De Romeinen komen...

Archeon |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

7 augustus 2007 Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Vanuit verschillende windstreken arriveren de legioenen in Traiectum ad Rhenum. Ook wel bekend als de Romeinse stad van themapark Archeon in Alphen aan den Rijn. Van 9 tot en met 19 augustus vindt daar de achtste editie plaats van het Romeinse festival. Diverse activiteiten laten het Romeinse leven tot in details herleven. Het thema voor dit jaar is 'ROME - ALBANIANA – LONDINIUM'.

Legioenen

"Deze editie geeft een nog uitgebreider beeld van de Romeinse periode in Nederland en Europa gedurende de eerste eeuwen van onze jaartelling", meldt het themapark over dit evenement. Alphen aan de Rijn was als Albaniana ooit een belangrijke, strategische plek voor de Romeinen. Van daaruit trokken ze verder om een wereldrijk bij elkaar te veroveren. Nu arriveren legioenen met namen als Legio II Avgvsta, Legio XXX Vlpia Traiana Victrix en Pax Romana in het hedendaagse Archeon. Zij vertegenwoordigen de landen Italië, Nederland en Engeland. Drie belangrijke plaatsen daaruit vormen het thema: 'Rome-Albaniana-Londinium'.

Het Romeinse leven

Over de invulling van het Romeinse festival zegt themapark Archeon het volgende: "Het dagelijkse leven van de eerste eeuw van onze jaartelling herleeft tot in de kleinste details." Dampende Romeinse gerechten verspreiden etenslust opwekkende geuren, onderwijl voeren gladiatoren strijd op leven en dood. Met de komst van de legioenen wil het park de bouwwerken binnen haar muren nog meer tot hun recht laten komen. Nieuw is de Romeinse Castellum Muur uit 41 na Christus. Het Legio II Augusto uit Britannia zorgt voor shows en demonstraties die een beeld geven van het leven in de provincies van het Romeinse rijk. Dit jaar krijgt ook de Romeinse geneeskunde bijzondere aandacht. Soldaten, vrouwen, geneesheren, handwerklieden en slaven: allen weten hun plaats binnen het Romeinse leven.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-23 10:40:22 · Gepubliceerd: 2007-08-06 16:25:04 - 4258