Uitstapjes vlakbij Vlindertuin Vlindorado

Kijk binnen in het piepkleine huisje in de Waarlandsmolen

waarland, Noord-Holland (1.07km)  -  Een klap van de molen of ze draait voor de prins? Over molens is heel wat gezegd en heel wat te vertellen! Bezoek de oudste poldermolen van Nederland en neem een kijkje binnen in dit bijzondere bouwwerk en het kleine huisje van de molenaar.

gesloten, open van  1 mei t/m 30 september, van 13:30 uur tot 16:30 uur 

Sauna Cantarel

oudkarspel, Noord-Holland (3.21km)  -  De landelijke gelegen sauna Cantarel combineert de Grieks-Romeinse badcultuur met het saunagenot uit Scandinavië. Dat betekent ontspannen in een Turks stoombad en bubbelen in de hotwhirlpool.

open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag 

Binnen- en buitenspelen en waterplezier bij Holle Bolle Boom

tuitjenhorn, Noord-Holland (3.39km)  -  Kom gezellig spelen bij speelparadijs de Holle Bolle Boom. Roetsj van glijbanen in de overdekte speeltuin, ga op avontuur in de buitenspeeltuin en plons in het water in het tropisch waterparadijs!

geopend elke dag geopend 

Zwembad Duikerdel

noord-scharwoude, Noord-Holland (3.79km)  -  Heerlijk bubbelen, poedelen of fanatiek baantjes trekken: Zwembad Duikerdel is leuk voor het hele gezin!

doordeweeks geopend 

Kinderboerderij De Beestenboel

zuid-scharwoude, Noord-Holland (3.81km)  -  Kijken naar dieren is leuk, maar aanraken nog leuker! Stap in de hokken van kinderboerderij De Beestenboel en ga lekker knuffelen met de dieren.

open op zondag, woensdag en zaterdag - soms geopend op vrijdag 

Zelfpluktuin by Broersen

warmenhuizen, Noord-Holland (4.08km)  -  Aardbeienkweker by Broersen laat graag iedereen meegenieten van de verse aardbeien. Proef ze op het terras of pluk bessen en fruit in de zelfpluktuin.

gesloten, open van  1 juni t/m 30 september, van 09:00 uur tot 17:00 uur 

Grootmoederstijd en Motorenmuseum

nieuwe niedorp, Noord-Holland (4.08km)  -  Oude motoren, authentieke winkeltjes, een schoenmakerswerkplaats. Stap in het leven van vroeger en neem een kijkje bij het Grootmoeders Tijd en Motoren Museum!

gesloten, open van  1 april t/m 31 september, van 13:00 uur tot 17:00 uur 

Maarten van der Weijdenbad

warmenhuizen, Noord-Holland (5.31km)  -  Topzwemmer Maarten van der Weijden is gehuldigd in dit zwembad. Kom baantjes trekken en wordt net zo'n goede zwemmer als hij!

gesloten, open van  4 april t/m 18 september, van 12:00 uur tot 17:30 uur 

Van Blanckendaell Park

tuitjenhorn, Noord-Holland (5.62km)  -  Het Van Blanckendaell Park is van alle markten thuis: een dierentuin, boerderij, museum en een speeltuin. Duik in de dolle beestenboel of bekijk de historische landbouwwerktuigen in het museum.

elke dag geopend 

Geschiedenis komt tot leven in Museum Historisch Harenkarspel

tuitjenhorn, Noord-Holland (5.62km)  -  Bewonder historische landbouwvoertuigen en oude ambachten en ontdek alles over het leven van vroeger in Harenkarspel in Museum Historisch Harenkarspel.

open op zondag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag 

Speelpark De Swaan

oudkarspel, Noord-Holland (5.87km)  -  Speelpark De Swaan is een echt speelparadijs voor kids! Skelteren, waterfietsen: er is genoeg te doen.

gesloten, open van  23 maart t/m 27 oktober, van 10:00 uur tot 17:30 uur 

Partyboot De Koperen Hoorn

winkel, Noord-Holland (6.03km)  -  Alle hens aan dek! Doe eens gek en vier je feest op het water. Geniet vanaf het dek van de Noord-Hollandse wateren en de prachtige natuur.

elke dag geopend 

Regionaal Museum 1940-1945

schagen, Noord-Holland (6.05km)  -  Wat betekende de Tweede Wereldoorlog voor de kop van Noord-Holland en vooral het gebied rondom Schagen? Bekijk het in Regionaal Museum 1940-1945, te vinden in een oude kasteeltoren.

gesloten, open van  1 juni t/m 15 september, van 10:00 uur tot 16:00 uur 

Museum Slag van de Somme 1914-1918

schagen, Noord-Holland (6.05km)  -  Museum Slag van de Somme 1914-1918 is het enige museum in Nederland dat zich puur richt op de Eerste Wereldoorlog. Bezoek de vroegere kasteeltoren, bewonder wapens en uniformen uit de oorlog en leer meer over de felle strijd.

gesloten, open van  1 juli t/m 4 september, van 10:00 uur tot 16:30 uur 

Leven als een Westfriese herenboer in 1900

schagen, Noord-Holland (6.09km)  -  Hoe leefden de Westfriese boeren in 1900? In het Boerderij- en Rijtuigmuseum Vreeburg is het verleden bewaard gebleven en stap je zo een boerenkamer van toen binnen. En kun je de mooiste rijtuigen bewonderen!

gesloten, open van  15 april t/m 30 oktober, van 13:30 uur tot 16:30 uur 

Verkocht! Wees iedereen te snel af bij de groenteveiling

broek op langedijk, Noord-Holland (6.12km)  -  De spanning is om te snijden: als je te snel drukt, betaal je veel te veel. Maar als je te langzaam bent, gaan de groenten naar iemand anders! Wees je vrienden en familie te snel af in Museum BroekerVeiling.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Rondvaart Broek op Langedijk

broek op langedijk, Noord-Holland (6.12km)  -  Het Rijk der Duizend Eilanden is ooit ontstaan uit een moeras. De mysterieuze plek is alleen met een rondvaart te bezoeken.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Rondvaart Rijk der Duizend Eilanden

broek op langedijk, Noord-Holland (6.12km)  -  Maak de tocht die voor de tuinders jarenlang dagelijkse realiteit was. Vanuit Museum BroekerVeiling gaat de rondvaart langs de vele kleine eilandjes.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Bowling Schagen

schagen, Noord-Holland (6.43km)  -  Stap in een wereld van LED-verlichting en smijt die pinnen van de baan. LED-bowlen bij Bowling Schagen is een hele belevenis!

open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Vlindertuin Vlindorado