Te koop: grootste klomp ter wereld

Klompje kopen? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kunstenaar Peter de Koning doet kunstwerk van de hand

25 juli 2007 Dinteloord, Noord-Brabant Wie nog ergens 1500 euro heeft liggen en een alternatief zoekt voor een tuinkabouter kan terecht op MaritiemeVeilingen.nl. Daar staat de grootste klomp ter wereld te koop. Eigenaar Peter de Koning wil zich weer wijden aan andere kunstprojecten.

De grootste klomp ter wereld staat te koop. Gegadigden die de klomp willen bekijken, moeten naar de haven van Dinteloord. De Brabantse kunstenaar Peter de Koning wil de grootste klomp van de wereld in ieder geval niet meer hebben. Hij wil zich weer met nieuwe kunstprojecten bezig gaan houden. "Ik ben net begonnen aan het grootste schaakspel ter wereld. Het eerste paard van 2.80 meter is net klaar."

Guinness Book of Records

De houten schoen, met een gewicht van 7000 kilo, kreeg afgelopen jaren veel publiciteit. Het gevaarte van 6,5 meter lang, 3 meter breed en 2,7 meter hoog verscheen zelfs op de Nederlandse en Duitse televisie. Ook kwam de klomp terecht in het Guinness Book of Records. Ooit stonden 62 personen bij het Klompenmuseum in Drenthe in de klomp. Dat is echter verleden tijd, zegt De Koning. “Ik ben drie jaar lang op allerlei evenementen geweest met de klomp”, licht de Brabander desgevraagd toe. “Daardoor kon ik me helaas niet met andere kunstproject bezighouden. Daar komt nu verandering in.”

Beginbod

De kunstenaar uit Steenbergen besloot dan ook zijn kunstwerk te verkopen. “Tja, wat moet je met zo'n ding doen? Ik heb het even overwogen om weg te geven. Toen MaritiemeVeilingen.nl in beeld kwam, was de beslissing snel genomen.” Verkopen was de beste optie. “Het beginbod ligt op 1500 euro, maar hopelijk wordt er meer geboden.” Of er veel belangstelling voor is, weet De Koning nog niet. “Het is de eerste keer dat ik zoiets doe. Ik ben erg benieuwd.”

Peter de Koning: groot, groter, grootst

Kunstenaar Peter de Koning houdt van groot. Inmiddels is hij zelf ook een grootheid. Zijn kunstwerken staan vermeld in het Guinness Book of Records. Zo'n tweeënhalf jaar geleden bouwde hij de inmiddels flink bekende klomp. 12 juni 2004 wordt de klomp ter water gelaten. Eerder fabriceerde de Brabantse kunstenaar al de grootste stoel op aarde. Momenteel is hij bezig met weer nieuw project: het grootste schaakspel ter wereld.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-07-25 14:00:02 - 2065