Enschede multicultureel

Plattegrond IM Enschede Redactioneel door

archief oud artikel 26 juni 2006 Enschede, Overijssel Voor de tweede keer wordt van 29 juni tot en met 2 juli in Enschede de Internationale Multiculturele Markt georganiseerd. Voor de autochtone inwoners van Enschede en omgeving is het dé mogelijkheid om de aardappels en bloemkool even te vergeten. Bovendien geeft het mensen van verschillende afkomst de gelegenheid om met elkaars cultuur en gewoontes nader kennis te maken.

Naast de vele Surinaamse amuletten, typisch Hindoestaanse parafernalia, stoffen in alle kleuren, muziek en houtsnijwerken, zijn er ook vele podia te vinden op de Internationale Markt. Zo zijn er podia van Afro Caribische afkomst, Hindoestaans, Koerdisch, Marokkaans, Turks, Antilliaans en tot slot een Hollands Podium.

Uniek

Vandaag de dag is Enschede een multicultureel woongebied met verschillende allochtone inwoners. De afgelopen tientallen jaren hebben deze mensen hun land van herkomst verlaten om in Nederland een betere toekomst op te bouwen, hetzij voor werk, geaardheid of geloofsovertuiging. De Internationale Multiculturele Markt wordt voor de tweede keer georganiseerd en is een uniek initiatief in Nederland. Het geeft bewoners en buren de gelegenheid elkaars roots nader te leren kennen.

Europees

De deelnemers aan de Internationale Markt zijn allemaal afkomstig uit Europese lidstaten en bezoeken met enige regelmaat deze Europese markten. De voorwaarde die de organisatie aan de deelnemers heeft gesteld zijn uiteraard dat de producten van de markt uit eigen regio en of land afkomstig zijn. Vanaf 1990 worden jaarlijks in diverse Europese steden Internationale markten georganiseerd. De deelnemers aan de Internationale Markt komen onder andere uit Engeland, Italië, Duitsland, Oostenrijk, België, Spanje, Hongarije, Polen, Ierland en Frankrijk.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 juni 2006 - 2718