Dierenmanieren

Het Museon | Redactioneel door

13 februari 2007 Den Haag, Zuid-Holland Een dierentuin vol robotdieren laat zien hoe dieren functioneren en hoe perfect de natuur in elkaar zit. De tentoonstelling 'Robot Zoo' in het Museon leert meer over dieren als de giraf, neushoorn en kameleon. Bekijk en ontdek met de tentoonstelling die tot 28 oktober 2007 is de bezoeken in Den Haag.

Bijzondere beesten

De tentoonstelling laat aan de hand van enorme robot dieren zien hoe bijzonder de beesten zijn. De bezoekers leren hoe de enorme robotmodellen functioneren. Het is mogelijk de dieren van binnen en buiten goed te bekijken. Met motoren, tv-schermen, lichtslangen, schokdempers en pompen wordt duidelijk hoe dieren bewegen, hoe ze eten, en waarom ze van kleur kunnen veranderen.

Kameleon en sprinkhaan

De bijzondere kenmerken van dieren als de giraf, de neushoorn, de vleermuis en de kameleon worden door middel van deze robotmodellen weergegeven. Hoe verandert een kameleon van kleur? Hoe beweegt een reuzeninktvis zich voort en hoe loopt een vlieg over het plafond. Er is te zien hoe een model van een sprinkhaan zich met krachtige springveren lanceert en het wordt duidelijk hoe een vleermuis in het donker zijn prooi vindt.

Dierenmanieren

In 'Robot Zoo' kunnen de kinderen, vanaf 4 jaar, ook zelf aan de slag. Laat de robotkameleon van kleur veranderen of ga op insectenjacht met een robotvleermuis. De allerkleinsten kunnen een schildpadschild opdoen en ervaren hoe het is om als een schildpad over een parcours te racen. Op diverse zondagen tot oktober geeft Mar&Co een improvisatietheatervoorstelling met de titel Zoo(i). De directeur van Museon heeft aan Professor R.O. Bot gevraagd om een nieuw schepsel te creëren voor de tentoonstelling Robot Zoo. De professor heeft geen inspiratie meer daarom mogen de kleine bezoekers meedenken. Of leer samen met professor Robo meer over dieren in het Zoolab, elke woensdagmiddag.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-02-12 14:52:02 - 189