Exotische bloemenpracht

Orchideeënhoeve Redactioneel door

archief oud artikel 8 maart 2007 Luttelgeest, Flevoland De kleurrijke orchideeën zijn één van de meest opvallende bloemen. Om de verscheidenheid en exotische schoonheid te laten zien organiseert de Orchideeënhoeve in Luttelsgeest 'Europa's mooiste Orchideeëntentoonstelling'. Van 21 t/m 25 maart kunnen de bezoekers de privé collecties bewonderen. Verder maken vele activiteiten onderdeel uit van het programma.

De wereld rond

"Een mens zou minstens 10 jaar moeten reizen om datgene te zien wat er tijdens deze tentoonstelling wordt getoond", merkt de organisatie op. In een speciaal ingerichte ruimte toont de Orchideeënhoeve 500 bloeiende planten. Dit varieert van bloemen van 15 cm groot tot een speldenknopje zo klein.

Allerlei activiteien

Tijdens de 2e editie van 'Europa's mooiste Orchideeën tentoonstelling' organiseert de Orchideeënhoeve een markt met benodigde artikelen voor het kweken van Orchideeën. Kunstschilders en fotografen laten zien hoe zij de schoonheid van de bloem zien en vastleggen in aquarellen. Diverse deskundigen geven demonstraties en beantwoorden vragen. Gekweekte en zeldzame exemplaren van de een van de grootste plantenfamilies zijn te koop. De Orchideeënhoeve verzorgt dagelijks rondleidingen, om 10.30 uur en 15.00 uur. Een gids vertelt over de bedrijfshistorie en geeft uitleg over het kweken van orchideeën.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 maart 2007 - 2156