simulator. Foto: DagjeWeg.NL

10 november 2022 bijgewerkt: 14 november 2022 Toerisme Almelo, Overijssel Het immense hek valt pas op wanneer we met de auto de weg van bestemming inslaan. Tussen de Almelose woonwijken komt een gigantisch hotel tevoorschijn. De gezellige terrasjes en de vrolijke fonteinen zetten meteen de toon: welkom bij familiehotel Preston Palace!

Ervaar de jungle in het subtropische zwemparadijs

Rond lunchtijd checken we in en we schuiven direct aan in het Ribbleton restaurant. Drie dubbele gangpaden aan eten staan in buffetvorm klaar, voor iedereen zit er wat lekkers bij! In de serre met uitzicht op een bos genieten we heerlijk van al het eten, maar heel lang blijven we niet zitten. Het is tijd om een duik te nemen in het subtropische zwemparadijs.

Onderweg naar het zwembad kijken we onze ogen uit en nog voordat we de chloorlucht ruiken is de rest van de dag al helemaal volgepland. Na een doolhof aan kleedkamers en douches stappen we de subtropische jungle in. Het plafond is donker gekleurd en hangt vol met lichtjes, waardoor het effect van een sterrennacht ontstaat. In het bad zwem je langs een aquarium vol tropische vissen, trekt de stroomversnelling je zo een rondje mee en zoef je keihard van de interactieve glijbaan. Er is een zwemgedeelte voor de allerkleinsten, een bubbelbad voor de relaxte ouder en een horecagedeelte waar je onder het genot van wat drinken en een waterijsje even uitblaast. Na een spetterend uurtje is het alweer tijd om door te gaan, er is zoveel te doen!

Foto 2. Ervaar de jungle in het subtropische zwemparadijs. Foto: DagjeWeg.NL

Leef je uit in de indoor kermis

Onze volgende stop is de indoor kermis Boardwalk. Er staan allemaal toffe attracties, blitse speelautomaten en stoere schiettenten. De kermisattracties draaien rondjes, zwieren heen en weer en gaan zelfs over de kop! Ook vallen de altijd populaire botsautootjes goed in de smaak. De speelautomaten slaan we natuurlijk niet over en voordat we het weten hebben we genoeg muntjes gewonnen voor een leuke prijs. Na die actieve uurtjes is het tijd voor een kleine pauze bij de Black Rock. Hier eet je een luxe gebakje van de bakker en geniet je van vers gezette koffie of thee.

Foto 3. Kermisattracties in indoor kermis Boardwalk. Foto: DagjeWeg.NL

Ongekend speelplezier in de spelotheek

Heel lang gunnen we ons de rust niet en al snel vervolgen we onze weg richting de spelotheek. Hier leven de kinderen (en volwassenen) zich uit op springkussens, in de blokkenhoek en op klimtoestellen. Voor de volwassenen zijn er bankjes waarop je goed toezicht hebt op de spelende kinderen. Naast de spelotheek zit de midgetgolfbaan. Door tijdgebrek hebben we deze niet uitgeprobeerd, maar we houden hem zeker in ons achterhoofd voor een volgende keer!

Foto 4. De spelotheek zorgt voor urenlang speelplezier. Foto: DagjeWeg.NL

Tijd voor het diner

Voor het avondeten kies je voor een à la carte restaurant, lekkere snacks of streetfood. Wij gaan, net als bij de lunch, voor het Ribbleton restaurant. Het buffet is ruim opgesteld en het assortiment is groot: van een luxe carpaccio met biefstuk tot aan een lekkere frikandel met frietjes. Toetjes mogen natuurlijk niet ontbreken en met de zoete lekkernijen en de verschillende soorten ijs sluiten we de maaltijd heerlijk af. Bij de bar in het midden van het restaurant zijn alle soorten drankjes te krijgen. Kies je voor een lekkere Tony's chocolademelk, een vers getapt biertje of een mixdrankje?

Het avondprogramma

In de avond bezoeken we allereerst de musical show van het animatieteam om daarna de uitgaansstraat in te duiken. De barstraat bestaat uit verschillende kroegen met allemaal een eigen thema, bijvoorbeeld de après ski bar en het bruine café met karaoke. Uiteindelijk stranden we in het schipperscafé waar we onder het genot van een drankje en live muziek van de volkszanger onze avond doorbrengen. Na een avond uit rol je zo je hotelbed in om in de ochtend aan te schuiven bij het ontbijtbuffet.

Foto 5. Show van het animatieteam. Foto: DagjeWeg.NL

All-in vakantie vieren voor het hele gezin

Wil je een weekend weg waarbij jong en oud het naar zijn zin heeft? Dan is Preston Palace the place to be! Dit hotel heeft alles in huis voor zeker twee tot drie dagen ongekend plezier, waarbij je de deur niet uit hoeft. Dit Twentse hotel heeft namelijk ook nog een bioscoop, bowlingbaan, wellness, biljart, pooltafel en gameplaza. Daarnaast zijn er winkeltjes met de nieuwste modetrends én biedt het animatieteam leuk entertainment aan. Kortom: bij Preston Palace hoef je je absoluut niet te vervelen.

Tip: Het is ook mogelijk om alleen een dag te genieten in het hotel, leuk voor een kinderfeestje of familiedag!
Foto 6. Scoor een high-score op de motor simulator. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-11-14 08:12:13 · Gepubliceerd: 10 november 2022 - 5081