Salonboot Bep Glasius - Rederij V&O

enkhuizen, Noord-Holland (0.19km)  -  De comfortabele salonboot Bep Glasius van Rederij V&O vaart van april tot en met oktober tussen Enkhuizen en Stavoren. Geniet van het uitzicht over het mooie IJsselmeer.

Zeilklipper Lutgerdina

enkhuizen, Noord-Holland (0.25km)  -  Een bootreis zit er voor veel mensen niet in, bijvoorbeeld in verband met een handicap. SailWise helpt deze mensen en organiseert een fantastisch dagje uit op het water.

Enkhuizer Almanak Museum - GESLOTEN

enkhuizen, Noord-Holland (0.35km)  -  GESLOTEN - Bezoek het Enkhuizer Almanak Museum, niet te missen tijdens een dagje Enkhuizen. Het oude boekje, vol met wijsheden, heeft een historie om u tegen te zeggen.

Flessenscheepjes Museum

enkhuizen, Noord-Holland (0.47km)  -  Hoe komt zo'n scheepje in een fles? Het Flessenscheepjes Museum, in een prachtig historisch pand, heeft meer dan duizend exemplaren, variërend van de VOC-tijd tot de walvisvaart. Uniek in de wereld!

Stadsgevangenis Enkhuizen

enkhuizen, Noord-Holland (0.72km)  -  De Stadsgevangenis van Enkhuizen is een markant - en vooral heel scheef - gebouw in de stad. Bekijk dit stukje verleden en sta stil bij de situatie van gevangenen in deze vakkundig gebouwde cellen.

Beleef het verleden in het Zuiderzeemuseum

enkhuizen, Noord-Holland (0.81km)  -  In het Zuiderzeemuseum zie, hoor, voel en ruik je het dagelijkse leven van vroeger in het gebied rond de Zuiderzee. Bekijk een schat aan foto's in het binnenmuseum of vaar met de museumveerboot naar het buitenmuseum en bezoek authentieke huizen.

Watersporteiland Robinson Crusoe

enkhuizen, Noord-Holland (0.89km)  -  SailWise biedt actieve watersportmogelijkheden voor mensen met een beperking, op het idyllische eiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen.

Recreatiebad Enkhuizerzand

enkhuizen, Noord-Holland (1.52km)  -  Baantjes trekken, relaxen in de stoomcabine of meedoen aan aquajoggen. In Recreatiebad Enkhuizerzand is er voor jong en oud van alles te beleven!

Klimpark Streekbos

bovenkarspel, Noord-Holland (2.75km)  -  Klim door bomen, slinger aan touwbruggen en beland zonder kleerscheuren weer met beide benen op de grond. Want natuurlijk zit je veilig vast tijdens een klimervaring bij Klimpark Streekbos.

Bowlen, lasergamen of karten bij partycentrum Happy Days

grootebroek, Noord-Holland (3.83km)  -  Een leuke dag organiseren voor de hele groep is een pittige klus. De één wil ontspannen en lekker eten en de ander wil actief bezig zijn. De oplossing: Happy Days! Hier combineer je een smakelijk diner gerust met lasergamen, bowlen of poolen.

Hoedenmuseum "Zet 'm op"

andijk, Noord-Holland (6.26km)  -  Hoeden, hoeden, hoeden! In Hoedenmuseum "Zet 'm op" bekijk je vierhonderd hoofddeksels, maar kun je ook een handgemaakte hoed kopen. Origineel!

Pannekoekbakkerij Houtlust

hem, Noord-Holland (7.26km)  -  Al sinds 1996 vind je in Hem Pannekoekbakkerij Houtlust. Smul van heerlijke pannenkoeken en sluit het diner af in de speeltuin.

Theetuin De Libel

andijk, Noord-Holland (7.37km)  -  Verscholen achter de dijk in Andijk ligt theetuin De Libel. Hier vindt je oase van rust, natuur en loslopende dieren, aangevuld met lekkernijen zoals scones en home made gebak.

Museum van de 20e Eeuw

Museum van de 20e Eeuw

Korting op je tickets Benieuwd hoe 't dagelijks leven er in de vorige eeuw uitzag? In het Museum van de 20e Eeuw lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Gluur binnen in een retro huiskamer of ga langs bij een ouderwetse herenkapper. En vergaap je aan vitrines vol Lego!

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Zeilen met de Alberdina