1

Avontuurlijk shoppen met kinderen bij De Bazaar

Bij De Bazaar is van alles te doen, te zien en te proeven

De Bazaar Beverwijk: een dagje op wereldreis Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Zoek samen naar de mooiste spulletjes of speel het Onderhandelspel. Foto: De Bazaar

15 februari 2024 bijgewerkt: 5 april 2024 Toerisme Beverwijk, Noord-Holland Een dagje winkelen met kinderen geen succes? Wel bij De Bazaar! Hier is voor kinderen van alles te zien, te proeven en te doen. Volg een speurtocht langs de kleurrijke kraampjes en stop onderweg bij de bungee-trampoline of voor een rondje in de draaimolen.

Kijk je ogen uit op De Bazaar

Een dagje op De Bazaar voelt als een vakantiedag in een onbekende stad. Waan je op het ene moment op een souk in Marrakesh en sta even later te watertanden op de Versmarkt vol heerlijke producten. In de vele winkels en kraampjes vind je spullen uit de hele wereld en uit heel veel verschillende culturen. En je scoort veel van die leuke spulletjes voor een prikkie! Kinderen kijken ondertussen hun ogen uit in de markthallen en beleven onderweg hun eigen avontuur met een van de leuke speurtochten. Download een speurtochtkaart en ga op zoek naar de verschillende stops. Gevonden? De kleinste kinderen zetten een krul op hun kaart en voor de grotere zijn er vragen en opdrachten om samen uit te voeren. Van welke noten kun je baklava maken? En welke twee kleuren hadden de eerste legoblokjes? Onderweg leer je van alles!

Foto 2. Er is van alles te proeven! Foto: De Bazaar

Activiteiten voor kinderen

Op De Bazaar is voor kinderen van alles te beleven en te doen en veel activiteiten zijn gratis. Klim op de trekker op het Marktplein en maak mooie foto’s in de Goudsouk of met mascotte Sally. Op de versmarkt is er voor iedereen van alles te proeven: van heerlijk vers fruit tot hapjes uit allerlei verschillende landen. En wie gaat er mee voor een ritje in de draaimolen? Je vindt de draaimolen én een zweefmolen op de Boulevard, waar soms ook nog een bungee-trampoline staat. Ook leuk: je kunt een ritje te paard maken bij De Bazaar! Er zijn echte paarden en speelgoedpaardjes om op te rijden.

Foto 3. Maak een ritje te paard! Foto: De Bazaar

Familieactiviteit: speel het Onderhandelspel

Voor oudere kinderen is het Onderhandelspel een aanrader tijdens een dagje op De Bazaar. Tijdens dit spel maken ze op een leuke en actieve manier kennis met de kunst van het onderhandelen. En het beheren van een budget! Hoe het werkt? Ieder kind krijgt een budget van 5 of 10 euro, waarmee ze zoveel mogelijk spulletjes moeten kopen. Wie de meeste spullen scoort binnen het budget wint! Spreek vooraf een tijd af hoe lang je mag shoppen en het spel kan beginnen! Als de kinderen onderweg hulp nodig hebben, dan zijn er Bazaar-medewerkers herkenbaar aanwezig die ze aan kunnen spreken. Bespreek dit vooraf met kinderen, zodat jullie elkaar altijd weer terugvinden.

Foto 4. Speel het Onderhandelspel en koop zoveel mogelijk spulletjes binnen het budget. Foto: De Bazaar

Kinderkleding & speelgoed

Behalve lekker eten, woondecoratie en kleding zijn er ook veel leuke spullen te koop voor kinderen bij De Bazaar. Met de kinderroute kom je langs de leukste shops. Verras ze met hun favoriete speelgoed of zelfs een nieuwe fiets! Binnenkort een bruiloft of een andere feestelijke gelegenheid? Op De Bazaar vind je de mooiste feestkleding voor kinderen. Van prinsessenjurken tot pakken met stropdasjes, inclusief bijpassende schoenen. Neem een grote tas mee, want je gaat na een fijn dagje weg op De Bazaar vast niet met lege handen naar huis!

Wil je weten wat er nog meer te beleven is voor kinderen op De Bazaar Beverwijk? Check dan het overzicht met activiteiten!
Foto 5. Doe inspiratie op en vind de mooiste spulletjes in de meer dan duizend kramen en shops. Foto: De Bazaar

Laatst gewijzigd: 2024-04-05 12:30:20 · Gepubliceerd: 15 februari 2024 - 2643