Tentoonstelling Neanderthalers in Europa   Redactioneel door

archief oud artikel 12 oktober 2006 Assen, Drenthe Het Drents Museum in Assen organiseert van 21 tot en met 29 oktober 2006 de Archeologieweek met het spannende thema ‘Op onderzoek naar de Neanderthalers'. Deze week staat bol van de activiteiten voor jong en oud over de zin en de onzin van de oertijd, variërend van rondleidingen, grotschilderingen maken, een spannende zaklamptocht na sluitingstijd, demonstraties van oude technieken, zoals vuistbijlen maken, en nog veel meer.

Neanderthalers in Europa

Elke dag wordt er twee keer een multimedia-inleiding gegeven over de tentoonstelling "Neanderthalers in Europa". Voor volwassenen worden er dagelijks films vertoond die te maken hebben met Neanderthalers. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals grotschilderingen maken, een echte mammoethut afbouwen, botten opgraven, verkleden als een Neanderthaler en vuur maken. Zondag 22, woensdag 25 en zondag 29 oktober is er een oertijd-cartoonist op bezoek die van iedereen een Neanderthalerportret zal maken. Ook de OntdekkingsKamer voor kinderen is de hele week open. Op zondag 22 en zondag 29 oktober is deze de hele middag geopend.

Zaklamptocht

Op woensdag 25 en donderdag 26 oktober wordt er na sluitingstijd een zaklamptocht georganiseerd. Bij deze tocht wordt er een rondleiding gegeven, al sluipend door de tentoonstelling met Neanderthalers. De zaklamptocht is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Passe-partout

Speciaal voor de Archeologieweek is er een passe-partout ontwikkeld. Iedereen die op meerdere dagen wil meedoen met de activiteiten hoeft maar één keer de normale entreeprijs te betalen. Het passe-partout is alleen tijdens de Archeologieweek geldig.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-10-11 14:57:15 - 1468