1

Beoordelingen WILDLANDS

Prachtig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 15-04-2024

Datum beoordeling: 15 april 2024

Reisgezelschap: met partner

Na alle mindere reviews met enige angst naar Wildlands. Maar we hebben genoten van alles. Enige minpunt de opdringerige verkopers van de Vriendenloterij als je net binnenkomt. Verder alles netjes en prachtig aangelegd.

Beoordeling gegeven door Peter van den Berg.

Prachtig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 1maart 2024

Datum beoordeling: 6 maart 2024

Reisgezelschap: met jonge kinderen

De dieren hebben heel veel ruimte .alles is netjes. De horeca ,de toiletten , worden de hele dag door schoongemaakt.veel personeel die er veel vanaf weten. En vrijwilligers .de rimbula river supermooi en animazia speelparadijs zijn onze kleinkinderen helemaal weg van wij gaan regelmatig nr wildlands en hebben al jaren een abonnement. Wel een tip .als je voor een dagje heen gaat .moet je in het voorjaar of zomer gaan dan is alles mooi groen en aangekleed. En de dieren buiten .maar dat is bij alles zo. Ook wildnights was weer een beleving. .dus wij zijn heel tevreden .

Beoordeling gegeven door Snippe.

Jammer
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 5 februari 2024

Datum beoordeling: 6 februari 2024

Reisgezelschap: met een groep

Jammer dat niet bij de ingang vermeldt staat ( of wordt) dat veel dieren binnen zitten, dat er vrijwel geen presentaties zijn, Jungle-Jim afwezig is en daarom zijn enthousiaste verhaal niet houdt en 'onderweg' alle horecatentjes dicht zijn. Maar wél de hoofdprijs mogen betalen !

Beoordeling gegeven door Rob.

ervaring Wildlands...
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 8-12-2023

Datum beoordeling: 11 december 2023

Reisgezelschap: met partner

Een prachtige dierentuin, alleen hebben we er helaas maar 2 van de 3 onderdelen kunnen bezoeken. Het Serenapark was afgesloten, hier konden we niet naar binnen en hebben er dus ook niets van gezien. Dit stond nergens op de site aangegeven en we hebben gewoon de volle mep betaald voor de kaartjes. Dit was echt een domper. Aangegeven bij de receptie maar ze deden er niets mee.

Beoordeling gegeven door Marieke.

Top dag gehad
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 15-09-2023

Datum beoordeling: 16 september 2023

Reisgezelschap: gezin

Wij zijn geweest op een vrijdag, dus niet te druk. Dat heeft misschien gescheelt in de beleving. Ik vind het een mooi opgezet park, vooral jungola is heel erg mooi groen en een mooi decor. Wij vonden dat de dieren grote ruimtes hadden en zelfs vrije uitloop hebben. Direkt bij de apenruine zat de hele boom buiten vol met de aapjes, daar hadden we mazzel mee. Kleine hokjes? Ze kunnen ook naar buiten! Ik zag veel slechte reviews maar wij nemen de tijd en staan gerust 20 minuten te kijken naar een leuke diersoort, dan heb je veel meer kans om wat te zien! Als je in een paar uur het park doorloopt met een afvinklijstje dan mis je veel. Zag ook reviews dat je steeds hetzelfde pad afloopt naar de ingang? Jungola loop je een grote ronde vooral om de olifanten heen, niet hetzelfde pad. Ook de serenga loop je een rondje om de savanne, niet hetzelfde pad! Naar Nortica is er een shortcut zo naar de ijsberen, hoef je ook niet naar de ingang. Ik heb toch het idee dat veel mensen gehaast rondlopen en in zo weinig mogelijk tijd heel veel dieren willen zien. Er zijn wat minder dieren als in het oude park maar ze hebben een leukere omgeving. De big five is er, 8 olifanten, 3 leeuwen, 3 neushoorns, 6 giraffes en 4 nijlpaarden. En zo groot is het niet, makkelijk te belopen en eten is prima, veel terrasjes en een achtbaan voor de kids ook prima. Je hoeft er niet in.

Beoordeling gegeven door Meindert.

Prachtig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 15-9-2023

Datum beoordeling: 16 september 2023

Reisgezelschap: gezin

Wij hebben genoten van het park en zijn bewoners. Met tijd en geduld kun je heerlijk genieten van de omgeving en de dieren. Er is ons opgevallen dat veel mensen gehaast door het park lopen, twee tellen kijken en weer doorlopen. Zo mis je natuurlijk veel. Een ouder stel dat wij tegenkwamen met abonnement : “ wij komen hier met regelmaat en er staat dat er hier stinkdieren zijn maar, die hebben wij nog nooit gezien “. Wij : Als je beter kijkt en het decor binnen bezoekt, zie je de diertjes lopen. Het personeel is erg vriendelijk en enthousiast, vertellen graag over de desbetreffende dieren en het park. Er is veel gelegenheid om even te zitten voor een hapje en een drankje. En moet je heel nodig uit je broek, geen nood het toilet is altijd in de buurt. Wildlands, wij hebben genoten van het park en jullie bewoners met hun mooie verblijven binnen of buiten!

Beoordeling gegeven door Reina.

Echt gevoel
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 12 september 2023

Datum beoordeling: 13 september 2023

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wat een mooi park is dit, ruim opgezet en veel buiten maar ook binnen voor als het bv regent. Je waant je echt in de jungle met deze temperatuur 27° of op de savanne, helaas te warm om ook het gevoel te krijgen dat je op een poolstation was. Maar wel alles heel mooi opgezet en je kon de dieren van dichtbij zien en ook soms ook voeren bv de Lories. Ook het tochtje met het bootje door de jungle of met de bus over de savanne, leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Kortom echt een mooi park voor het hele gezin.

Beoordeling gegeven door J BABOIS .

Teleurgesteld
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 31 augustus 2023

Datum beoordeling: 6 september 2023

Reisgezelschap: met een groep

Voor corona hier geweest. Jaloers op opa's en oma's met kleinkinderen. Nu zijn wijzelf opa en oma en dus naar de zeeleeuwenshow. Eerst een kwartier gewacht voordat deze begon. Toen werd er nog ruim een kwartier schoongemaakt en uiteindelijk was er alleen een presentatie. Ik kon wel janken. Het was zo'n leuke show!!! Maar ja, die arme dieren kunnen zie beter de hele dag vervelen dan een showtje weg te geven waar ze duidelijk zelf veel plezier aan beleefden. Maar ja, meningen verschillen en de onze doet er kennelijk niet toe. Jammer want om (kleine) kinderen te interesseren voor dieren moet je natuurlijk wel eerst hun intresse opwekken en dat doe je niet met een slaapverwekkende presentatie waar je ook nog bijna 3 kwartier op moet wachten.

Beoordeling gegeven door Zwanenberg.

voor sommige dieren zware dierenmishandeling
1 11111

Bezoekdatum: 21/08/2023

Datum beoordeling: 22 augustus 2023

Reisgezelschap: gezin

ik vind dat veel dieren hier een slecht verblijf hebben het is echt zielig hoe de zeeschildpadden met 3 stuks door een veel te kleine ruimte een beetje op en neer moeten zwemmen de leeuwen hebben we nergens gezien maar goed het was vakantie dus die hebben vrij gehad denk ik de ijsbeer echt zielig hoe dat beestje er bij zit dit waren de punten die ik erg slecht vind wel goed is erg vriendelijk personeel en we hebben ons een hele dag goed vermaakt ik zou als wildlands eens goed nadenken of je sommige dieren zo wel wil houden want voor somige dieren is het gewoon dierenmishandeling

Beoordeling gegeven door frank lamberts.

Redelijk
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: Juni

Datum beoordeling: 8 juli 2023

Reisgezelschap: gezin

Het park is mooi opgezet, dieren hebben veel ruimte. We hadden het park groter verwacht waren met een goed ander half uur alweer rond, veelndieren niet gezien,dat vonden we wel erg jammer

Beoordeling gegeven door Janine.

triest, niet de moeite waard
1 11111

Bezoekdatum: 25 juni 2023

Datum beoordeling: 30 juni 2023

Reisgezelschap: met partner

vlees noch vis. geen dierenpark, geen pretpark. 8-baan , serieus? Boottocht in de kas stelt niets voor, niets avontuurlijke aan... 4-d show...13 in een dozijn. Dieren zien er goed verzorgd uit, maar veel lopen, weinig zien. Horeca..te triest voor woorden. Duur, maar dat is t overal. Maar als t duur is, moet het wel te eten zijn. Koud, niet gaar, klacht wordt niets mee gedaan. Aanfluiting. Rij liever 100 km verder naar Arnhem. had van vrienden al begrepen dat het de moeite niet waard was, bij deze bevestigd.

Beoordeling gegeven door john.

Niet rolstoelvriendelijk
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 28 juni

Datum beoordeling: 28 juni 2023

Reisgezelschap: gezin

Met ons gezin en mijn ouders het park bezocht. Voor mijn vader in z'n elektrische rolstoel was het lastig; hobbelige paden, steile paden en geregeld ook onbegaanbare paden waardoor je in een aantal gevallen niet alle dieren kan zien. Souvenirswinkels niet allemaal rolstoeltoegankelijk, niet overal aangegeven wat wel/niet rolstoeltoegankelijk is en daarnaast was het ook onwijs jammer dat een hoop hekken en rots omheining op ooghoogte van een rolstoeler zat waardoor niet alles even goed te zien was voor mijn vader. Ondanks dat wel een hele leuke dag samen gehad. Het is zeker veel lopen doordat je elke keer terugkomt op het middenplein bij de ingang maar per thema een rondje lopen kan prima.

Beoordeling gegeven door Petra.

Prachtig park
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 5 juni 2023

Datum beoordeling: 6 juni 2023

Reisgezelschap: met partner

Heel mooi opgezet park waarin de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving zijn met veel ruimte. Fantastisch de vlindertuin en de grappige prairiehondjes. Prachtige bomen en planten. Voldoende plekken waar je even je broodje kan eten, overal schoon sanitair. Wij hebben daar van 10:00 tot 17:00 gelopen en hadden een fantastische dag. Leuk idee, voor €7,50 koop je een Wildlands mok en mag je onbeperkt koffie, thee, cappuccino pakken.

Beoordeling gegeven door Monique Reijns.

Super mooi park
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 20 mei 2023

Datum beoordeling: 25 mei 2023

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Supermooi park ,we komen er vaak . degene die zegt dat de dieren weinig ruimte hebben. was in een ander park denk ik .de olifanten , de leeuwen de savanne dieren de zeerobben iedereen heeft een hele grote ruimte .ook de shows gaat niet om de dieren kunstjes te laten doen .maar om alles over het dier uit te leggen prachtig . Het park word ieder jaar mooier de bomen groeien mooi en er komt steeds meer bij. Alles is schoon en netjes van ons een dikke 10?

Beoordeling gegeven door Snippe.

Slecht
1 11111

Bezoekdatum: 19 mei

Datum beoordeling: 21 mei 2023

Reisgezelschap: gezin

Bijna geen dieren op het park. Leeuwen voorstelling is gewoon wat vertellen over de dieren. Eten is slecht en duurt heel lang. 35 min gewacht op een paar frietjes. Echt het geld niet waard

Beoordeling gegeven door Allisha.

Fantastische dag
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: Eerste Paasdag

Datum beoordeling: 20 mei 2023

Reisgezelschap: gezin

Voor de hele familie leuk, ook voor oma van 84! En alles gezien in 1 dag. Treintje, bootje en 4d simulatie waren verrassende extra’s! Helemaal top!

Beoordeling gegeven door Mara.

Teleurstellend
1 11111

Bezoekdatum: 10 mei 2023

Datum beoordeling: 13 mei 2023

Reisgezelschap: met partner

De dieren hebben hier te weinig ruimte, zag een eekhoorn in een veel te klein hok heen en weer springen. Vond de ruimtes kaal en klein, zeker ook voor de grote dieren, echt jammer dat ze niet meer ruimte hebben!! Dan kom ik liever in Safari Park de Beekse Bergen of Burgers Busch.

Beoordeling gegeven door Marja.

Geen dierentuin
1 11111

Bezoekdatum: 5 januari 2023

Datum beoordeling: 11 januari 2023

Reisgezelschap: met partner

Geen dieren gezien...jeep reed niet...lijkt meer op een wandelpark..entreeprijs veel te hoog..kortom nooit meer

Beoordeling gegeven door Henk Menger.

Goed
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Januari 2023

Datum beoordeling: 7 januari 2023

Reisgezelschap: gezin

Mensen die zeggen dat de hokken te klein zijn hebben echt niet goed gekeken. Ruimtes zijn juist groter als normaal. Dieren zien er top uit! Zullen veel dierentuinen jaloers op zijn. Horeca is wat je mag verwachten bij een dierentuin/pretpark. Modern park niet volgestampt met dieren. Wel met veel aankleding om het idee van pretpark te krijgen. Gelukkig is het toch net wat meer dierentuin dan pretpark. En ja het is niet meer hetzelfde als de vroegere Noorder Dierenpark.. mis ik die. Ja . Missen mijn kinderen die? Nee , die hebben gewoon de grootste lol en genieten enorm. Ik dus ook! P.s Oma in rolstoel ook alles prima mee kunnen beleven.

Beoordeling gegeven door Mark.

Teleurstellend
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 02-01-2022

Datum beoordeling: 4 januari 2023

Reisgezelschap: met partner

Veel dieren in hok, i.v.m. kou, dus niet gezien. Stond niet op de site. Liepen voor een groot deel door leeg park. De tour met truck reed niet, hoewel op de site stond dat dit wel zo zou zijn.Weinig routewijzers. Voor jonge kinderen mooie binnen speeltuin. Bijna alle horeca dicht, bij de ingang wel open. Wij kwamen uit Amsterdam, vond het niet de moeite waard. Met entreeprijs van 27,50 p.p. en onze ervaring, al met al een teleurstelling. Zou het park niet aanbevelen.

Beoordeling gegeven door C.

Slechte service
1 11111

Bezoekdatum: 26 december 2022

Datum beoordeling: 26 december 2022

Reisgezelschap: met vrienden

Slechte service bij de informatiebalie. Onvriendelijk personeel. Die niet duidelijk zijn. Ging iets mis met het scannen van de kaart bij de ingang. Waarop vervolgens een oudere medewerkster geïrriteerd zei ‘WAT BEN JE NU ALLEMAAL AAN HET DOEN’

Beoordeling gegeven door Melissa boer .

Supermooi park
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 23-12-2022

Datum beoordeling: 25 december 2022

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Prachtig park dieren hebben echt veel ruimte.zo zie je het in geen enkel park. je waant je in een ander land gewoon. Al jaren hebben we een abonnement de kleinkinderen vermaken zich altijd weer. Ook animazia supermooie grote binnen speeltuin wildnights was vrijdag ook prachtig mooi we gaan nog nkeer. Veel lichtjes lasershow eten etc en alles netjes schoon altijd de toiletten ook alles word met de jaren nog mooier hier

Beoordeling gegeven door Snippe.

Leuk
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 22/12/2022

Datum beoordeling: 23 december 2022

Reisgezelschap: met jonge kinderen

De mensen die er werkten waren erg gezellig en het was een leuk uitstapje. Mijn dochter was na dit leuke uitstapje helaas geëmotioneerd omdat ze geen capybara's hadden. Mijn dochter zou het fantastisch vinden om de volgende keer wel capybara's te zien.

Beoordeling gegeven door L. Bonn.

Erg teleurstellend
1 11111

Bezoekdatum: 30-10-2022

Datum beoordeling: 30 oktober 2022

Reisgezelschap: met vrienden

Een dierentuin kan je dit bijeengeraapt zooitje niet noemen, dieren in kleine verblijven en nog eens slecht zichtbaar ook, zeker als het wat drukker is zoals bij ons het geval was. Geen duidelijke bewegwijzering en dingen als aquariums waren over 2 locaties verdeeld op niet logische locaties. En dan ook nog attracties in het dierenpark. de bootjes zijn nog wel logisch maar een achtbaan? Voor dat geld had je een veel mooier park kunnen neerzetten. Daarnaast ging de 3D film ook in storing en kon er niemand in of uit. En waar we zoveel mogelijk doen om minder afval te produceren, produceren ze bij wildlands juist meer afval wat ook goed is voor de dieren in het algemeen.... In plaats van de mayo/curry enz gewoon op de friet/snack te spuiten krijg je het er apart bij geserveerd in apartje bakjes. Het park was erg teleurstellen en wij gaan er ook nooit meer heen, we gaan wel naar een echte dierentuin in het vervolg.

Beoordeling gegeven door Mike.

Superleuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 4 september

Datum beoordeling: 7 oktober 2022

Reisgezelschap: gezin

9, afwisselend buiten en binnen, raakt niet uitgekeken

Beoordeling gegeven door Ida.

Genoten
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 06-09-2022

Datum beoordeling: 7 september 2022

Reisgezelschap: met partner

Erg leuk dierenpark. Veel dieren gezien ondanks de warmte. De attracties zijn een leuke afwisseling en staan direct in relatie tot de thema's. We hebben de hele dag genoten.

Beoordeling gegeven door Antoinette .

Geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 03-09-2022

Datum beoordeling: 3 september 2022

Reisgezelschap: met partner

Ben vandaag voor het eerst in Wildlands Emmen geweest, en ik vond het geweldig. Veel dieren gezien behalve de leeuwen, vriendelijke mensen daar, steengoede informatie show over de zeeleeuwen. Hier kon je echt zien dat de dieren er lol in hadden, alles super goed verzorgd, sanitair hartstikke goed schoon zowel s morgens als s middags. Zeker een aanrader om hier naartoe te gaan, en wij komen zeker weer terug, het is de entree prijs absoluut waard

Beoordeling gegeven door Esmeralda de Jonge.

Teleurstellend
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 26-08-2022

Datum beoordeling: 27 augustus 2022

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Weinig dieren in deze dierentuin. Bovendien veel gestreste dieren (eekhoorns die heen en weer voor t gaas bleven rennen, te veel bavianen met als gevolg constant ruzie en gedoe, een depressief uitziende ijsbeer die lusteloos op n steen lag). Veel horeca maar ook heel veel was dicht. Bovendien veelal om 17 uur al dicht terwijl t park tot 18 uur open is. Slecht toegankelijk voor rolstoelgebruikers (te hoge drempels bij vrijwel alle restaurants en winkels, hekken etc op ooghoogte van de persoon in de rolstoel slecht wegdek). Kattig dame bij bezoekersbalie (waar ik met rolstoel niet binnen kon ivm te hoge drempel). Zou aan de rolstoel liggen... volgens mij zou je met iedere rolstoel binnen moeten kunnen komen. Toegankelijkheid is nl een recht. Eten in restaurant Momma gebracht door een robotding. Leuk bedacht maar doe dan wel deksels op de bekers drinken. Nu was de friet doorweekt... De meiden vonden uiteindelijk eigenlijk de achtbaan nog t leukst. Dus al met al teleurstellende ervaring.

Beoordeling gegeven door Rina.

Super
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 17 - 8 -2022

Datum beoordeling: 17 augustus 2022

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Vandaag geweest met het gezin 2 kinder van 3 en 4 vonden het geweldig de toer in de vrachtwagen de dieren van zo dichtbij kunnen zien en ook nog door het water De boot die door het water langs de dieren ging geweldig echt avontuur de klimtoestellen buiten en binnen Konde ze niet genoeg van krijgen alle dieren hebben we gezien wc genoeg wat handig is met kinder je kan genoeg ff op pauze komen op veel locaties Wij vonden het geweldig iets anders dan de gewoonlijke dierentuin met klein kinderen super ze waren echte avonturiers in het wild raken niet uitgepraat over hun avontuur van vandaag.

Beoordeling gegeven door Snoeren.

prettig toeven/jammer: junkfood
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 29jun22

Datum beoordeling: 29 juni 2022

Reisgezelschap: gezin

Door de weersomstandigheden was het verblijf heerlijk (vandaag 26 C) en het is woensdag dus geen drukte.. We hadden geen verwachtingen, gewoon leuk dagje uit als gezin. Ik geef een 10 voor het feit dat er ruim voldoende wc's op het park waren! En.. de wc's waren goed onderhouden (vandaag i.i.g.). Ik geef een 3 voor het feit dat er qua maaltijden/snacks vooral veel junkfood was. (Gelukkig zelf van huis meegenomen voor de zekerheid.) Buiten het park genoeg horeca waar we onze avond eindigden. Ik geef een 0 voor klantenservice omdat ze weigerden de menu's alvast te mailen. Ze staan nl. niet op de site.

Beoordeling gegeven door Sandra.

Valt zwaar tegen.
1 11111

Bezoekdatum: 14-14-2022

Datum beoordeling: 15 juni 2022

Reisgezelschap: gezin

We hadden als gezin gehoopt op een leuke dag dierentuin. Maar wat valt dit tegen. Veel lopen en weinig dieren gezien. Geen reptielen, zee dieren zoals haaien, walvissen etc...ja wacht 1 ijsbeer en 8 pinguïns. Geen leeuwen, tijgers of andere katachtigen, 2 ringstaart maki's gezien. Het valt heel erg tegen. Veel eettentjes, die ook nog gesloten waren ook, op een doordeweekse dag. Het zou een leuke dag worden, maar we waren er om 10.00 u ochtends na een uur rijden, om kwart over 1 hadden we het hele park al gezien. Dat zegt wel genoeg denk ik zo. We hebben veel dierentuinen bezocht, maar hier komen we niet meer, echt het geld niet waard.

Beoordeling gegeven door Kausalaya.

prachtig park
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 04-06-2022

Datum beoordeling: 4 juni 2022

Reisgezelschap: gezin

Wildlands zoo is een kleine dierentuin, met grote stijl. Hier zul je wellicht niet makkelijk even al je favoriete dierentuin dieren afvinken, omdat ze die niet allemaal hebben. De dieren die ze wel hebben krijgen hierdoor meer ruimte en aandacht. Het park heeft zijn eigen "Wildlands" style, die vind ik zeer geslaagd, het is zeker wel meer gericht op kinderen dan op alwetende ouders, maar dat vind ik bij een kleine dierentuin horen. De discussie of dieren wel of niet in gevangenschap mogen worden gehouden ga ik liever niet aan, maar in de Wildlands proberen ze de dieren wel zoveel mogelijk keuzes en bewegingsvrijheid te geven. Daarnaast is er veel ruimte om even je zelfgemaakte broodje te veroveren of zelfs je portemonnee te trekken voor voedsel en voor de vrouwen niet onbelangrijk, een ruime keuze aan toiletten. Het hele park zien is gemakkelijk te doen in 5 a 6 uur, maar mis de voorstelling van Jim in de Jungle niet, dat is zeker een aanrader (voor de kids)

Beoordeling gegeven door bob.

Geweldige dierentuin
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 1 juni 2022

Datum beoordeling: 1 juni 2022

Reisgezelschap: met partner

Dieren worden goed verzorgt. Aardige medewerkers. Voor kinderen is er veel te doen, erg leerzaam. Enthousiast. Leuke activiteiten met bootje en door de safari met wagen.

Beoordeling gegeven door Annette.

Hartstikke leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 21 mei 2022

Datum beoordeling: 24 mei 2022

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Ik schrijf normaal nooit een recensie, maar omdat ik het en der zulke uiteenlopende meningen gelezen heb, begon ik lichtelijk sceptisch aan een dagje wildlands met mijn dochter van 4 jaar.. Wij hebben van 11:30 tot 18:00 in het park gelopen, en het was super leuk!! Mooi ruim opgezet. De dieren hebben ruime verblijven, zien er goed uit en bijvoorbeeld de olifanten waren ook lekker levendig. Het park is netjes, voldoende eetgelegenheid en ook veel speelmogelijkheden, ook al hebben wij daar niet veel mee gedaan om zo veel mogelijk te zien.. om de hoek zit een fletcherhotel waar wij zijn blijven logeren. Kortom een heel geslaagd weekend. Mijn dochter en ik vonden het prachtig!

Beoordeling gegeven door Ilse .

Verplaatsen en verbouwen is dus niet altijd beter.
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 14-05-22

Datum beoordeling: 15 mei 2022

Reisgezelschap: gezin

Is wel een leuke dierentuin, maar met veel te veel eetgelegenheden en pretpark attracties. Voor de verplaatsing/verbouwing was het een super dierentuin. Toiletten zijn wel super netjes. Wij hadden 3 Oekraïners als gast mee. Helaas wou Wildlands ook van hun € 25,00 per persoon cashen. Het is voor ons al duur, dus voor hun helemaal. Gemiste kans Wildlife... De dieren geven er vast niets om als ze gratis of goedkoper naar binnen hadden gemogen.

Beoordeling gegeven door Raymond .

Genoten
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 23 februari 2022

Datum beoordeling: 23 februari 2022

Reisgezelschap: gezin

Wat hebben wij genoten vandaag en dan vooral ons zoontje van 2,5! Het park is mooi aangelegd, mooie dieren en verblijven. Goede faciliteiten. Heerlijk voor een fijn dagje uit. Klein minpuntje: sommige kooien zouden wel iets groter mogen...

Beoordeling gegeven door Anne.

DRAMATISCH TRIEST PARK. (GEEN DIERENTUIN)
1 11111

Bezoekdatum: 13.02.2022

Datum beoordeling: 16 februari 2022

Reisgezelschap: met partner

DAT DIT PARK NOG OPEN IS IN DEZE TIJD. KAN ECHT NIET. VEEL OVERSPANNEN DIEREN. 1 EEKHOORN IN EEN TE KLEINE KOOI. ANGSTIGE BAVIANEN DIE MET EEN GROTE GROEP IN VEEL TE KLEINE RUIMTE WORDEN GEHOUDEN. EEN PAAR ZEBRA S IK GELOOF 3 GNOE"S (DIT ZIJN KUDDE DIEREN) EEN NEUSHOORN DIE MET VEEL STRESS IN EEN HOEK STAAT VH PARK. ZEESCHILPADDEN IN EEN VEEEEEEL TE KLEINE BAK. ALS SPEELPARK VOOR DE KINDEREN OK. VOOR DE DIEREN SNEL SLUITEN DIT PARK.

Beoordeling gegeven door L. STEGEMAN.

Enorme tegenvaller
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 20 november 2021

Datum beoordeling: 20 november 2021

Reisgezelschap: met partner

Meer een speelparadijs dan een dierentuin. Aanleg wel mooi. Weinig dieren en vrijwel geen info over de dieren. Grote teleurstelling

Beoordeling gegeven door Sylvia Riko.

Jammer
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 20-10-2021

Datum beoordeling: 20 oktober 2021

Reisgezelschap: gezin

Jammer dat het mindervalide niet echt een makkelijk bezoek is. Erg slecht. Wij hadden een scootmobiel bij ons maar daar was niet mee het rijden.

Beoordeling gegeven door Meijer.

Prachtig park
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 19-10-2021

Datum beoordeling: 20 oktober 2021

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Prachtige dag gehad mooi park, dieren hebben veel ruimte. onze kleinkinderen hebben zich super vermaakt ,veel speelplezier ook animazia binnenspeeltuin geweldig wij kunnen ons gewoon een volle dag vermaken hier .ook hebben ze veel eetgelegenheden en een mooi snoepwinkeltje en genoeg toiletten in het park die echt mooi schoon gehouden worden dit viel ons echt op. Van ons

Beoordeling gegeven door Ds.

Prima
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 09-10-2021

Datum beoordeling: 10 oktober 2021

Reisgezelschap: met partner

Wij hebben bijna 4 uur heen en 4 uur terug gereden, wel hotel vlakbij geboekt. Wij hebben er echt van genoten samen en de hele dag daar rondgelopen. Heel veel dieren kunnen zien. Alles ruim opgezet, ook voor de dieren, zeker voor herhaling vatbaar.

Beoordeling gegeven door Colijn .

Viel erg tegen
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 24-09-2021

Datum beoordeling: 25 september 2021

Reisgezelschap: met partner

Dat het zoo heet vind ik al gek bijna geen dier gezien meer eet gelegenheden Als je alleen de boot neemt en het treintje heb je ook alles gezien We hebben anderhalf uur gereden na twee uur hadden we het park al helemaal gezien dus weer anderhalf uur rijden naar huis nee viel echt tegen

Beoordeling gegeven door Renata .

Top
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 12/9

Datum beoordeling: 12 september 2021

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wat een geweldig park. Iedereen aardig. Jungle Jim superleuk Dieren alle ruimte. Heerlijk om met de kleinkinderen en kinderen heen te gaan

Beoordeling gegeven door Ronald.

Een succes !
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2 september 2021

Datum beoordeling: 2 september 2021

Reisgezelschap: met opa en oma

Een "beleefpark" met dieren in een redelijk natuurlijke omgeving. Het is zeker geen doorsnee dierentuin, maar enig in zijn soort. Het was er niet druk omdat de scholen in het noorden al weer begonnen waren. Als je wil is er veel te zien en te leren. De safari en jungle-boottocht zijn natuurlijk hoogtepunten. Tweestryd is voor de oudere jeugd zeker een prima afwisseling. Leuke klim- en klautermigelikkheden. Het park was schoon met voldoende sanitair. Een zeer geslaagd dagje uit waar je ook echt de hele dag voor nodig hebt. Onze kleinkinderen (11en 13) waren ook enthousiast en vonden het leuker dan een "gewone" dierentuin. Als je moeite hebt met het naleven van Corona regels moet je misschien niet in de schoolvakanties gaan of helemaal niet.

Beoordeling gegeven door Tineke.

Geloof niet wat mensen hier zeggen. Dit is een gew
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 27.06.2021

Datum beoordeling: 26 augustus 2021

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Mensen, dit park is een voorbeeld hoe dier, natuur en mens samen leven. De dieren hebben de ruimte die ze nergens anders krijgen in een dierentuin. Dus geloof niet wat ze hier vertellen. De natuur kan echt zijn gang gaan in de hallen. Leuke planten en vlindertuin. De mensen kunnen rustig lopen en er is genoeg voor iedereen om te beleven (jong en oud). Kleine en grote speeltuinen De negative berichten die hier worden geplaatst zijn volgens mij van mensen die het liefst dieren in kleine hokjes naast elkaar gepropt zien, om binnen 1 uur weer weg te zijn. Azijnzeikerds in mijn ogen. Wil je genieten van een leuke dag met leuke dieren en leuke aankleding, kom gerust. Blijf anders thuis als je niets nuttigs te melden hebt.

Beoordeling gegeven door M. .

Prachtig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 14-08-2021

Datum beoordeling: 15 augustus 2021

Reisgezelschap: gezin

Wat een mooi park. Er is heel goed nagedacht over de ruimte. Hier hebben dieren de ruimte. Dus niet veel dieren in een klein hok. Onze pubers hebben genoten. Naast genieten van de dieren en de natuur, veel activiteiten. Jammer dat Emmen een stuk rijden is, anders zouden we het park zeer zeker vakers bezoeken. Voor een park zijn de horeca prijzen normaal. Er wordt veel diversiteit in eten en drinken aangeboden. Wij gaan zeer zeker weer terug.

Beoordeling gegeven door Carin Kluytmans.

Tegenvaller
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 14-08-2021

Datum beoordeling: 14 augustus 2021

Reisgezelschap: gezin

Wildlands is een mooi modern park met hier en daar wat dieren erin. Eerste en laatste keer dat we hier heen zijn gegaan. Het gebrek aan dieren en de te lange wandeling door het park maken dat deze onderaan de lijst komt. Tegenvaller was de boottocht, het enige wat we hebben gezien was een eend. Hoogtepunt van de dag was toen we het park verlieten.

Beoordeling gegeven door Barend.

mooi park voor jong en oud wel goede wandelschoene
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 3-8-2021

Datum beoordeling: 3 augustus 2021

Reisgezelschap: met een groep

ons dagje uit naar wildlands is geslaagd we hadden drie jonge kinderen 2 4 en tien en ook 2 ouderen in rolstoel bij ons en voor iedereen was het te doen veel speelgelegenheid met bijbehorende bankjes toiletten genoeg en goed aangegeven ook voor minder validen ,1,5 meter is een dingetje waar jezelf ook gewoon even op moet letten je wacht gewoon even op een kijk punt tot je voorgangers door lopen en anders pak je een andere kijk punt . het eten en drinken is aan de prijzige kant maar dat is natuurlijk overal wel zo tegen woordig we hadden zelf wat drinken en broodje mee,waar ik wel van schrok is de knuffels in de winkels die waren schrikbarend duur ,kan mij voorstellen dat heel veel kindertjes verdrietig de winkel uit gaan

Beoordeling gegeven door fennie.

Superpark
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2-8-2021

Datum beoordeling: 2 augustus 2021

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Prachtig omgeving. Tussendoor vaak voor de kids iets te klauteren. Verblijven waar dierwelzijn goed in acht is genomen. Vanaf meerdere punten goed te zien. tussendoor voldoende schoon sanitair. Dit terwijl we op een drukke dag waren. Wat mij betreft een van de beste parken waar ik ooit geweest ben. Ja 1,5 meter ME heb ik niet gezien nee. Maar wellicht is dat ook niet de corebusiness. Gewoon topdag gehad allemaal.

Beoordeling gegeven door Lajos.

Slecht
1 11111

Bezoekdatum: 12 juni

Datum beoordeling: 14 juni 2021

Reisgezelschap: gezin

Het is duidelijk dat wildlands een pretpark is en niet een dierentuin. De prioriteit van dit parkt lijkt niet (zoals het eigenlijk hoort bij een dierentuin) conservatie en educatie, maar gewoonweg geld verdienen aan 'aapjes kijken'. Er zijn amper informatie borden te vinden over de dieren (je moet er echt naar zoeken) en de informatie die er op staat zijn maar een paar regels. Het valt op dat een heleboel verblijven of 1) te klein zijn, of 2) verwaarloosd worden (zoals de aquariums bij het nortica gedeelte die volg, maar dan ook ECHT vol zitten met alg). Ook snap ik niet zo goed hoe sommige verblijven geen beschutting bieden waar de dieren heen kunnen op het moment dat ze even niet bekeken willen worden. Ik snap ook niet zo goed wat attracties doen in een dierenpark; dan kun je net zo goed een circus laten voortbestaan. Kortom, een keer en nooit, NOOIT weer. Qua dierenrechten zou dit park al moeten sluiten.

Beoordeling gegeven door Marina.

Prachtig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 08-06-2021

Datum beoordeling: 10 juni 2021

Reisgezelschap: met partner

Wij hadden per ongeluk de hond meegenomen, werden bij de ingang heel vriendelijk ontvangen waarbij aangegeven werd waarom de hond niet mee naar binnen kan, helemaal terecht. Staat ook aangegeven op de site. Ze heeft ons het adres van een goed pension in de buurt gegeven en daar kon onze hond voor een paar uurtjes terecht, top service. Het is een prachtig park, de originele leefomgeving van de dieren is nagebouwd en naast de dieren is de setting ook geweldig om naar te kijken. Het is echt anders dan andere parken. Vriendelijk personeel. Schoon park en de olifanten hebben een binnen en buitenverblijf, erg tof! Ook de apenrots was iets wat ik nog nooit had gezien, erg vermakelijk! Bedankt!

Beoordeling gegeven door Ankie.

Super
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 20 november 2020

Datum beoordeling: 24 november 2020

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Iemand hieronder zegt weinig ruimte voor olifanten??? Het gebied waarin ze leven is zo mooi en groot dat je ze helft van tijd moet zoeken.. dat is dan toch geen echte recensie? Het is prachtig..

Beoordeling gegeven door Erik .

Genoten!!!!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: Ma 5 okt 2020

Datum beoordeling: 5 oktober 2020

Reisgezelschap: met partner

Ondanks miezerweer genoten van het dwalen door het park, het gedrag vd dieren vooral de nijlpaarden en de bavianen en de serene rust bij de vlinders...magisch. en prachtig vormgegeven allemaal. Meer bankjes om tussendoor neer te strijken en te kijken zou mogen. Het was vandaag dan ook rustig en geen rijen of gedrang.

Beoordeling gegeven door Karin thomassen.

Viel erg tegen
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 04-09-2020

Datum beoordeling: 6 september 2020

Reisgezelschap: met vrienden

viel erg tegen. De olifanten hebben veel te weinig ruimte...echt zielig!

Beoordeling gegeven door miriam.

vriendelijk, aanrader
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 29 juli 2020

Datum beoordeling: 25 augustus 2020

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Ik heb samen met mijn dochter uit Houten een abonnement. We waarderen de sfeer in het park zeer. De dierverzorgers en personeel zijn uiterst vriendelijk. Er wordt slim nagedacht over het welzijn van de dieren, de verzorging en de huisvesting. De dieren zijn zichtbaar blij en we genieten ervan dat te zien. In de zomermaanden is het extra druk, dat nemen we voor lief. Deze zomer kwamen sommige mensen onnodig dichtbij je staan waar elders nog ruim plaats was de dieren te bekijken, of waar zonder moeite meer afstand in de rij te houden was. Afstand houden lukt alleen als alle partijen daarop gericht zijn. Na vriendelijke opmerkingen respecteren mensen wel je ruimte. Buiten het zomerseizoen vind ik het park helemaal heerlijk. Dan kunnen we het gedrag van de dieren rustig bekijken en aanvullende informatie van de dierverzorgers of de gastheren/vrouwen van het park krijgen. Vele mooie momenten en beelden van de dieren staan in mijn geheugen. We hebben ook abonnementen op een ander dierenpark in Nederland gehad en vele andere bezocht, maar het dierenpark van Emmen is mijn favoriet. De reis zeker waard, maar net als bij de grote pretparken, een dag buiten de zomervakantie is aan te raden.

Beoordeling gegeven door Patricia.

Jammer!
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 19-08-2020

Datum beoordeling: 20 augustus 2020

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Veel te druk 19 augustus! Het park viel me ontzettend tegen, ik heb betere gezien. Ik ben afgegaan op de film die destijds gemaakt is. Goed gefilmd, maar ik heb het zo niet gezien. Het is dat de vlindertuin het nog goed maakte. We hebben 3 uur heen en 3 uur terug in de auto gezeten, maar als ik dit geweten had was ik niet gegaan.

Beoordeling gegeven door Marga van Baal.

Slecht
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 19-08-2020

Datum beoordeling: 19 augustus 2020

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Er wordt totaal niet met de carona omgegaan. Ze willen volgens ons de gesloten tijd terug verdienen. Over de mensen. Wij mogen wel bij Wildlands corona krijgen. Ze hebben verschillende tijden zijn om binnen te komen, maar dat werkt niet. Er wordt totaal niet met de gecontroleerd. Er waren meer mensen binnen dan voor de carona tijd. Wachttijden van 45minuten tot 1uur.

Beoordeling gegeven door Henk spitzer .

Verschrikkelijk
1 11111

Bezoekdatum: 06 augustus

Datum beoordeling: 14 augustus 2020

Reisgezelschap: gezin

Er werd totaal geen rekening gehouden met 1,5 meter afstand. Mensen liepen bijna schouder aan schouder. Zeer onverantwoord om hier naar toe te gaan! Wij zijn eerder naar huis gegaan.

Beoordeling gegeven door Maaike.

Druk!
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 14082020

Datum beoordeling: 14 augustus 2020

Reisgezelschap: gezin

ik denk een mooi park..... Het was veel te druk, onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Werd ook niet op gecontroleerd, althans hebben wij niet gemerkt. Veel plekken waar bezoekersroute stokte en er dus veel te veel mensen waren. Door tijdslot denk je dat er verantwoord mee om wordt gegaan. Maar eenmaal daar lijken regels rivm (in iedergeval buiten) niet van toepassing. De drukte icm de regen (nog meer mensen samen op 1 plek) maakte dat wij eerder zijn vetrokken. Erg jammer van een best prijzig dagje uit. Al kunnen ze aan de regen natuurlijk niks doen ;).

Beoordeling gegeven door Altman .

Genoten
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 7-8-2020

Datum beoordeling: 7 augustus 2020

Reisgezelschap: gezin

Schijnbaar hebben we echt geluk gehad vandaag of hoe je het dan ook wilt zeggen want het was een normale drukte en de meeste mensen hielden echt goed afstand. Ook door het park heen voldoende desinfectie materiaal en alles werd keurig schoon gemaakt. Nav. de beoordelingen waren we wel een beetje sceptisch maar we hebben een heerlijke ontspannen dag gehad zonder angst. Alles kan natuurlijk altijd beter maar het was goed genoeg. We hebben genoten!

Beoordeling gegeven door Fam. Greven.

Onverantwoord
1 11111

Bezoekdatum: 30-07-2020

Datum beoordeling: 2 augustus 2020

Reisgezelschap: gezin

We zijn hier met ons geweest, samen met oma. Het was onverantwoord druk. Het was onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Lange rijen. Omdat je vantevoren reserveert, krijg je het gevoel dat er verantwoord mee om wordt gegaan. Dit bleek absoluut niet het geval. Ook de dieren lieten zich overigens door drukte zich nauwelijks zien.

Beoordeling gegeven door Marianne.

Onverantwoord
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 29 juli

Datum beoordeling: 31 juli 2020

Reisgezelschap: met vrienden

Veel te druk met mensen die geen tot nauwelijks afstand houden. Kaartjes koop je online. Je krijgt een tijdslot en een route. Dat wekt de indruk dat een bezoek aan het park verantwoord is. Eenmaal in het park lijken de richtlijnen van het RIVM niet bekend. Wat ik in dit park aan drukte heb gezien valt op geen enkele manier uit te leggen aan de ondernemers en branches die worden weggevaagd door de Corona-maatregelen.

Beoordeling gegeven door E. van ‘t Hof.

Verschrikkelijk
1 11111

Bezoekdatum: Juli

Datum beoordeling: 29 juli 2020

Reisgezelschap: met vrienden

De mensen die er werken zijn niet vriendelijk het was ook erg druk. Toen ik eten had gekocht hoorde ik dat ze zeiden tegen elkaar “heeft zij niet genoeg eten gehad” omdat ik niet de dunste ben. Het viel me allemaal heel erg tegen voor het geld dat je er voor betaald

Beoordeling gegeven door Sterre.

Veel te druk
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 23-07-2020

Datum beoordeling: 23 juli 2020

Reisgezelschap: met een groep

Mooi park, maar in coronatijd heel onverantwoord. Was gewoon veel te druk, nauwelijk tot geen handhaving van regels, mensen renden gewoon door elkaar heen, etc. Alleen bij de shows was er in de theaters goede begeleiding. De gewone horeca zou meteen worden gesloten. Dit kon echt niet. En zij die zich eraan wilden houden, konden zich er gewoon niet aan houden. Er leek ook geen limiet te zitten op de bezoekersaantallen. Ik moet ook toegeven dat veel van de bezoekers zich zelf ook niet aan de regels hielden. De inrichting van het park was verder erg mooi opgezet. Echt de moeite waard. Als de naleving beter was, had ik een hogere score gegeven.

Beoordeling gegeven door Anoniem.

Veel en veelste druk
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 12-07-2020

Datum beoordeling: 23 juli 2020

Reisgezelschap: gezin

Op zondag 12 juli naar wildlands geweest. Van te voren moet je nu reserveren en melden wanneer je komt. Eenmaal bij de kassa al een meeegggaaa rij iedereen op elkaar, we wilde weggaan maar hoopte op het park dat het rustiger was. Je heb tenslotte betaald en gemeld dat je komt. Toen binnen mijn hemel wat een drukte, ik heb het park nog nooit zo snel doorgelopen met mijn gezin en ben snel weggegaan. Voelde niet goed en veilig, er kon geen afstand gehouden worden door de hoeveelheid mensen wat toegelaten wordt. Mega rijen bij de te vele eet-tentjes en voor de safaribus en bootjes. Zonde dat we hier geld aan verspild hebben.

Beoordeling gegeven door Esther pekel.

Slechte handhaving coronaregels
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 20-07-2020

Datum beoordeling: 23 juli 2020

Reisgezelschap: gezin

Opzich mooi park maar weinig van dieren te zien. Wel veel groen. De naleving van corona maatregelen zijn erg slecht!! Teveel mensen in het park en niemand let op. Lange wachtrijen. Bij de ene souvenirswinkel moet iedereen een mandje en bij de andere de kids niet. Veeeeeeeelll te druk! Erg slecht.

Beoordeling gegeven door Wattimena.

Mooi Park maar niet te doen met de 1,5m maatregele
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 22 juli 2020

Datum beoordeling: 22 juli 2020

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Mooi Park! In corona tijd was ik verbaasd hoeveel mensen er toegelaten worden tot het park. Er zijn verplichte wandelroutes, maar voldoende afstand houden is echt onmogelijk. 2 weken verplicht quarantaine na je bezoek zou geen overbodige luxe zijn

Beoordeling gegeven door Sab.

VRESELIJK!!!!
1 11111

Bezoekdatum: 22 juli 2020

Datum beoordeling: 22 juli 2020

Reisgezelschap: gezin

Veeeeeel te druk! 3 kwartier wachten om binnen te komen. Niet mogelijk om afstand te houden! Geen maatregelen, ellenlange wachtrijen voor koffie/eten/ winkeltjes/ Safari/ bootjes, etc. Vreselijk!!! Niet naar toe gaan! Het is eigenlijk een schijt-aan-Corona-feestje!

Beoordeling gegeven door Anoniem.

Slecht
1 11111

Bezoekdatum: 18 juli 2020

Datum beoordeling: 21 juli 2020

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Op zaterdag 18 juli geweest met mijn zoon en zijn gezin met jonge kinderen. Het was veel te druk,lange rijen, soms gedrang, weinig maatregelen. Wat een verschil met drie weken daarvoor toen ik er ook was. Wij zijn eerder naar huis gegaan, wat een teleurstelling!!

Beoordeling gegeven door Anette Bloem.

Veeeel te druk
1 11111

Bezoekdatum: 20 juli 2020

Datum beoordeling: 21 juli 2020

Reisgezelschap: met partner

Kwamen aan bij de kassa en er stond een enorme rij. De mensen stonden boven op elkaar, totaal geen 1,5 meter afstand. Totaal geen maatregelen van Wildlands. Verwacht dat in het park niet anders zou zijn. Voelde niet goed om naar binnen te gaan. Hebben dit ook niet gedaan. Nu proberen om het geld van de kaartjes terug te krijgen.

Beoordeling gegeven door Madeleine.

Geweldig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 09-04-2019

Datum beoordeling: 19 juli 2020

Reisgezelschap: met partner

Onderschreven prachtig park is waar de dieren alle ruimte hebben en zo mooi opgebouwd .

Beoordeling gegeven door Renny Huizinga.

Te druk in Corona tijd: niet mogelijk om afstand t
1 11111

Bezoekdatum: 15-07-2020

Datum beoordeling: 15 juli 2020

Reisgezelschap: gezin

Wordt weinig tot geen rekening gehouden met Corona maatregelen. Worden grote aantallen bezoekers toegelaten. Niet prettig!!!

Beoordeling gegeven door Hans.

Te druk
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 13-7-2020

Datum beoordeling: 14 juli 2020

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Mooi park, Maar veeeeeeel te druk voor deze coronatijd. Eerder weggegaan ivm drukte. Afstand houden was op veel plekken onmogelijk. Binnenspeelplek is leuk, maar erg donker en groot deel met water dat niet afgezet is

Beoordeling gegeven door N.N.

parkeerplaats let op
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 12-7-2020

Datum beoordeling: 12 juli 2020

Reisgezelschap: met jonge kinderen

let op alle bezoekers, als jullie bij een plein vlakbij de echte parkeerplaats parkeren, zelfs op een zondag, moeten jullie betalen. Anders krijgen jullie gemeentelijke boete! De park was erg mooi en goed geregeld wat betreft de maatregelen.

Beoordeling gegeven door Nora.

Familie vriendelijk gezellig spontaan
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 04-05-2018

Datum beoordeling: 7 maart 2020

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Ik vond het heel erg leuk om met mijn zoontje heen te gaan het is echt een avontuur voor jong en oud! Ze hebben veel verschillende eettentjes met veel variatie Vriendelijk personeel en genoeg te doen dus echt een aanrader

Beoordeling gegeven door Kyra.

Tegenvaller!!!
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 19.02.2020

Datum beoordeling: 23 februari 2020

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Veel te weinig dieren! De 3D bioscoop was gesloten en zo waren er heel veel faciliteiten gesloten vanwege onderhoud (slechte planning in de schoolvakanties). De binnen speeltuin zag er fantastisch uit maar wie heeft verzonnen om het gebeuren in een 30 cm hoge vijver te plaatsen dus voor hele kleine kinderen gevaarlijk en voor de grotete 1 misstap en je kunt naar huis want dan zijn ze kletsnat. De Jungle was prachtig maar ook daar veeel te weinig dieren!!

Beoordeling gegeven door N.N..

Wat een afknapper zeg!!
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 21-02-2020

Datum beoordeling: 22 februari 2020

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Schandalig!! Het is dat wij er met AH voordeeltickets in konden, want het is de normale entree prijs niet waard. Weinig dieren gezien, de reuzenschildpadden zaten uit frustratie aan de muur te knagen door een veel te kleine ruimte. De Savannebus/trein reed niet, het 3D spektakel was gesloten, de neushoorns, nijlpaarden, giraffen etc. etc. waren allemaal in de stallen en er waren weinig soorten verschillende wilde dieren. Het is geen dierentuin en ook geen attractiepark. De oude dierentuin was veel en veel mooier. De achtbaan was maar beperkt open en inderdaad, het assortiment van de restaurants was nu niet bepaald aantrekkelijk en gezond. Er was geen vers belegd broodje te krijgen, alleen maar vette snacks etc. Onze kleinkinderen hebben zich wel vermaakt, dus dat maakte een hoop goed, maar dat is de normale prijs niet waard, want daarvoor zijn voldoende andere mogelijkheden dicht bij huis. Nu anderhalf uur heen en anderhalf uur terug gereden voor een grote teleurstelling. Onbegrijpelijk dat je op de website niet juist geïnformeerd wordt over wat er gesloten is in het park. Wij zullen hier zeker niet terugkomen. Wat een AFGANG en dat terwijl het vroeger zo’n mooi park was. Jullie hebben de plank echt misgeslagen.

Beoordeling gegeven door Marian Tijssen.

Beestachtig fijn!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 29 december 2020

Datum beoordeling: 30 december 2019

Reisgezelschap: gezin

Ik vind het een hele mooie dierentuin. Ontzettend ruime verblijven voor de dieren, maar toch kun je heel dicht bij komen. Dieren zien er prachtig uit. Echt een beleving voor hey hele gezin. De speeltuinen zijn favouriet bij mijn jongste kinderen, maar mijn oudste dochter kijkt liever bij de dieren. De manier van presenteren van de dieren vind ik super. Pinguings kun je onderwater bekijken. Het water is kraakhelder. Vogels in de bush zitten niet in een kooi. Apen bekijken in een bootje. 1.5 uur rijden was het zeker waard. Wij komen terug!

Beoordeling gegeven door Peter schuler.

Geweldig!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 05-12-2019

Datum beoordeling: 8 december 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wildlands Emmen is een schitterende dierentuin. De mooiste Dierentuin van Nederland!!! Het park is schitterend opgezet. De looproute is logisch en de horeca is goed! Er zijn veel dieren, mooie attracties en veel mooie bloemen en planten en een schitterende vlindertuin! Er zijn onder andere IJsberen, Leeuwen, Olifanten, Nijlpaarden, Giraffes, Neushoorns, Apen, Krokodillen, papegaaien en nog veeeeel meer dieren. Binnenkort komen er onder andere haaien en wasberen bij. Er is een mooie rondvaart door de Jungle, je komt tijdens deze deze rondvaart veel dieren tegen. Je kunt zelf klimmen en klauteren tussen de apen. Er is een mooie 4D attractie, een rondrit over de Savanne en een mooie achtbaan. Deze attracties passen perfect in het concept. De dieren hebben hier geen last van. De dieren zien er gelukkig en gezond uit! Wildlands is een echte aanrader! Wildlands is volgens Zoover de beste dierentuin van Nederland. Ik deel deze mening. Mensen die Wildlands niet leuk vinden zijn in mijn ogen azijn zeikers!!!!!!!! Wildlands is een aanrader voor een leuke betaalbare ( Wildlands is in vergelijking met andere Nederlandse dierentuinen niet duur) dag uit.

Beoordeling gegeven door Gerard.

Afknapper
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 17-11-2019, met de familie.

Datum beoordeling: 18 november 2019

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Enorm veel lopen en een onlogische route. De bediening in het Rimbula Restaurant was tergend langzaam. 45 minutennstaan wachten voor we aan de beurt waren. Mijn fochter werkt zelf in een snackbar en ergerde zig groen en geel over de manier van werken. We hadden ongeveer 8 personen voor ons. De dieren hebben wel mooie verblijven.

Beoordeling gegeven door E van Limburg.

Supermooi park word alleen maar mooier
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 8-11-2019

Datum beoordeling: 10 november 2019

Reisgezelschap: gezin

We zijn nu 3 jaar lid en eerst was het leeg en kaal maar nu de bomen groeien en voller worden en meer dingen erbij komen prachtig.de kleinkinderen vinden het ook machtig we genieten elke keer weer van een dagje uit

Beoordeling gegeven door D snippe.

Super
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12-10-2019

Datum beoordeling: 22 oktober 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Super leuk, veel variatie, Winkeltjes wel aan de dure kant

Beoordeling gegeven door Sandra.

Beestachtig leuk
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 8 aug 2019

Datum beoordeling: 18 oktober 2019

Reisgezelschap: gezin

Zowel spelen als attracties en wilde dieren....alles in 1....

Beoordeling gegeven door Dave van Laar.

Indrukwekkend.
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 12 oktober 2019

Datum beoordeling: 12 oktober 2019

Reisgezelschap: alleenreizend

Terecht, alle positieve recensies die ik lees. Er is zoveel al veranderd sinds opening, er is duidelijk goed geluisterd naar de mensen, en ik begrijp dat een aantal gedeelten nog verder verfraaid wordt. Pinguins onder water schitterend! veel enthousiaste kinderen ook gezien. Eten wat aan dure kant, verder prachtig, gezellig druk, dieren hebben lekker veel ruimte en zien er gewoon gelukkig uit. Aanrader.

Beoordeling gegeven door Freek F.

Wat een heerlijke dag
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 9 oktober

Datum beoordeling: 9 oktober 2019

Reisgezelschap: gezin

Heerlijk rustige dag Lekker overdekt waardoor we tussen de regenbuien door ook ons konden vermaken. Mooie dieren die niet schuw zijn. Ze hebben de ruimte en leven hun leven. Ongelofelijk de reviews over de grote oppervlakte en weinig dieren. Het is de dankbaarheid die wij als Mens mogen tonen dat wij het leven van de dieren in ruimte mogen bezichtigen. de speeltuin was top, de shows waren mooi! Wij hadden dit niet willen missen het was de entree waard

Beoordeling gegeven door Kiekens.

Teleurstellend
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 14-09-2019

Datum beoordeling: 15 september 2019

Reisgezelschap: gezin

Weinig dieren, te grootte oppervlakte, teveel eettenten met onherkenbaar eten. En een achtbaan in de dierentuin?? Eens maar nooit meer.

Beoordeling gegeven door Alice.

leuk om een keer gezien te hebben
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 7-9-2019

Datum beoordeling: 13 september 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wij vonden de indoor gedeelten erg mooi. Het buiten terrein viel wat tegen, daar weinig gevoel gehad van: o wat gaaf zeg! Leuk een keer gezien te hebben....

Beoordeling gegeven door Willem .

Fantastisch
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 06-09-2019

Datum beoordeling: 6 september 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Er zijn oneindig veel ontdekkingen te doen, van bamboedoolhoven tot wandelen door treinstellen omringd door kamelen en onagers. De safari en boottocht waren heel leuk, daardoor kwam je nog dichter bij de dieren. De dierenverblijven waar heel ruim en speels opgezet. En op sommige plekken liep je letterlijk tussen de dieren, zoals de doodshoofdsaapjes die nieuwsgierig komen kijken. Heel kindvriendelijk, overal magnetrons voor babyvoeding (daar gebruikten wij ze voor) en kinderstoelen. Heel vriendelijk personeel ook. Bij entree kreeg onze oudste dochter gelijk een paspoort vol opdrachtjes en om stempels mee te verzamelen waarmee ze uiteindelijk een oorkonde kreeg. In een woord fantastisch!

Beoordeling gegeven door Marieke.

Een mooi verzorgd park
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 3.8.2019

Datum beoordeling: 31 augustus 2019

Reisgezelschap: met vrienden

Entree prima. Een goed , mooi verzorgd park. Veel extra voor kinderen om te spelen. Dieren prima te bekijken . Een dikke pluim Aanrader

Beoordeling gegeven door J Geerlings .

Super
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 18 augustus 2019

Datum beoordeling: 18 augustus 2019

Reisgezelschap: met vrienden

Een mooi, groot verzorgd en diervriendelijk park!! De dieren hebben de ruimte en de wegen erom heen zijn goed aangelegd om alles van verschillende hoeken te kunnen zien voor de bezoekers. Hier kun je met het gezin een hele gezellige dag beleven, vol met liefde voor de dieren! Er is verder voor een ieder wat lekkers om de hoek met gezellige zitjes erbij. Een echte aanrader om dit mooie park te gaan bewonderen.

Beoordeling gegeven door Pamela.

Top
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 16 augustus 2019

Datum beoordeling: 17 augustus 2019

Reisgezelschap: gezin

Wat een avontuur! Voor 1 dag bijna te kort om alles te beleven. Gelukkig is het park dan ook lang open. Prachtige verblijven voor de dieren. Daarnaast veel avontuurlijke attracties voor jong en oud. Echt weer eens iets anders. Schoon, groot, spectaculair en diervriendelijk. Mooie belevenis welke je echt een keer moet mee maken. Een aanrader voor het hele gezin.

Beoordeling gegeven door Edith.

een mager zesje.
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 07-08-2019

Datum beoordeling: 16 augustus 2019

Reisgezelschap: met partner

Een mager zesje, maar ook net niet meer dan dat. Van de oude dierentuin waren we destijds best onder de indruk, en de verwachtingen waren hooggespannen. Maar dat was onterecht achteraf. Voor een dierentuin simpelweg te weinig soorten. Ze hebben dan weliswaar de ruimte, maar zeg nou eerlijk, wat moet je nou met een paar honderd prairiehondjes i.p.v. enkele tientallen ? Dat is vragen om een epidemische ziekte.En je verspeelt er zoveel andere ruimte mee waar je op pedagogische verantwoorde manier andere soorten kunt laten zien. Grootste domper was de rondrit over die zgn. savanne. Als je uiteindelijk in het treintje zit rij je in een paar minuten door een omgeving met slechts een paar soorten. Datzelfde kun je ook zien als je er even een rondje omheen loop. Kost je nog geen kwartiertje, dan heb je echt alles gezien. In ons geval schaarden wij ons nietsvermoedend achter de rij voor de trein. Zo te zien een minuut of tien wachttijd. Echter toen die tien minuten voorbij waren en wij om het hoekje kwamen van de wachtrij die al die tijd uit beeld was bleek dat we nog wel meer dan een half uur extra aan wachttijd voor ons hadden. Een weg terug was ook niet te doen omdat je dan wel heel erg veel mensen tegenkomt. Dit vonden wij echt schandalig ! Er staan veel te veel snack-standjes in het park, maar bijna nergens kun je iets te eten krijgen wat iedereen in je gezelschap aanspreekt. Uiteindelijk hebben we voor het restaurant bij de ingang gekozen. Wel tussendoor een eind teruglopen maar de enige plek waar je volgens ons serieus genomen wordt. De achtbaan schijnt er ook 1 van de attracties te zijn, maar die hebben we de hele dag niet in actie gezien. En nergens informatie waarom niet. Toegegeven, de uitleg over de Flying Foxes was samen met de Artic Simulator een van de weinige lichtpuntjes. Kortom niet een park om nog eens naar terug te gaan in de huidige opzet en ook zeker geen park om anderen aan te raden. Echt Jammer.

Beoordeling gegeven door Jan.

Topper
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 12 augustus 2019

Datum beoordeling: 12 augustus 2019

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Met 2 tiener meiden geweest. Dacht met 3 uur max wel uitgekeken te zijn, gezien de recensies. Maar niets was minder waar. 6 uur in het park geweest. Heel veel dieren gezien. De beleving vonden wij juist erg leuk. We wonen zelf vlak bij 2 traditionelere dierentuinen, maar vinden allemaal Wildlands veel leuker. Het personeel was allemaal even vrolijk en vriendelijk. We voelden ons echt welkom. Het pluspuntje van de negatieve recensies was dat het er niet druk was. Dus hebben alles zonder te moeten wachten kunnen doen. Dieren hebben mooie verblijven. Met uitzondering van de zeeschildpadden. Die ruimte is voor zover wij kunnen zien veel te klein.

Beoordeling gegeven door Janine.

rolstoel voorziening
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 11-8-2019

Datum beoordeling: 11 augustus 2019

Reisgezelschap: met opa en oma

Mooi park, had iets meer dieren verwacht. Een teleurstelling was dat er voor invaliden en slecht ter been zijnde personen geen mogelijkheid is om deze voor de ingang af te zetten. Er wordt verwezen naar de parkeergarage aan de overzijde, maar je moet eerst zoeken waar de lift is( geen duidelijke aanwijzing). Wel een mogelijkheid om een rolstoel te reserveren maar jammer dat deze niet bij de receptie staan, ook hier moet je weer een redelijk afstand overbruggen voor je deze in bezit hebt.Dit is zeker voor verbetering vatbaar.

Beoordeling gegeven door A.Schutte.

Teleurstellend spektakelpark
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 9 augustus 2019

Datum beoordeling: 9 augustus 2019

Reisgezelschap: met partner

Ik ben in 2015 nog in de oude dierentuin geweest en vond het wel een van de mooiste in Nederland. Ik ben met veel mooie foto's teruggekomen en er waren veel dieren te zien in een natuurlijk beboste omgeving. Het nieuwe park is een soort Euro Disney/Efteling met dieren maar dan met de helft van de dieren die er vroeger waren. Waar zijn de poema's, de chimpansees, makaken oerangutangs, gorilla's, de pelikanen, de flamengo's gebleven? Het lijkt wel of hier de boekhouding heeft ingegrepen: meer commercie, minder kosten! Dus meer prullaria, spektakel ritjes en eettentjes en minder dieren die kostbaar zijn in het onderhoud. De financiele overwegingen snap ik wel maar in een tijd waarin de natuur steeds meer onder druk staat zou het niet gek zijn om de educatieve taak van een dierentuin te vergroten zodat kinderen al vroeg met de consequenties van de maatschappelijke en klimaatontwikkelingen op de hoogte raken. Daar mag dan wat mij betreft ook wel de nodige subsidie bij. Een dierentuin lijkt mij daar nu juist bij uitstek geschikt voor. Bij de zeeleeuwenshow werd daar gisteren wel een beetje een draai aan gegeven maar dan met een grap en een grol waardoor de boodschap toch weer een beetje ondersneeuwt. Je komt immers voor de lol lijkt het motto! Ik zou dat graag nuanceren. Ik kom omdat de natuur zo mooi is en de waardering er voor stijgt als je het zelf kunt beleven. Ik denk dat Steve Erwin, de Crocodile Hunter, daar gelijk in had. Wat je waardeert zal je ook beschermen. Hoe verder we van de natuur afstaan, hoe minder we er om zullen geven ben ik bang. De dieren In Wildlands hebben zeker meer ruimte gekregen en dat is wat ik bijzonder waardeer. De oude dierentuin was in die zin wel compact. De prijs is helemaal oke voor een dierentuin. Voor een dagje sauna betaal je al gauw meer. Dus meer dieren en minder spektakel zou ik zeggen en dan is het weer helemaal oke.

Beoordeling gegeven door Govert van Ginkel.

Avontuurlijk genieten
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 5-8-19

Datum beoordeling: 8 augustus 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Mooi park met veel te beleven. Entree is prijzig, anders zouden we vaker gaan.

Beoordeling gegeven door Josje Boetzkes.

Leukste belevingswereld avonturen zoo ooit
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 31 juli 2019

Datum beoordeling: 2 augustus 2019

Reisgezelschap: met partner

Vandaag naar Wildlands geweest, echt een belevenis zoo park, anders dan anders echt een avontuur, de dieren kun je bijna aanraken zo dicht kom je erbij, alle dieren super goed te zien, sommige kun je zelfs aanraken, maar het zijn zoo dieren dus niet de bedoeling er een huisdier van te maken. Veel te doen voor kinderen en volwassen, erg leerzaam ook en iedereen komt aan bod. Ik ben super blij dat ik als invalide bijna overal kon komen met de rolstoel, alle dieren makkelijk kon zien zoals ik al zei, echt dat kom je in sommige parken van NL niet tegen. En wat nog leuker was, ik kon bijna overal in met rolstoel en al, en alles persoonlijk beleven, echt geweldig super leuke dag gehad. De 3 D en 4 D film is echt een aanrader, wat een beleving. Al het personeel is erg behulpzaam en vriendelijk. Dat sommige mensen over dit avonturen park negatief kunnen zijn, die snap ik niet, wat een geweldig park echt wel, hier gaan wij zeker terug naartoe.

Beoordeling gegeven door Adriana.

Fantastisch
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 1-8-2019

Datum beoordeling: 1 augustus 2019

Reisgezelschap: gezin

Het is een prachtig vernieuwd park! Leuke paden en klimpaden (ik, vrouw van 49 deed leuk mee) Mooi opgezet, ruimte voor de dieren, van veel kanten te bekijken. Je kunt hier echt meerdere malen heen. Voor de verbouwing heen geweest en toen was ik minder enthousiast. En prachtig om te lezen hoe ze het water zelf zuiveren en regenwater opvangen. Top! Ik begrijp de negatieve beoordelingen dan ook beslist niet. Ondanks de regen hebben we genoten, echt een aanrader. De dierentuin is verdeeld in de jungle en serengeti, ik mistte de borden om te lezen, kijken waar deze dieren op de aardbol leefden. Misschien een tip voor het park.

Beoordeling gegeven door Jaquelina.

Eens en nooit weer
1 11111

Bezoekdatum: 31-07-2019

Datum beoordeling: 31 juli 2019

Reisgezelschap: gezin

Het is het allemaal net niet. Het enige wat je goed ziet is de plantengroei, maar weinig dieren. Teveel eetgelegenheden en speeltuintjes. Tuurlijk de dieren moeten ruimer leven, maar het is zo opgezet dat je weinig kunt zien. Onduidelijk sommige padden 2x lopen om ergens anders te komen. Te duur voor wat het bied en om over het parkeergeld maar te zwijgen. Volgende keer gewoon weer burgers zoo. Hebben de dieren ook veel ruimte en zijn tenminste zichtbaar en die hebben een volwaardig aquarium, de vissen die ze in wildlands hebben heb ik thuis ook in t aquarium daar kom ik niet voor. De ijsberen onder water bekijken was geweldig, maar niet heus. Vies water en groene ramen dus niks te zien. Nee nogmaals wij gaan maar weer naar burgers zoo.

Beoordeling gegeven door Cvp.

Prachtig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 28-07-2019

Datum beoordeling: 29 juli 2019

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Mooiste dierentuin van Europa . We waren er met onze kinderen van 20 en 18 . We hebben genoten wat een super mooie dierentuin . Ruim opgezet . Leuke attracties . Genoeg eet gelegenheid . Netjes

Beoordeling gegeven door Vrolijk.

Super mooi en leuk park
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 29-07-2019

Datum beoordeling: 28 juli 2019

Reisgezelschap: gezin

Ik snap echt alle kritiek niet. Wildlands is een prachtig park met gezond ogende dieren in mooie verblijven. Ook is er genoeg te doen voor kinderen en zijn er leuke attracties. In sommige gedeeltes lijkt het net alsof je in het buitenland bent. Ook is het leuk dat je soms tussen de dieren loopt zoals bij de apen in de jungle en de boerderij in de Serenga. Verder is er ook ruim voldoende eetgelegenheid. Tot nu toe gaan we al 3 jaar op rij naar dit prachtige park en dit zal zeker niet de laatste keer zijn.

Beoordeling gegeven door Biki.

Prachtig park
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 23-7-2019

Datum beoordeling: 24 juli 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Genieten! Prachtig park waar dierenwelzijn voorop staat. Mooie grote verblijven. Veel diersoorten, allemaal ook goed te zien. De nijlpaarden, ijsberen en pinguïns zelfs onderwater. De safari bus en de jungle bootjes zijn geweldig. De achtbaan een leuke afwisseling en totaal niet storend voor de rest van het park. Voor kinderen 1 groot avontuur.

Beoordeling gegeven door Janneke .

Mooi park
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20-6-2019

Datum beoordeling: 20 juli 2019

Reisgezelschap: met partner

Mooi park, genoeg ruimte voor de dieren en leuk voor jong en oud!

Beoordeling gegeven door Ilona.

top dagje uit!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 06-07-2019

Datum beoordeling: 7 juli 2019

Reisgezelschap: met partner

Ik snap niet, waarom Wildlands gemiddeld maar een 6je scoort. een goed voorbeeld hoe een modern dierenpark er uit zou moeten zien! Goed verzorgd, een goede mix van informatie, vooral over bedreigde dieren en bedreigde gebieden, in combinatie met voldoende afleiding voor kinderen, en voldoende horeca voor wie dat nodig heeft. Niks moet, veel mag hier, en wanneer je dat nodig vindt, zijn er ook genoeg attracties om je aandacht van de dieren, waarom het gaat, af te leiden. Toiletten schoon, Horeca goed betaalbaar, Parkeerruimte voldoende aanwezig, uiteraard kun je je ook nog altijd in Emmen zelf vermaken na de tijd.

Beoordeling gegeven door Wineke Hommes.

Wildlands een super dag geweest
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 18 juni 2019

Datum beoordeling: 22 juni 2019

Reisgezelschap: met vrienden

Het was 2uur in de auto, maar eenmaal in het park het was geweldig. Het was niet druk en hebben heerlijk alles bekeken. Heerlijk gegeten en ook wat gedronken in de leuke tentjes in het park. Begonnen met park Nortica heel leuk daarna naar de pinguïns toen naar de Ijsberenbaai super leuk, toen zijn we naar jungola gegaan leuk in een bootje langs de apen en mooie planten, als laatste Serenga Eerst langs de beestjes die je mag aaien dan langs de stokstaartjeskuil zo heerlijk gewandeld langs de dieren in een dierentuin die genoeg ruimte hebben, zo naar de serenga safari dan ga je langs de dieren hele leuke rit, dan langs het treinstellen gelopen waar je dicht bij de kamelen komt super leuk geweest. ,

Beoordeling gegeven door Stuijfzand.

Super leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 11juni2019

Datum beoordeling: 12 juni 2019

Reisgezelschap: met partner

Heel anders dan andere dierentuinen de dieren ze hebben lekker de ruimte. Je kan de dieren van alle kanten bekijken ook al is het druk. Overal wc s de prarihondjes zijn geweldig die lopen los en als iedereen zn kinderen leert dat je er af blijft en er miet achteraan rent kan dat zo blijven. De jungle is het leukst de aapjes die los lopen helemaal geweldig.

Beoordeling gegeven door Ma.

Leuk park
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 09-06-2019

Datum beoordeling: 9 juni 2019

Reisgezelschap: gezin

Snap de kritiek niet, is gewoon een erg leuk park voor zowel kids als volwassenen. Het leuke is dat je echt tussen de dieren begeeft. De dieren hebben veel meer ruimte dan een klassieke dierentuin en het is dus meer dan alleen diertjes kijken in een kooitje.

Beoordeling gegeven door Bob.

Erg leuk!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 4 juni 2019

Datum beoordeling: 4 juni 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wat een mooi park! We hebben een ontzettend leuke dag gehad, zeker een aanrader.

Beoordeling gegeven door Tessa.

Fantastisch!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 26 mei 2019

Datum beoordeling: 26 mei 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wat een geweldig mooi park! Hier kunnen we ons echt wel de hele dag vermaken, nu waren we er eigenlijk te kort. Er is genoeg speelgelegenheid, binnen en buiten, voor jong en oud. De dieren zien er relaxed en goed verzorgd uit en hebben mooie verblijven. Het park is schoon, mooi opgezet en er lopen vrijwilligers rond die je vriendelijk begroeten en je de weg wijzen. Kortom een zeer mens- en diervriendelijk park. We komen zeker terug, want bij de ijsberen is een verbouwing bezig.

Beoordeling gegeven door Susanne.

Fantastisch
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 19-6-2019

Datum beoordeling: 20 mei 2019

Reisgezelschap: met een groep

Geweldige verblijven voor de dieren, schoon/ voldoende horeca/ mooi aangelegd en leuke attracties

Beoordeling gegeven door Groep .

Geweldig mooi park!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12-5-2019

Datum beoordeling: 12 mei 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Gewelig genoten met kinderen van 7 en 5 en tiener. Leuke afwisseling van dieren, thema’s en speelmogelijkheden. Lekker ruim voor dieren en bezoekers. De verschillende “werelden” zijn echt mooi gemaakt met oog voor detail. Ik was echt verrast na de nogal wat negatieve reactie die ik her en der had gehoord/gelezen.

Beoordeling gegeven door Marjan.

Geweldige ervaring!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 27-04-2019

Datum beoordeling: 28 april 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Mijn dochter en ik vonden het een geweldige ervaring! Mooi opgezet park. Boottocht over de rivier was erg indrukwekkend. Op safari in een safari-auto was ook erg leuk. En de 4-d film/beleving Arctic 1 was zeker een hoogtepunt. Daarnaast veel dieren gezien. Overal staan ‘boeken’ met informatie over de dieren. Genoeg wc-en eetgelegenheden. Wij hebben direct een abonnement genomen: €4,25 p.p. per maand voor een jaar. Geen geld!

Beoordeling gegeven door Linda.

Super
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 21-4-2019

Datum beoordeling: 21 april 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Een heerlijke dag weg geweest naar de dierentuin. De kinderen hebben zich ook super vermaakt. En veel leuke dieren gezien

Beoordeling gegeven door Andre.

Snap negativiteit niet
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: April 19

Datum beoordeling: 19 april 2019

Reisgezelschap: alleenreizend

Een ontiegelijk mooi park met mooie en ruime omgevingen voor de dieren. Als fotograaf kan je je hier helemaal uitleven, want (bijna) alle verblijven zijn open en er is geen glas of gaas zoals in vele andere parken. Snap de negativiteit van anderen helemaal niet!

Beoordeling gegeven door Johan W..

..het moet anders
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 1 augustus 2017

Datum beoordeling: 12 april 2019

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Helaas, ik sluit mij aan bij de andere negatieve recensies. Een greep uit de redenen in willekeurige volgorde: het ontbreken van sfeer; de onhandige lay out van het park; de vreselijke muziek; teveel beton en staal (waar zijn de prachtige bomen van het oude park?); de overmaat aan eettentjes; de hoge prijzen; de schaarste aan dieren en de misplaatste vermenging van natuur met menselijke rommel. Natuur en dieren komen niet op de eerste plaats, waardoor de ziel eruit is. Onbegrijpelijk en triest dat men dit bij het ontwerp niet heeft gezien en kennelijk nog steeds niet beseft. Er worden veel positieve recensies geplaatst waarvan vele doen vermoeden dat deze nep zijn. De gemeente Emmen heeft onlangs besloten er nog meer miljoenen in te pompen en de prijzen worden verlaagd. Dit gaat op den duur natuurlijk niet helpen. Herziening van het hele concept en terug naar een park dat pure liefde en eerbied voor flora en fauna uitstraalt is de enige kans. Muziek eruit, oude treinen eruit, vliegtuig en andere rommel in de kas eruit, meerendeel eettentjes en winkeltjes eruit, safaribus eruit. Op slechts enkele punten (het leeuwenverblijf, de kas met tropische vogels) toont het park hoe het ook kan. Hopelijk is het park nog te redden. Dat kan alleen met een rigoureuze verbouwing en dus een grote nieuwe investering.

Beoordeling gegeven door Herbert.

Geslaagd dagje uit
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 19 januari

Datum beoordeling: 27 februari 2019

Reisgezelschap: met vrienden

De combinatie van dieren en attracties werkt in dit park erg goed. De thematisatie van de gebouwen en leefgebieden voor de dieren is erg mooi en past bij de verschillende werelden. Genoeg winkeltjes, eettentjes en toiletten. Het was een 10 geweest als er iets meer dieren te zien waren, maar daar wordt al aan gewerkt had ik gehoord. Volgend jaar kom ik er graag weer!

Beoordeling gegeven door Max J.

Niets dan lof!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 23 februari 2019

Datum beoordeling: 26 februari 2019

Reisgezelschap: met vrienden

Wauw, wat is dit een geweldig park! Er zijn weliswaar minder diersoorten dan in andere dierenparken, maar hier hebben ze zoveel meer ruimte in veel mooiere habitats. De thematisering in het gehele park is tot in de puntjes verzorgd en de attracties zijn een leuke en verfrissende toevoeging aan het park. Kan niet begrijpen dat dit park zoveel kritiek krijgt, aangezien de dieren erg goed zichtbaar zijn, veel ruimte hebben en de medewerkers erg vriendelijk zijn. Een super leuk dagje uit, wij hebben genoten en komen zeker terug!

Beoordeling gegeven door Joris.

Geweldig modern dierenpark!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 3-2-19

Datum beoordeling: 26 februari 2019

Reisgezelschap: gezin

Een prachtig, ruim opgezet park met veel ruimte voor de dieren die in natuurlijk opgezette verblijven leven. De safari en boottocht voegden veel toe aan de beleving van de dieren aangezien je hiermee dichterbij de dieren kon komen. De andere twee attracties (achtbaan en simulator) waren ook leuk. Ten slotte was het personeel, metname de vrijwilligers, zeer vriendelijk en behulpzaam. Aan iedereen aan te raden!!!

Beoordeling gegeven door Tim.

Avontuurlijk
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 8 augustus 2018

Datum beoordeling: 6 december 2018

Reisgezelschap: met partner

Totaal geen dierentuin en Zoo liefhebber maar dit is zo diervriendelijk en ongedwongen, avontuurlijk, veelzijdig voor jong en oud.

Beoordeling gegeven door Mabs Meer.

Geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Juni

Datum beoordeling: 7 november 2018

Reisgezelschap: met partner

Mooi park en ruim opgezet! Dieren hebben alle ruimte. Veel gelegenheden om te eten en te drinken.

Beoordeling gegeven door Ciska.

Avontuurlijk
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: Juli

Datum beoordeling: 5 november 2018

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Groot park, waar veel te doen is, qua dierentuin beetje saai, en de attracties vonden onze pubers niet spannend genoeg.

Beoordeling gegeven door Sylvia .

Fantastisch
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 12-10-18

Datum beoordeling: 12 oktober 2018

Reisgezelschap: met jonge kinderen

We hebben dit park bezocht met een meisje van 4 jaar. Het was super! De dieren waren erg goed te zien. De thema gebieden vinden wij super mooi gemaakt en het personeel erg vriendelijk, behulpzaam en erg enthousiast! Wij vinden dit zeker wel een aanrader! Mooi om te zien dat de dieren ook zo relax zijn!

Beoordeling gegeven door Tolenaars.

Prachtig!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 9 oktober 2018

Datum beoordeling: 11 oktober 2018

Reisgezelschap: met opa en oma

We waren er met 2 kleinkinderen van 6 en 3 jaar. Prachtig park! Aardige mensen. Jammer dat er geen simpel broodje met bv. Kaas is te krijgen.

Beoordeling gegeven door Balvers.

Wildlands is niet aan te bevelen
1 11111

Bezoekdatum: 7-10-2018

Datum beoordeling: 7 oktober 2018

Reisgezelschap: met vrienden

Blij dat wij zo goedkoop erheen konden, aangezien we nogal grote dierentuin fans zijn en vaak dierentuinen bezoeken. Dit keer zochten we het dicht bij huis op, helaas was de teleurstelling groot. Er was geen wandelroute die door het hele park liep, je liep regelmatig tegen de stroom in omdat je weer terug moest naar het begin punt om naar een ander deel van het park te kunnen. Tig eetstalletjes met allemaal een eigen specialiteit (teveel) maar een gewone friet met frikandel/kroket is er niet te krijgen, dat is zeker als je kinderen hebt niet handig. Het park ademt geen sfeer uit, ziet er totaal niet natuurlijk uit en doet meer denken aan een soort van tijdelijke tentoonstellingen welke even te snel is opgebouwd in een stad. Het voelt niet aan als een dierentuin of pretpark, het ademt totaal geen sfeer. Voor ons is dit een no go geworden, liever een half uurtje langer rijden en dan zit je bij het geweldige burgers zoo. Pluspunt is dat de uitgang snel en makkelijk te vinden is, dat was ook het enige positieve.

Beoordeling gegeven door Mike.

Heel erg mooi opgezet!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 5-10-2018

Datum beoordeling: 5 oktober 2018

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Mooi opgezet park met prachtige verblijven en biotopen. Veel eettentjes en speeltuintje om even te pauzeren. Dieren zijn gelukkig en makkelijk te spotten. Er zijn wat aanvullende attracties, maar er is genoeg te zien zonder daar in te gaan. Minpuntjes zijn de muzieknoten en hier en daar gebrekkige informatie over de dieren- daar kan nog wat aan verbeterd worden!

Beoordeling gegeven door W. Vos.

Ontzettend jammer
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: September 2018

Datum beoordeling: 15 september 2018

Reisgezelschap: met vrienden

Veel eet tenten... daar kom je niet voor. Weinig dieren te vinden in het park en een safaribus die echt overbodig is en zonde van het milieu. Elke keer een doodlopend pad of weer t zelfde pad terug naar de kern van het park en zo doe je dat 3x omdat je 3 verschillende plekken hebt om te bezoeken. Vergeleken met t oude park is dit park echt een tegen valler. Geen sfeer helaas niet voor herhaling vatbaar. Snap niet wat de bedoeling is van dit concept maar t slaat nergens op.

Beoordeling gegeven door Akkerman.

Geweldig!!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Juli 2018

Datum beoordeling: 3 september 2018

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Wat een onzin en wat een onterecht cijfer die 5.7! We zijn er nu een paar keer geweest. Het is werkelijk een prachtig park met veel dieren die heeeeel veel ruimte hebben. Je kunt het in 1 dag eigenlijk niet eens allemaal goed bekijken! Leuk opgezet, veel te zien en veel te doen! Lekker eten voor een redelijke prijs. Je betaalt voor een chicken burger menu met patat en drinken maar 1 euro meer als bij de Mac.. En als je op internet kijkt vindt je op meerdere sites kortingsacties waardoor je voor 15.00 al naar binnen kan! Hoezo duur. Men betaalt zonder schroom €40.00 entree bij de efteling om vervolgens 1.5 tot 2 uur voor elke attractie in de rij te staan. En dan klagen dat wildlands duur is!?? Wat gaat hier scheef? Ga zo door Wildlands!!!

Beoordeling gegeven door Judith.

Beter dan je denkt.
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 23-8-2018

Datum beoordeling: 24 augustus 2018

Reisgezelschap: met partner

Tja, een nieuw concept, veel ruimte voor de dieren, steeds nieuwe soorten erbij. Geen hekken. Tweestryd is cool, en dat op mijn oude dag. Als je durft te beweren hier, dat ze dieren mishandelen, dan spoor je zelf niet. Wildlands, het wordt steeds drukker en meer mensen zijn het negatieve zat en komen er achter: ja, het is een mooi park met welzijn voor dieren in het oog hebbend. Ik ben blij verrast dat het overgrote deel nu positief is een op hun mening terug komen. Voor de kinderen zijn geweest, om te testen, of het een geschikte park is. Op alle vlakken een dikke 10, the kids love Wildlands. En de grootste van Europa, tropische kas heeft de eerste prijs als beste overdekte hal gekregen. Dus.. Wildlands is de moeite waard en jre niet alles geloven wat er geschreven wordt. Nep nieuws. En gratis parkeren kan nog steeds bij het hotel, met een tuktuk kun je naar Wildlands gebracht worden, voor 2,00 euro. 1-4 personen.

Beoordeling gegeven door JH tubben.

Geweldige dag gehad
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 24-7-2018

Datum beoordeling: 26 juli 2018

Reisgezelschap: met vrienden

Echt geweldige dag gehad, snap alle negatieve reviews dan ook niet. Wordt volgens mij gegeven door verwende zuurpruimen die in alles wat te klagen zoeken. Het park is mooi aangekleed met veel oog voor detail. De dieren hebben veel ruimte, en sommige kan je zelfs van onder water bekijken. De nijlpaarden zijn echt gaaf om te zien zwemmen! De afwisseling tussen attracties en het lopen was ook fijn. Er was een safari waarin je door de savanne rijdt in een truck, er waren bootjes, een 4D film en een achtbaan. Er waren souvenirsshops ja, maar opdringerig (zoals ik in reviews lees) zal ik het echt niet noemen, je kan er toch gewoon langs lopen. Ik en mijn vrienden hebben ons echt uitstekend vermaakt. Voor degene die niet meer wil gaan door de slechte reviews, laat je ajb niet tegenhouden! Het park was het echt waard. (Ook al:als je van jezelf weet dat je een klagende zuurpruim bent dan kan je beter thuisblijven om te klagen over het weer oid..)

Beoordeling gegeven door Me.

Fantastisch
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Juni 2018

Datum beoordeling: 17 juni 2018

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Mooi park. Je gaat door verschillende gebieden.leuke afwisseling met dieren en attracties. Dit maakt het voor iedereen leuk. Het was een geslaagde dag, olifanten zien zwemmen, de tweestrijd vond mijn dochter geweldig, boottocht gemaakt door rimboe, mooie vlinders gezien, bavianen gevoerd het was top!

Beoordeling gegeven door Marieke.

Mooi park!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: April 2018

Datum beoordeling: 11 mei 2018

Reisgezelschap: gezin

Ik snap alle negatieve reacties niet zo goed vooral diegene die durft te zeggen dat het dierenmishandeling is!! Ik ben in alle dierentuinen geweest in Nederland en hier geen kooien en hekken. De dieren hebben alle ruimte en laten zich zien als ze daar zin in hebben. Je moet gewoon bij sommige verblijven de tijd nemen. De ijsberen zijn 's morgens vaak actief en als het warm is is het toch begrijpelijk dat ze de schaduw opzoeken? Nee joh die beesten blijven lekker voor ons vermaak in de hitte zitten....Ik snap best dat het niet leuk is als je geld heb betaald maar neem dan de tijd!! Ik heb het geluk dat ik een abonnement heb en vaker heen kan gaan. Maar ik heb ook wel eens een lange rit gemaakt naar een andere dierentuin en daar zag ik ook soms bepaalde dieren niet (Die zelfs in kleinere verblijven zaten!!) En daar had ik dan ook een flink bedrag voor betaald. Ik vond de oude dierentuin ook mooi maar daar waren sommige verblijven te oud en klein. Het had misschien meer sfeer omdat het kleiner was en dat mis ik ook. Maar om te beweren dat je alleen cavia's en geiten ziet en dat het dierenmishandeling is omdat de dieren in te kleine verblijven zitten ben je echt niet goed wijs!

Beoordeling gegeven door Renate Heijne.

Super ervaring!!!!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 09 oktober 2017

Datum beoordeling: 11 oktober 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Leuk park, wel anders dan reguliere parken maar dat vonden wij nou juist een pré. Veel meer "contact" met de dieren. Goed eten en drinken, zeer vriendelijk personeel.

Beoordeling gegeven door Marije.

dierenmishandeling, verschrikkelijk is het
1 11111

Bezoekdatum: 17-09-2017

Datum beoordeling: 5 oktober 2017

Reisgezelschap: met vrienden

Ik ben echt geschrokken toen ik naar deze plek ging. Emmen heeft geen keuze kunnen maken tussen een speeltuin voor kinderen of een park met dieren. Nu is het halfslachtig en is het beide niks. En op elke hoek een eettent, waarom dat? Compleet overbodig en onzinnig om daar zoveel tentjes neer te zetten, die ook veel ruimte kosten. Al met al verliezen de dieren daar. Er is erg weinig ruimte voor ze. Verschillende soorten staan dicht op elkaar, die in het wild nooit zo bij elkaar zouden staan. Voor een wildlife liefhebber als ik (die regelmatig in het buitenland komt) is het echt pijnlijk om te zien. De schildpadden in het aquarium vind ik ronduit dierenmishandeling. Zij kunnen nauwelijks zwemmen, zijn met 2 slagen aan de overkant en zitten praktisch tegen het glas geplakt. Echt te triest voor woorden, ik ga dit ook melden bij Partij voor de Dieren trouwens. En die arme ijsbeer die daar in zijn eentje echt ongelukkig zit te 'ijsberen' is ook zo sneu om te zien. Deze ijsbeer gaat van ellende vaak achter de steen zitten, om nog wat rust en privacy te krijgen. Ze kunnen er beter een kinderspeeltuin van maken met een kinderboerderij erbij. Dan kunnen de kinderen daar nog geiten aaien, die vinden dat nog wel prima. Laat de wilde dieren dan verder met rust en verplaats ze naar een park waar ze wel vrijuit kunnen bewegen!

Beoordeling gegeven door J. Bolmer.

matig
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: februari 2017

Datum beoordeling: 2 oktober 2017

Reisgezelschap: met partner

Ook voor Wildlands kunt u een jaarabonnement nemen. Houd er rekening mee dat de tijd tussen aanschaf en eerste gebruik van het jaar afgaat! Wij kregen ieder een jaarabonnement voor onze verjaardagen die een maand eerder waren gekocht. Je zou denken dat de eerste keer dat je het poortje passeert het jaar begint. Niet dus! De aanschafdatum is bepalend. Ik heb contact opgenomen met het park maar: "Hier kunnen we helaas niets aan doen". Onsympathiek en voorlopig niet meer naar dit park dat toch al niet zo'n goede indruk geeft.

Beoordeling gegeven door Dick.

Geweldige dag gehad
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25-08-2017

Datum beoordeling: 27 augustus 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Schitterend modern park met mooi uitgewerkte thema's. Onze kinderen (4 en 6) vonden de Arctic 1 (3D film met simulatie) fantastisch en vonden het heel erg leuk om zo dicht bij de dieren te kunnen komen. Ik lees veel negatieve reviews over smakeloos decor en teveel horeca. Ik vond het decor juist heel leuk uitgewerkt en de horeca best afwisselend en ook leuk. Bij ieder eettentje is ook voldoende plek om je eigen eten en drinken te gebruiken. Vond de prijzen van het drinken wel wat hoog: een klein flesje water voor 3 euro. Er zijn misschien niet heel veel verschillende en bijzondere dieren, maar dat zo zo vrij lopen en voor je gevoel heel erg dichtbij, maakt dat wat mij betreft echt goed. We vonden de jungle erg mooi, maar na een uur in dat warme vochtige klimaat bent, ben je blij dat je daarna weer gewoon in de Hollandse buitenlucht staat.

Beoordeling gegeven door Henk Meijer.

Mooi en goed vermaakt!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12-08-2017

Datum beoordeling: 13 augustus 2017

Reisgezelschap: met een groep

We waren met familie van 15 mensen van alle leeftijden en we hebben ons prima vermaakt! Park is mooi ingericht en we hebben veel verschillende dieren en shows gezien. Leuke attracties, shows en speelgelegenheden tussendoor; aanrader en we gaan er graag terug!

Beoordeling gegeven door Karin.

Ongezellig
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 10 augustus 2017

Datum beoordeling: 11 augustus 2017

Reisgezelschap: met partner

Zeer ongezellig dierenpark. Heel veel horeca weinig dieren, en moeilijk te vinden. Heel veel lopen,en nog eens lopen,en je ziet een paar dieren. Als je veel van eten en drinken houd,zit je hier goed. Maar ga je voor de dieren,dan ben je hier op het verkeerde adres. En voor een kleine 30 euro per persoon Is een hapje en drankje we erg duur. Zonde van de lange rit uit Amersfoort, De route naar het dierenpark zeer onduidelijk, parkeren onduidelijk ingang onduidelijk route in het park onduidelijk. Slechte bewijzering park

Beoordeling gegeven door Buchwaldt.

Verschrikkelijk
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 30-07-2017

Datum beoordeling: 30 juli 2017

Reisgezelschap: met een groep

Echt een leuk park aanraden waard niet al te druk en heel veel dieren .sarcasme er is geen dier te bekenen of ze liggen voor apengapen voor de prijs die hun ervoor duren te vragen vind ik het echt waardeloos de reclame is spannender dan het park eenmalig en nooit meer maar ja ieder zijn eigen mening

Beoordeling gegeven door Michael .

Prima
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 17 juli 2017

Datum beoordeling: 17 juli 2017

Reisgezelschap: met partner

Ik lees eigenlijk nooit vantevoren de recensies en ben blij dat ik dat ook nu niet heb gedaan: een mooi, ruim opgezet en groen park en waar we ons prima hebben vermaakt!!

Beoordeling gegeven door Peters.

Teleurstellend
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 1 juni 2017

Datum beoordeling: 4 juni 2017

Reisgezelschap: met een groep

We waren met een gehandicaptengroep met rolstoelers. Bij de parkeerplaats geen gereserveerde rolstoel te bekennen. De ingang was veel te ver. Toen maar naar een parkeerplaats bij een winkelcentrum dichterbij. Bij het uitrijden toch nog 2 x 1 euro betalen. Voor 10 minuten. Shame! De route's waren ver en hobbelig en de rolstoelen waren hard en oncomfortabel. Een aantal van onze bewoners kregen pijn in de rug na een half uurtje. Dus terug. Weinig dieren gezien. De toegangsprijs is veel te hoog, we kregen per persoon 2! euro korting, geen groepskorting We waren met 14 personen. Geen aanrader voor rolstoelgebruikers. Het restaurant had een onhandige bediening. Weinig parasols. Al met al viel deze dierentuin ons erg tegen. Te veel horeca en te weinig dieren.

Beoordeling gegeven door C. Bodewes.

Totaal verknalt park
1 11111

Bezoekdatum: 20 mei 2017

Datum beoordeling: 22 mei 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Een diertentuin zonder dieren, maar boordevol smakeloos decor, horeca en meningloze dagjesmensen. Waar ooit een prachtige plek was gecreerd met schitterende dieren, staat nu een inhoudsloos 'themapark' dat voor veel te veel geld een armoedige beleving biedt. Don't go here...

Beoordeling gegeven door Buit.

Geitjes en cavia's?..
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 15 mei

Datum beoordeling: 19 mei 2017

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Als aanvulling op onderstaande revieuw. Geitjes en cavia's. Kom op zeg, daar zit ik toch geen 2 uur voor in de auto. Die ruimte kan je toch beter besteden....Als ik die dieren wil zien ga ik wel naar de kinderboerderij in mijn buurt....

Beoordeling gegeven door A.Visser.

Een 7
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 15 mei 2017

Datum beoordeling: 16 mei 2017

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Waar zijn al die dieren uit het prachtige Burgers Zoo gebleven? Jammer hoor. Het aantal verschillende dieren mag best flink omhoog. Wel mooie verblijven. Wij waren er op een schooldag en hadden het park voor ons zelf. Nergens wachttijden. Overal vooraan staan om de dieren te zien en te fotograferen zonder dat anderen in de weg lopen! Entreeprijs is E26,50 en we konden gratis parkeren. Het aantal eettentjes was niet meer of minder dan in andere parken. Net als de prijzen. Een dagje uit kost nu eenmaal geld, dat is overal zo. De boottocht in de jungle is een aanfluiting. Je vaart door het groen en ziet 2 olifanten. Sarenga (waar je met het treintje door heen rijd) is maar een klein gebied en het commentaar is blijkbaar voor de kleine kinderen bedoeld. De irritante ranger door de luidsprekers hebben wij niet gehoord. Omdat wij zelf nogal bezig waren met fotograferen hebben wij geen shows gezien. In de jungletuin zitten kleine slingeraapjes. Wel goed kijken om ze te vinden en anders even aan een vrijwilliger vragen. Deze zijn zeker behulpzaam. Ook in de vogel en vlindertuin wijzen ze graag de dieren aan. Zeker als je een 'beetje' camera bij je hebt. Bewegwijzering in het park kan echt beter. Veel lopen omdat je terug naar het begin moet om in een ander gedeelte van het park te komen. Het is snel warm in het park omdat er nergens schaduw is. Twijfel over het voortbestaan vh park als er niet meer dieren en betere attracties komen.

Beoordeling gegeven door A.Visser.

Tsja
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 29 april 2017

Datum beoordeling: 1 mei 2017

Reisgezelschap: gezin

We (6 personen, - groot - ouders, volwassen kinderen en kleinkind) hebben geen reviews bekeken en gingen er 'blanco' naar toe. Vanuit Zeeland, ruim 3 uur rijden. Een huisje gehuurd voor een lang weekend, 30 minuten rijden verderop in Hooghalen. De Drentenaren hebben nog een wegje te gaan wat betreft (verwend) publiek waar voor hun geld bieden. Dat geldt voor Wildlands, voor huisjespark Het grote Zand Hooghalen en de restaurants waar we hebben gegeten. Niet meer van deze tijd. Om allerlei redenen. Alle kritiek is terecht. Ik wil daar wel aan toevoegen dat het jungle gedeelte van Wildlands en ook het boottochtje daar een leuke ervaring was, voor klein en groot. Maar of het de hele onderneming en alle kosten waard is geweest...

Beoordeling gegeven door Geerten.

Heel erg leuk
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 25-04-2017

Datum beoordeling: 26 april 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Ík begrijp niets van sommige negatieve recensies. Wij zijn vorige maand voor het eerst geweest en hebben onze dagkaarten meteen omgezet in een abonnement. Inmiddels zijn we twee keer met de kinderen geweest en we vinden het geweldig. In plaats van alleen maar naar een hokje met beesten staren kunnen de kinderen klauteren, klimmen en ontdekken. Zowel bij mooi als slecht weer is er voldoende mogelijkheid om te spelen. Bovendien voldoende flora en fauna voor de dierentuinliefhebber. Daarnaast tot dusver alleen maar erg vriendelijk en behulpzaam personeel getroffen. Ons zul je nog vaak in Wildlands zien :-)

Beoordeling gegeven door Harry Bulk.

Tegenvaller
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 22-04-2017

Datum beoordeling: 23 april 2017

Reisgezelschap: met partner

Vergeleken met hoe mooi het oude park was, is Wildlands echt wel een tegenvaller. De entreeprijs is veel te hoog voor hetgeen Wildlands te bieden heeft. Het park oogt erg kaal. Eetkraampjes en restaurants zijn er in overvloed maar de dieren, waar bezoekers voor komen zijn er veel te weinig. Lijkt wel of ze meer eettentjes dan dieren hebben. De loopafstanden zijn ook erg groot en dan verwacht je wel dat er veel dieren te bewonderen zijn. Veel diersoorten van het oude park zijn verdwenen en dat is erg jammer. Informatie over de dieren viel ook te wensen over. Enige mooie was dat de verblijven vd dieren nu groter zijn. Kortom: wij zullen hier niet snel weer naartoe gaan. Eeuwig zonde dat het oude park er niet meer is en dat dit nu ervoor in de plaats is gekomen.

Beoordeling gegeven door P..

Prachtig park
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 07-04-2017

Datum beoordeling: 10 april 2017

Reisgezelschap: met partner

Orgineel opgezet park! Erg leuk gemaakt met een trein en boot door de continenten! Prima eetgelegenheden, cado shop niet duur, kortom: genieten van de natuur en beesten in hun natuurlijke omgeving!

Beoordeling gegeven door Verhoog.

Zonde van het geld
1 11111

Bezoekdatum: 02-04-2017

Datum beoordeling: 8 april 2017

Reisgezelschap: met partner

Wat een tegenvaller. Als je een personeelslid erop aanspreekt zegt hij dit is geen dierentuin maar een themapark. Ga je er vervolgens op door wat hij daar precies onder verstaat...weet hij het zelf niet eens. Krijgt dan wazig zenuwachtig verhaaltje te horen.Het is gewoon een dierentuin..waar nauwelijks dieren zijn. Ze hebben de plank compleet misgeslagen in Emmen.

Beoordeling gegeven door Emmen Zoo.

Tegenvaller
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 25-03-2017

Datum beoordeling: 25 maart 2017

Reisgezelschap: met vrienden

Weinig dieren te zien. Prijs hoog. Misschien als alles af is beter maar op dit moment beslist geen dierentuin.

Beoordeling gegeven door T. .

Teleurstellend en te duur
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 22-03-2017

Datum beoordeling: 22 maart 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het park was duidelijk niet af, dus je hebt geen waar voor je geld. En waar zijn alle andere dieren gebleven? Ik vond de oude dierentuin veel mooier. Hier ga ik niet meer naar toe.

Beoordeling gegeven door Dushi.

Teleurstellend.
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 18-03-2017

Datum beoordeling: 19 maart 2017

Reisgezelschap: gezin

Misschien was mijn verwachting veel te hoog, het was echt een teleurstelling. Niet alleen de entreeprijs is veel te duur maar ook de prijzen voor het eten. Zeker omdat het eten niet goed was, zelfs de patat was vies. Weinig dieren en echt lange stukken lopen zonder dat er iets te zien was waardoor mijn dochter van bijna 2 het al snel gehad had. Normaal kunnen wij ons met gemak een hele dag in een dierentuin vermaken maar waren hier na 5 uurtjes al klaar. De speeltuinen zijn wel erg leuk en mooi voor de kinderen maar om nou hiervoor nog een keer te gaan.... absoluut niet! Wel mooie ruime verblijven voor de dieren en het park is keurig netjes.

Beoordeling gegeven door Debora .

Te hoge verwachtingen.
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 16-3-2017

Datum beoordeling: 18 maart 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het concept is begrijpelijk gezien de behoefte om meer quality time door te brengen in onze hetktische maatschappij waar iedereen te weinig tijd heeft. Maar ik denk dat Wildlands te zeer heeft gekeken naar een Amerikaans concept en minder naar ons kikkerlandje. Wij hadden, mede gezien de toch relatief hoge entreeprijs, wellicht te hoge verwachtingen gehad. Een irritatiefactor was al direct die kunstmatige, ranger achtste stem die continu overal hoorbaar is. Dat je meer tijd moet nemen om daadwerkelijk ook dieren te zien in begrijpelijk. Maar wanneer er met overmaat aan enthousiasme tijdens de boottocht wordt geroepen dat er slingerapen te zien zijn, en deze zich vervolgens niet hebben getoond, loopt de cognitieve dissonantie (= marketing technische uitdrukking voor spijt na aankoop) wel behoorlijk toe. Ook in het overige gedeelte van het park moesen wij echt zoeken naar dieren. Samenvattend heerste er bij ons een gevoel van een overmaat aan commercie. Dit begon al direct bij het parkeren waar je bijna amsterdamachtige parkeertarieven voorgeschoteld krijgt. Dit zie je helaas ook in het park terug waar de consumpties evenredig aan de hoge kant zijn. Wij kunnen Wildlands daarom ook echt niet aanbevelen op dit moment. Begrijpelijk dat met de eerste jaren na grote investeringen omzet wil zien. Wildlands moet echter zich behoeden voor het imago van "duur en niet de moeite waard". Pretpark is geen dierentuin en omgekeerd ook. Het oude dierenpark beviel ons veel beter. Pluspunt waren de ruime onderbrengingen van de dieren. Het bekende stereogedrag (dieren die in kokken heen nl weer open) kwamen wij hier niet tegen. Ook was men zeer vriendelijk. Samenvattend denk ik dat Wildlands op korte termijn een aantal zaken moet aanpassen: *prijzen marktconform hanteren € 22,50 p. Persoon is echt het maximale. Dit geld ook voor de parkeertarieven. *geen overmaat van audiovisuele effecten, met name de hogelijk irritante rangerstem moet verwdijnen. *meer informatie geven over dieren. Men krijgt nu sterk de indruk dat het om attracties gaat. Niet om dieren die in een bepaalde natuurlijke omgeving leven waar je graag wat meer info over wilt hebben.

Beoordeling gegeven door Stephan.

Geweldig leuk dierenpark
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 06-01-2017

Datum beoordeling: 6 januari 2017

Reisgezelschap: gezin

Vandaag was het -6°. Maar in het overdekte gedeelte, dat bijzonder groot is, ebben wij ons goed vermaakt. Voor herhaling vatbaar en we komen zeker terug. In het overdekte gedeelte Serena waren de olifanten te zien en de apen. Daarnaast veel vlinders en vogels in hun (zo natuurlijk) nagebootste omgeving. Op de terugweg zijn we langs het nijlpaardenverblijf geweest. Veel gezien, maar nog lang niet alles.

Beoordeling gegeven door R.N.

Super
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 3 januari 2017

Datum beoordeling: 3 januari 2017

Reisgezelschap: gezin

Wij hebben vandaag een top dag gehad. Na alle negatieve recensies dachten we, moeten we wel gaan . Maar wat was het fantastisch, wat een belevenissen. Echt een dierentuin anno 2017. Geen kooien, hekken... De dieren zijn zoveel mogelijk in hun natuurlijke nagebootste omgeving. Over alles is goed nagedacht en met oog voor detail gemaakt. Het personeel is vriendelijk, netjes. Kortom hier moet je geweest zijn. Voor jong en oud een belevenis die je niet wilt missen.

Beoordeling gegeven door Mw de Graaf .

Tegenvaller
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 30-12-2016

Datum beoordeling: 2 januari 2017

Reisgezelschap: gezin

Te weinig (interessante) dieren om het een dierenpark te noemen, te weinig attracties om het een attractiepark te noemen. De exotische jungle hal was wel mooi, maar rest viel tegen. Zeker voor de prijs van €30,- pp verwacht je meer.

Beoordeling gegeven door Anton.

fantastic
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 30-12-2016

Datum beoordeling: 31 december 2016

Reisgezelschap: gezin

Ik heb abonnement gekocht voor 75 voor. We komen elke week naar toe. Mijn dochter 30 maanden oud vond het zo mooi. Ze kan klimmen in de jungle. De binnen speelparadijs kan ze hele dag blijven spelen. ideaal voor jonge gezin. De dieren zijn wel minder dan oude direntuin.

Beoordeling gegeven door ARIN.

Erg natuurlijk nagebootst
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 27-12-2016

Datum beoordeling: 27 december 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Ik snap de negatieve recensies niet zo,laatste tijd best veel andere dierenpark bezocht maar deze is ook zeker de moeite waard. Ik vind het ook belangrijk dat de dieren in zo natuurlijk mogelijke verblijven zitten,dan dat je ze op een meter afstand ziet achter tralies,het is een moderne dierentuin van deze tijd juist!!! Wij hebben bijna alle dieren goed kunnen zien,alleen geen safarietruck gedaan omdat het te druk was.Erg mooie terrassen en vlindertuin top!magie van het noorderlicht vond ik echt iets voor kinderen tot 12 jaar. Enige nadeel voor ons was 2,5 uur rijden. Goed bezig Wildland

Beoordeling gegeven door Nicole Rulkens.

Slecht
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 21-11-2016

Datum beoordeling: 22 november 2016

Reisgezelschap: gezin

weinig dieren hebben de giraffen ijsberen en nijlpaarden niet kunnen zien.de safari reed niet ,veel slechter als de oude dierentuin. positief veel schone toiletten en drink/eetplaatsen. maar je komt toch voornamelijk voor de dieren. Vind het absoluut niet de toegangsprijs waard. Kom ook niet nog een keer.

Beoordeling gegeven door troost.

Super, prachtig park, dieren goed zichtbaar
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 29-10-2016

Datum beoordeling: 29 oktober 2016

Reisgezelschap: gezin

Mooi park, mooi gelegen, verblijf dieren is natuurlijk. Shows zijn leuk en leerzaam. Park is verzorgd en overal heb je mogelijkheden om te eten en te drinken.

Beoordeling gegeven door Arco Kortleve.

Jammer
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: september 2016

Datum beoordeling: 19 oktober 2016

Reisgezelschap: met partner

Toegangsprijs erg duur voor wat je krijgt. Vlindertuin om zeep geholpen veel kleiner als in de oude situatie jammer. Vogeltuin slechts twee soorten vogels. Safari erg lang wachten voor een safari van enkele minuten. Veel minder dieren dan in de oude dierentuin. Niet meer voor herhaling vatbaar jammer.

Beoordeling gegeven door John.

Niet slecht
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 17-01

Datum beoordeling: 18 oktober 2016

Reisgezelschap: gezin

Mijn mening is dat het park niet met de vakantie drukte (nu herfst vakantie) kan om gaan. Het was ook erg druk in het park het leek op sommige plekken wel de Albert kuip markt in Amsterdam. Ondanks dat hebben we met het gezin een leuke dag gehad en gaan we morgen op ons abonnement nog een keer . En ja de dieren staan soms ver weg maar als ik daar had gestaan als dier en er hadden zo veel mensen op me af gekomen had ik aak achter een steen gaan zitten . En dr dieren moeten ook nog wennen aan hun omgeving (dat is nog geen jaar) denk ff als je zelf van woning wisselt hoe lang dat duurt . Eet tentjes daar stikt het wel van dat mag van mij wel wat minder opdringerig . En wat ik wel echt mis is een onderwater wereld ! Hier hadden de haaien ook prima bij gepast ik vind dit echt een gemis . Nu maar een aqarium met wat visjes en schildpadden. De toegang voor invalide lijkt me redelijk maar gaan we binnen kort testen met mijn moeder op de mini scooter en zij heeft in opdracht al een aantal parken getest .maar dit zal tot nu toe zonder opdracht zijn . Tot slot het parkeren is idioot duur!! Een dag kaart voor het park is ook heel prijzig als je zo als wij meer dan 3keer heen gaat en in de buurt woond dan kan je beter een abonnement nemenal is dit ook echt een hoop geld. Het park is net open dus.. duur en loopt nog niet helemaal soepel als het druk is

Beoordeling gegeven door Jeroen van der Putten.

Duur!!!!!!!
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 16 oktober 2016

Datum beoordeling: 16 oktober 2016

Reisgezelschap: met partner

Net zo duur als Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Duurder dan Artis. Maar ook misschien wel 1/3 kleiner. 3 wereld delen. Maar de aankleding is er nog niet. Als dieren activisten klagen over dieren in een park moeten ze ook hier maar eens kijken. Kinderen klimmen op en over de omheining. Ijsberen die letterlijk lopen te Ijsberen. Is dat geen stress gedrag. Eten is er ook duur voor wat je krijgt. Een beetje patat een burger zonder sla wel met tomaat en augurk. En dan het eerste restaurant waar je komt als je binnen in het park bent. Kan de drukte van de vakantie niet aan zodat je alleen maar een drankje kan doen. Gewoon slecht ik woon in de randstad maar zelfs als ik niks meer weet te doen op een vrije dag. Is mijn theezakjes verzameling leuker.

Beoordeling gegeven door Kim.

Flop
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 16 oktober 2016

Datum beoordeling: 16 oktober 2016

Reisgezelschap: met een groep

Er zijn bijna geen dieren er valt niets te beleven en de zogenaamde paradepaardjes als de boottocht en het ritje in de savanne zijn werkelijk slaapverwekkend. Ik voorspel dat dit kapot gaat. Een 1 keer en nooit weer experience

Beoordeling gegeven door Niels.

Niet nog eens
1 11111

Bezoekdatum: september 2016

Datum beoordeling: 12 oktober 2016

Reisgezelschap: met een groep

Helaas veel minder dan het oude park voorheen. Veel erg grote verblijven. Is misschien beter voor de dieren dan voorheen, maar voor het publiek is er erg weinig te zien. Vlindertuin was mooi maar erg klein. Het restaurant binnen was echt super slecht. De organisatie in het restaurant mag wel eens goed bekeken worden. Ook binnen in dat gebouw met de tauwbruggen veel te weinig variatie in dieren. Wat apen, rijstvogels, parkieten en een verdwaalde vleermuis. Dat was het wel zo, n beetje. Om over de show die daar gegeven wordt nog maar te zwijgen. In het andere gedeelte van het park waar de ijsberen zitten weinig gezien. De ijsberen in alle verblijven zaten achter de hoge bulten dus in en half uur geen enkele gezien. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Normaal ben ik niet eens zo snel negatief over een park. Maar dit is helaas veel minder leuk geworden dan voorheen

Beoordeling gegeven door R.G.

super teleurstellend
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: super slecht

Datum beoordeling: 10 oktober 2016

Reisgezelschap: met een groep

Nog nooit een dierentuin gezien met zoveel; lege verblijven. Absurde prijzen( entree en parkeren) die totaal geen prijs/kwaliteit verhouding bieden.

Beoordeling gegeven door henk.

ZEER SLECHT
1 11111

Bezoekdatum: 8 oktober 2016

Datum beoordeling: 8 oktober 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Wat een aanfluiting! 2,5 uur in de auto en met HOGE verwachtingen er heen gegaan. NORTICA: ipv expeditiegevoel eerder een onafgemaakte afdeling. Metalen wanden, ijzeren buizen, slecht zicht op dieren. SERENGA: ruim opgezet voor de dieren, kale bedoeling. Alle foto's en uitzicht met hoge flats op achtergrond. VLINDERTUIN: prachtig echter te klein. JUNGOLA: te smalle paden, te weinig te zien, wel mooi aangelegd. Horeca was regelrechte aanfluiting. HORECA: Slecht eten, forse prijs, traag, nergens kwalitatief met goede zitgelegenheden binnen als het fris weer is. Lange wachtrijen en ongeinteresseerd en onvakkundig personeel. Panini niet meer verkrijgbaar, worstenbroodjes koud, patat was nog geel gekleurd en hamburger lang warm gehouden. Bij geen enkel verkooppunt (behalve restaurant) was met pin te betalen.........2016......... ROUTES: heen en terug zelfde routes. Had dat niet spannender gekund? MUZIEK: irritante muziek overal die niets bijdraagt aan het thema gevoel. ROLSTOEL: alles toegankelijk voor rolstoel echter zoveel hoge rotsen/begroeing dat alles slecht te zien is. UITKIJKPUNTEN/PADEN: te weinig en te klein. Dringen dus. De paden echt te smal. INFORMATIE: te weinig te vinden over de dieren. OVERALL: het is n mix tussen pretpark en dierentuin. Ik zeg.....maak een keus en laat zien dat je echt het verschil kan maken. Nu is het van alles n beetje en net niet helemaal. Voor mij absoluut niet de moeite waard om nog eens een keer zo ver te reizen. Eens maar nooit weer!!

Beoordeling gegeven door P van beek.

Spannend , anders , doordacht
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: Maandag 19 september 2016

Datum beoordeling: 27 september 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

De absolute kwaliteit van Burgers Ocean doorvoeren met allerlei valse horizons dat is Wildlands. Je het idee geven dieren in eindeloze vlakten te aanschouwen en dat op een steeds weer verrassende manier ;gecrasht in een Indiaase trein , tussen vlinders dwalend in een overwoekerd Aziatisch tempelcomplex,je bevindend in een poolstation of een opgraving van een Romeins amfitheater. Al schrijvend passeren beelden van Timboektoe en meer. Als klein jongetje uit het Haagse ontdekte ik zo Å„ 40 jaar geleden een andere vorm van een dierenpark :Emmen . Wat verdriette mij het afscheid in 2015! Zijn ze nu helemaal gek geworden . Maar wat mogen we weer terug ontvangen . Zoveel details ,absoluut top , neem je tijd kijk en geniet! Oh ja ,Tom (12) en Luc (10) vonden het klauterend ,spelend ,goudzoekend,knuffelend enzocetera op een andere manier ook geweldig .

Beoordeling gegeven door Jan Willem van der Heijden.

Fantastisch
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 21-09-2016

Datum beoordeling: 24 september 2016

Reisgezelschap: met partner

Mooi park, ondanks negatieve berichten die ik had gekregen. Goeie opzet met de werelden die iedere keer op het hoofdplaats weer uitkomen. Verder het lekkerste broodje hamburger op in tijden.

Beoordeling gegeven door Robert Dingelstad .

anders
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 11-09-2016

Datum beoordeling: 11 september 2016

Reisgezelschap: met een groep

iets nieuws is niet altijd een verbetering. het park atlantica was echt niet leuk, saai, niet leuk aangekleed, weinig te zien. de andere twee parken erg leuk aangekleed, ruimte voor de dieren,attracties,genoeg te doen voor de kinderen. alle drie de parken weinig dieren te zien/aanbod,lange rijen voor attracties van korte duur, erg veel eet/drink tentjes. de entree is niet gezellig mis bv een fontein of leuke plantenbakken. de koffie/gebak shop kan de drukte niet aan erg lang moeten wachten! mis: de dieren, educatieve momenten, sfeer misschien over een jaar of twee drie nog eens kijken...als de prijzen niet al te hoog zijn geworden. 30 euro pp en nog een 10 euro per auto aan parkeer geld dan de consumptie prijzen nog welke er echt niet om liegen.....

Beoordeling gegeven door boukje.

super
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 11-09-16

Datum beoordeling: 11 september 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Ruim en sfeervol opgezet, veel ruimte voor de dieren en voor contact met ze. Echt een aanrader, ga zelf kijken!

Beoordeling gegeven door Wiecher Schutte.

Fantastisch mooi park
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 01-09-2016

Datum beoordeling: 5 september 2016

Reisgezelschap: met partner

Zeer mooi park Mijn eerste indruk van het Wildlands was al meteen: Wat een mooi park, zeg. En de ruimte wat de dieren hebben. Fantastisch gewoon. Vroeger had ik weleens zo’n beeld van een dierentuin, met dieren zielig achter de tralies, dat beeld is helemaal verdwenen. Het thematische ligt mij ook wel. Goed over na gedacht. Ook inderdaad heel mooi om de olifanten, giraffes, zebra’s van alle kanten te kunnen bekijken. Met dat busritje, vonden we heel leuk. Natuurlijk ook een mooie manier om even bij te komen van alle indrukken en het wandelen. Prettig waren de vele toiletten. Ik las net een negatieve beoordeling, dat men klaagde over overvolle toiletten. Ik kon mijn kont niet keren of ik zag weer een bordje met ‘Toilet’. Ook genoeg eetgelegenheid. Ik las dat mensen ook klaagden over het eten, maar dat de hamburger of pizza niet lekker was, kan zo’n dierenpark niks aan doen, dat ligt aan het bedrijfje die een eetgelegenheid huurt in het park. Ik snap echt die negatieve berichten niet over het park, misschien bepaalde verwachtingen gehad, want er zijn te weinig dieren? Persoonlijk vind ik het prima zo, vanwege de ruimte die ze hebben gekregen. Soms zijn ze inderdaad niet te zien, misschien waren ze aan het slapen, tja, dat moet ook gebeuren. Kortom ik kom er zeker nog een keer terug. Ondanks de afstand. Vier uren met OV reizen naar het park toe. Da’s lang, maar daar heb ik het er wel voor over.

Beoordeling gegeven door Joost Ellis.

Fantastisch mooi!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 29-08-2016

Datum beoordeling: 5 september 2016

Reisgezelschap: gezin

Het nieuwe Wildlands in Emmen is fantastisch mooi geworden! -De aankleding en opzet van het park is zeer mooi en kundig gedaan met oog voor jong en oud. Voor kinderen is er heel veel te doen, met naast de 3 attracties mooie speelgelegenheden (zowel binnen als buiten). Voor iedereen is het park een ware belevenis. Je kunt er heerlijk wandelen in de drie thema's die het park verdelen. De vlindertuin is schitterend, de olifanten hebben een geweldig mooi verblijf waarop je vanuit verschillende kanten kunt kijken, de overdekte jungle is heel erg mooi met ook dieren van heel dichtbij... je kunt ook vogels voeren... en de boottocht is heel erg mooi gedaan. De 4 reuze waterschildpadden in het aquarium waren prachtig om te zien... je kon hier heerlijk bij zitten en dat hebben we dan ook even gedaan. Overal is het park thematisch aangekleed wat echt doet denken aan de parken in de USA en er zijn verschillende drink/eet momenten door het park wat erg prettig is. De souvenir winkeltjes in het park zijn leuk en in tegenstelling tot andere reviews vind ik dit totaal niet opdringerig overkomen. Je kunt er immers ook voorbij lopen... O ja, een de BBQ Pulled Park sandwich is zeer zeker aan te raden! Een van de weinige plaatsen in NL waar deze zo lekker zijn! -De dieren hebben de ruimte en in tegenstelling tot veel andere dierenparken heb ik nergens het idee gehad van "goh, wat zielig dat ze hier de hele dag moeten zitten". Alle dieren hebben geweldige dag en nacht ruimten, dus zijn ze niet "in het veld" dan zijn ze in het nachtverblijf te zien, want je kunt door de verschillende routes bijna overal kijken. -In vergelijking met andere dierentuinen is Wildlands Zoo echt een belevenis. Het is alles behalve een gewone dierentuin en dat is aan alles te merken in positieve zin! Zo positief ik ben alsmede mijn vrouw, kinderen en voor ons waren mijn schoonouders ook geweest, en eveneens zeer positief over het park, zo sta ik versteld van de negatieve reviews die bij kritisch kijken toch niet echt kunnen kloppen. De vraag is dan ook of deze wel allemaal eerlijk zijn of dat het door mensen is geschreven met totaal geen passie of sympathie voor dieren. Ik las ergens "de leeuwen hadden een dagje vrij zo lijkt"... natuurlijk lopen dieren niet de hele dag rond om ons te vermaken maar liggen ze ook weleens... daar kan je dan toch ook van genieten??? Je kunt op veel plaatsen gewoon rustig kijken en genieten en als je daar de tijd voor neemt dan is de ervaring heel anders dan dat je zo voorbij loopt... zo schrijven tal van mensen binnen 3 uur te zijn uitgekeken??? Hoe is dat mogelijk??? Dan heb je gewoon overal bij langs gelopen en nergens echt de moeite genomen om te kijken. 3 uur is echt onmogelijk als je interesse hebt... o ja, en dan zeggen deze mensen ook nog... "ik heb geen dier of weinig dieren gezien"... ja wel een wonder, ze lopen overal zo voorbij! De nijlpaarden zitten zo soms wel eens onderwater maar komen ook wel weer boven... als je er even bij staat dan is het geweldig dit te zien... je kan heel dichtbij komen en als je geluk hebt kan je ze zelfs onderwater zien... maar je moet er wel even de moeite voor nemen... Als je Wildlands in 3 uur hebt gezien dan heb je gewoon geen interesse en had je beter thuis kunnen blijven. Wij kwamen om 10.00 uur binnen en moesten weer gaan omdat het park ging sluiten anders hadden we ons nog langer kunnen vermaken. Ook zijn diverse reviews totaal niet kloppend want bij sommige mensen die het park binnen 3 uur hebben gezien staat ook dat ze 10 euro parkeergeld moesten betalen... Wat onmogelijk is want het parkeren is 2 Euro per uur en maximaal 10 euro per dag... Dus feitelijk zouden ze maar 6 Euro moeten betalen... Maar ach, waarschijnlijk zijn dit allemaal zure mensen die zelden een dagje uit gaan of een park van dit kaliber bezoeken. 10 Euro parkeergeld voor een dag is inderdaad niet goedkoop maar kijk je naar andere parken dan is het helemaal geen abnormaal tarief. Vergeet niet dat je ook middenin het stadscentrum staat... Bij diverse andere parken betaal je hetzelfde en die parken staan vaak in niemandsland... Kortom, ik ben zeer tevreden met Wildlands Zoo Emmen en ik hoop dat het park zo'n succes wordt dat het in de toekomst kan uitbreiden. De 10 geef ik speciaal ook om tegenstand te bieden aan de belachelijke slechte beoordelingen die totaal onterecht zijn. Anders was het een dikke 8 geweest. Wildlands Zoo is een aanrader!!! Ga allemaal kijken!!! Wij gaan zeker snel terug!

Beoordeling gegeven door Constantijn en Catheleine.

matig
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 30 augustus 2016

Datum beoordeling: 30 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

30 augustus 2016 naar Wildlands geweest met mijn vriendin. De route aanduiding naar het park en de parkeer ruimte was prima. De opzet in drie themaparken is mooi. Het aantal dieren is echter summier. Op elke hoek staat een eettent. Verder constant muziek om ons heen uit de boxen. Maakt het erg onrustig. De doe dingen zijn wel geschikt om kinderen bezig te houden. Het aquarium bleek helaas gesloten. We waren er om 10.00 uur en sommige activiteiten waren nog niet operationeel. Kortom het lijkt meer een familiepark, dan een dierentuin, althans in mijn optiek. De vlinder tuin vond ik een verademing. Ik zie op dit moment niet de meerwaarde boven de oude dierentuin, waar meer soorten dieren te zien waren. De prijs ligt dan ook te hoog, we moesten ook 10 euro parkeer geld betalen na een bezoek van 3 1/2 uur. Deze dierentuin is net open dus mogelijk worden kinderziekten verholpen en de dierentuin nog verder uitgebreid. Over vijf jaar nog eens ?

Beoordeling gegeven door Ronald.

Afknapper
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 20 aug 2016

Datum beoordeling: 26 augustus 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

De dieren zijn ver te zoeken.. De opzet is prima ..maar voor een dierentuin wat het was..is het mondjesmaat. De vaart door de jungle is wel geweldig..langs 1 olifant en wat aapjes..maar een prachtig aangeklede omgeving. Een 6.5 voor de moeite.

Beoordeling gegeven door Carina roos.

Supermooi park!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25-8-2016

Datum beoordeling: 26 augustus 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Het park is heel mooi opgezet in de 3 werelden, Nortica, Serenga en Jungola, waarbij de gehele omgeving in de sfeer past. Heel mooi voor foto's ook! De dieren leven in een natuurlijk omgeving en hebben veel ruimte maar waren bijna allemaal goed te zien, alleen de leeuwen deden verstoppertje achter de rotsen. Bij Jungola en Serenga zijn de meeste dieren te zien, in Nortica hebben ze een hele leuke 4-d attractie, Arctic 1. Voor kinderen is de Jungola een klimparadijs en in Serenga is een Safaritocht te maken, zo is er in elke 'wereld' wat te doen. We hebben een hele leuke dag gehad!

Beoordeling gegeven door Renske.

Heel erg jammer...
1 11111

Bezoekdatum: 24-8-2016.

Datum beoordeling: 24 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

Wat ik mezelf afvraag, wie heeft dit park met deze opzet verzonnen?? Ik was 14 toen ik voor het eerst in Emmen Zoo kwam, het mooiste park van Nederland. Met heel veel leuke leerzame en interactieve dingen om te doen. Nu, weinig dieren zeer slechte "attracties" en niets leerzaams. Hoe lang gaat dit bestaan, zielig voor de dieren.( en voor alle mensen die denken een leuk dagje uit te hebben)

Beoordeling gegeven door N.N..

Teleurstellend, en duur
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 17 augustus 2016

Datum beoordeling: 24 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

Een kort rondje in een vrachtwagen en een "boottocht" maakt het een adventurepark? Leuk voor kinderen van een jaar of 8. Vlindertuin leuk, maar als je een rolstoel duwt zijn de smalle, ongelijke paden een crime. Dierenverblijven zijn zo ruim dat er weinig van de dieren te zien. Los dat een kinderboerderij al bijna meer variatie biedt. En dat voor veel geld. Eens maar niet meer.

Beoordeling gegeven door Hans.

Tegenvallend.
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 24-08-2016

Datum beoordeling: 24 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

Er staan meer kraampjes om eten en drinken te verkopen dan dieren (dit is wat me het meeste tegenstond). Het was 30 graden toen ik ben daar was, en ze vragen 3 euro voor een beetje water. Ik snap ook wel dat je als park zijnde, de prijzen wat hoger zijn, maar 3 euro voor wat water gaat mij te ver. Was verder wel een leuk om het park te zien en de dieren die er zijn hebben er genoeg ruimte, maar ik kom er nooit meer.

Beoordeling gegeven door Arjan.

Enorme teleurstelling
1 11111

Bezoekdatum: 24-08-2016

Datum beoordeling: 24 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

De verblijven/omgeving waren zeer mooi - maar daarentegen zijn er bijzonder weinig dieren te zien. De "shows en attracties" waren kort en infantiel. Vroeger het mooiste dierenpark van Nederland - nu een deceptie waar ik nooit meer wil komen.

Beoordeling gegeven door MLO.

Absolute Deceptie
1 11111

Bezoekdatum: 17 augustus 2016

Datum beoordeling: 22 augustus 2016

Reisgezelschap: met een groep

Wat een teleurstelling op woensdag 17 augustus 2016. Veel te veel bezoekers schuifelen langs paden waarvanaf af en toe een paar dieren zichtbaar zijn. Misschien is het hun natuurlijke omgeving maar apen zonder een sprietje groen is wel heel triest. Ik denk dat een verzorger voor alle dieren niet meer dan een parttime baan heeft want dieren zijn er nauwelijks. Een Disney-achtige wachtrij voor de enige attractie, een ritje over een savanne achtig landschap met een paar waterbokken, antilopen, giraffes en neushoorns. Op elke kinderboerderij vind je er meer. Het plein voor de ingang bleek met afstand de grootste attractie voor de meegereisde kinderen. De hoge prijs staat in geen enkele verhouding tot hetgeen geboden wordt en aan het einde van de dag werd de moeder van een meisje van 6 er door een medewerkster op gewezen dat het kind niet met ontbloot bovenlijf in het park mocht lopen. 4 kinderen waarvan 1 als 10 jarige als volwassen werd aangeslagen, 3 normale volwassenen en 2 senioren betaalden - met ANWB korting - 217 euro, weggegooid geld

Beoordeling gegeven door H. Terpstra.

Slecht
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: Juni

Datum beoordeling: 21 augustus 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Veel te druk, dieren bijna niet te zien, attracties kapot.. Veel te duur. Het zullen wel opstart problemen zijn, maar voor ons nooit weer! Jammer!

Beoordeling gegeven door Wolf, R.

Leuk park!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 5-8-2016

Datum beoordeling: 20 augustus 2016

Reisgezelschap: gezin

Wij zijn er begin augustus geweest en hebben echt genoten van dit dierenpark. Leuk opgezet met de verschillende thema's. Wij hadden geen last van wachtrijen en hebben alle dieren ruimschoots gezien.

Beoordeling gegeven door manon.

Geweldig mooie ervaring om dieren in hun eigen hab
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20 augustus 2016

Datum beoordeling: 20 augustus 2016

Reisgezelschap: gezin

Wie denkt naar een gewone dierentuin te gaan, komt bedrogen uit. Dit is geen dasje dieren scoren. Wat het wel is, is genieten van dieren en hun natuurlijk gedrag in bijzonder mooie en ruimtelijke habitats. Ja, het is soms even speuren, maar wanneer zie je nu olifanten die aan het zwemmen slaan en helemaal hun natuurlijke gedrag vertonen? Het is duidelijk dat de dieren het helemaal naar hun zin hebben in het Wildlands. Als bezoeker kun je niet anders dan daarvan genieten. De vele leuke activiteiten voor jong en oud tussendoor maken het nog leuker. Ik was na alle verhalen bang voor een tweede Efteling maar niets is minder waar. Alle attracties zijn landschaps- of diergerelateerd. Ik kom zeker terug om alles waar ik nu nog niet aan toegekomen ben te doen

Beoordeling gegeven door Marijke van Ooijen.

Prima
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15 augustus 2016

Datum beoordeling: 20 augustus 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Wij vonden het zeer de moeite waard. Tips: neem je eigen picknick mee loop rond - ga nergens te lang wachten zie je dieren in actie - blijf daar dan lang kijken ga 's ochtends naar de nijlpaarden onder water - dan is het water daar nog schoon probeer niet alle dieren te zien (afvinken), maar blijf hangen waar ze zich interessant gedragen Wij hadden geluk bij de ijsberen: die waren volop aan het spelen: zwemmen, in het water springen, over de rotsen lopen en dat was mooi om te zien. Van bovenaf, en later onder water: ineens zo'n grote ijsbeerkop vlakbij, dat was heel indrukwekkend. Ook de robben, gibbons en de naakte molratten waren leuk om in actie te zien. Jim's jungleshop was zonde van de tijd. De rij bij de safari was te lang, die hebben we niet gedaan: toen we doorliepen bleek dat we het grootste deel van de rij nog niet gezien hadden: goed dat we dat hebben overgeslagen. Lopend zie je al die safari-dieren ook en soms ook dichterbij. De 4d-show bij Nortica was wel een grappig extraatje.

Beoordeling gegeven door Blomboom.

Gelukkig hadden we korting
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 14-08-2016

Datum beoordeling: 18 augustus 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Dagje Wildlands... Veel moois over gehoord op tv.. Wij er heen met 2 kinderen 1tje van 4 jaar en 1tje van bijna 2jaar.. is het voor hun leuk... Nee... met de buggy kom je overal amper Veel ste druk en Veel ste weinig dieren.. het oude park was veel beter... echt zonde tuurlijk zitten er leuke dingen tussen maar wij gaan er nooit meer heen. Als we voor de entree totaal € 89 kwijt waren geweest was het helemaal zuur geweest..

Beoordeling gegeven door Dick van Velthoven .

Ongekend slecht
1 11111

Bezoekdatum: Maandag 15 aug

Datum beoordeling: 17 augustus 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wat een leuke dag had moeten worden was een verschrikkelijke domper. Amper dieren, nijlpaarden niet te zien door het smerige water. Gouden tickets gekocht zodat je denkt wat extra's aan je dag te hebben. Denk je een snackmenu te "krijgen" krijg je een bordje patat en al het extra's moet je betalen. Meer horeca om te verdienen dan dat je überhaupt een dier ziet. En dan maar niet te spreken over de wachttijden voor de "attracties" 1,5 uur wachten voor 4,5 minuut bij de safari diep en diep triest. Wat een teleurstellende aanwinst! Jullie zouden je moeten schamen.

Beoordeling gegeven door Prudhomme.

Dramatisch slecht
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 16 augustus 2016

Datum beoordeling: 16 augustus 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Veel te duur voor hetgeen geboden werd. Weinig dieren, dieren die volgens de sumiere info in bosrijke gebieden wonen stonden op kale vlakten... Veel teveel Horeca en andere commerciële verkooppunten. Absoluut geen waar voor je geld en de dieren hebben er geen beter leven dan in de oude dierentuin van Emmen. Een commerciële hype waar de dieren de dupe van worden.

Beoordeling gegeven door N.N..

Zonde van je geld uitgeven.
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 17 juli

Datum beoordeling: 16 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

Prijs is deur. Wij 50+ stel waren binnen 3 uur uitgekeken. Heel veel dieren misten. Waaronder spinnen.apen ,vissen en andere kleine zoogdieren. Klachten worden niet gehoord. Ijsberen had en blijkbaar vrij. Dit is gewoon zonde van je tijd,geld en brandstof. Wij komen hier niet meer terug ook niet met de klein kinderen. Het is trouwens geen dierentuin meer maar een atractie park geworden. Gewoon een zielige zooitje daar geworden.

Beoordeling gegeven door Erik.

tsja
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 15-8

Datum beoordeling: 15 augustus 2016

Reisgezelschap: gezin

Weinig dieren, ellenlange wachtrijen zonder dat je weet hoe lang het duurt, duur, en geen info over de dieren op borden (moet je een iphone of android voor mee hebben). Gelukkig is er wifi. Je kunt beter naar een andere dierentuin gaan. In Beekse bergen weten ze wel hoe je een safari ritje met organiseren.

Beoordeling gegeven door Mark .

Jammer, waar is de oude dierentuin
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 13-8-2016

Datum beoordeling: 14 augustus 2016

Reisgezelschap: met vrienden

We kwamen voor de dieren helemaal uit het zonnige zuiden. Elke vijf jaar reisden we af naar de dierentuin van Emmen, aangezien dat een van de mooiste parken was om dieren te zien. Nu werd het een adventure......en helaas wel een kleine deceptie. De jungle was mooi en verrassend, prachtige vlindertuin. Nortica was meer een klein pretpark met wat dieren. Miste echt de oude dierentuin waar je tussen de pinguïns kon lopen en het mooie aquarium....dat laatste is spoorloos. Maar het minst aansprekende was wel de seregula. 1,5 uur wachten voor de safari, voor 10 min in een truck. Kleine mensen/kinderen kunnen niks zien aangezien de deurtjes het zicht blokkeren. En de savanne in oude dierentuin was zo bijzonder. We zijn er geweest, maar terugkomen......denk het niet

Beoordeling gegeven door N.N..

Bummer!
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 13-08-2016

Datum beoordeling: 13 augustus 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Zo'n leuke dag gehad. Niet vanwege het park want dat is echt treurig slecht en weinig entertaining maar vanwege het heerlijke gezelschap. We wonen vlakbij het park en waren benieuwd naar de 'beleving' die werd beloofd. Duurder dan de Efteling dus het mocht wat wezen. Nou niet dus. Weinig dieren, veel lopen en dan niets te zien, drie attracties met wachttijden van een uur. Mooi park hoor maar qua dierentuin slaat het nergens op. Meer onzin met een verlengsnoer winkeltjes, lauwe, dure frisdrankjes en popcornkraampjes dan dieren. In tegenstelling tot zij die de negatieve commentaren niet begrepen begrijpen wij niets van de enthousiaste reacties. Hoe kun je dít park nou z'n belachelijk hoge entreeprijs waard vinden. Het oude park was leuk, mooi en veelzijdig, het nieuwe saai, beperkt en niet de moeite waard. Opmerkingen over de dieren die zo happy zouden zijn vinden we betreffende sommige dieren ook onbegrijpelijk. Geen toezicht bij de geiten en ezels waarbij wij, als bezoekers in moesten grijpen toen mensen hun kinderen op de mini ezels gingen zetten en aan de geiten sjorden, ze duwden en optilden. Hetzelfde geldt voor de prairiehondjes waar aso's gewoon tussendoor liepen te wandelen en ze probeerden te pakken achter de duidelijke afscheidingshekken en bordjes met daarop een verbod daarop. Geen medewerker te bekennen. Waardeloos. Minder flauwekul verkopen en beter voor de dieren zorgen is iets wat wij graag veranderd zouden zien. En die entreeprijs naar beneden. Meer dan 15 euro is het niet waard. Niet voor herhaling vatbaar.

Beoordeling gegeven door Annemieke.

grandioos
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 7 aug 2016

Datum beoordeling: 9 augustus 2016

Reisgezelschap: gezin

Zeer ruim en overzichtelijk. De thema's zijn goed opgezet, natuurlijk met een jaar of wat zal de aanplant er nog beter uitzien. Wij begrijpen dat de prijzen vooral voor gezinnen met 2 of 3 kinderen aan de hoge kant zijn, zeker als het geen 2 verdieners zijn. Al de negatieve uitlatingen zijn ons in ziens nergens op gebaseerd. In vergelijking met andere dierenparken is dit een verademing

Beoordeling gegeven door Fam J.W. Franken.

Enorm teleurstellend
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 04-08-2016

Datum beoordeling: 9 augustus 2016

Reisgezelschap: gezin

Als je afgaat op de reclame en toegangsprijs, beloofd dit park heel veel. Helaas kan ze deze beloften niet waarmaken: de attracties stellen weinig voor, erg weinig diersoorten en veel te veel verkooppunten. De aankleding van het park is prachtig, dat dan wel. De oude dierentuin Emmen was een topper, waar wij als gezin steeds weer met plezier terugkwamen. Wildlands hoeft voor mij niet meer!

Beoordeling gegeven door nn.

Erg leuk!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 8-8-2016

Datum beoordeling: 8 augustus 2016

Reisgezelschap: met partner

Prachtig opgezet park met veel ruimte voor de dieren. Niet een standaard dierentuin, maar wel erg mooi! Ik snap niet zo goed waarom iedereen zo klaagt.

Beoordeling gegeven door Fred.

Had er meer van verwacht. Jammer.
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 2 augustus 2016

Datum beoordeling: 7 augustus 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Het park ziet er leuk uit. Steltlopers voor de jungle prachtig! Maar er zijn erg weinig dieren te zien. De artic route viel zwaar tegen, jungle is een stuk leuker. Boottochtje en safari vielen ons ook tegen. Het hele idee is leuk maar we moesten lang wachten in de rij en dan verwacht je toch wel het een en ander. Om ons heen hoorden we andere mensen hier ook over klagen. Je kunt overal op het park eten en drinken maar de prijzen zijn ook hier fors. Een flesje water kost gewoon 2.95 We hadden plannen om ook met het hele gezin te gaan maar de entreeprijs is te hoog voor wat er te zien valt. Parkeren kost ook nog eens 10 euro.

Beoordeling gegeven door N.N..

Teleurgesteld
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 05-08-2016

Datum beoordeling: 6 augustus 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

De kinderen gingen vol verwachting naar het nieuwe park maar waren al snel teleurgesteld. Waar waren alle dieren en waarom zoveel eettentjes. Ik vraag me af of je dit wel een dierenpark m'n mag noemen. De hoge entree prijs was het zeker niet waard na 3 uur stonden we weer buiten, jammer

Beoordeling gegeven door N.N..

Dikke tegenvaller
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 5 aug

Datum beoordeling: 5 augustus 2016

Reisgezelschap: gezin

Het is kleiner, minder dieren, je bent zo uitgekeken. Jammer het was een heel mooi park. Nu kom ik de komende jaren niet meer terug.

Beoordeling gegeven door Rick.

Super park. Direkt jaarkaart genomen
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 4-08-2016

Datum beoordeling: 5 augustus 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Geweldig park.heel mooi gemaakt .mooie dieren.binnen speelpark voor de kinderen. Ook de medewerkers zijn aardig

Beoordeling gegeven door M.lier.

Entreeprijs staat niet in verhouding
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 5 Augustus

Datum beoordeling: 4 augustus 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Vol verwachting en blanco naar Wildlands geweest. Entreeprijs van €30,- pp staat niet in verhouding voor wat je krijgt. De attractie, een boottochtje van 9 min. ala Gondoletta van de Efteling waar je een half uur in de rij moet gaan en dan zie 2 olifanten en een paar slingerapen. Op het park zelf zijn meer eettenten dan dieren. De safaritocht van 8 min. waar je 3/4 uur voor in de rij moet staan is geen enkele toegevoegde waarde. Als je er niet in gaat zie je evenveel of zelf meer, zonde van je tijd. De zeeleeuwen show was wel leuk gedaan. Het Nortic gedeelte is het minst mooi gemaakt. Drie diersoorten met veel beton en damwanden. De dieren verblijven zijn wel ruimer geworden dat dan wel. Als het rustig is in het park en je slaat de attracties over wat niks toevoegd dan ben je in twee uur uitgekeken.

Beoordeling gegeven door André.

Een dikke tegenvaller
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 2 augustus 2016

Datum beoordeling: 3 augustus 2016

Reisgezelschap: met opa en oma

Ten eerste komen wij zijn vijven helemaal uit Tilburg rijden 2, 5u komen we bij de kassa 30€ per man afrekenen terwijl je via online minder betaald maar wij verrijden een volle tank en dan nog eens de hoofdprijs betalen aan een park.....Ja hoe zal ik het noemen in ieder geval geen dierentuin.boottocht . (5min)2 olifanten gezien pff, op safari 45min gwacht voor 5min in die vrachtauto te zitten nee wildlands voor ons nooit meer oja 65 plussen 2 € korting pff geef dan niks.ik raad iedereen aan er zijn veel meer leukere diertuinen waar je ook dieren ziet, en kan ik die lege tank nog terug krijgen van wildlands..............

Beoordeling gegeven door Xxxxxxx.

Dolenthousiaste kinderen die de volgende vakantie
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 30 juli 2016

Datum beoordeling: 1 augustus 2016

Reisgezelschap: gezin

Wat hebben onze kinderen (7 en 9) zich vermaakt in dit avonturenpark. Jammer dat het zo duur is, anders zouden we het zeker vaker bezoeken voor een dagje uit. Ook de overdekte speeltuin vonden ze erg leuk. En als de kinderen blij zijn.... Wildlands in combi met een paar dagen in een 4-persoons huisje in Parc Sandur is voor ons een toptijd tijd gebleken als jong gezin. Er mogen wel wat meer ijstentjes bij trouwens, want de wachttijd in de felle zon ging ons niet in de koude kleren zitten.

Beoordeling gegeven door Fam. Rakkers.

matig
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 30-7-2016

Datum beoordeling: 30 juli 2016

Reisgezelschap: met een groep

Voor kinderen denk ik geweldig, voor de rest matig, Serenga is helemaal niks. Een tochtje met een vrachtwagen is zelfs voor kinderen (na een half uur in de rij) een deceptie. Het duurt 7 minuten en dan moet het ook nog met tussenstops wat "uitgerekt"worden. kijken naar kamelen en ander liggende diersoorten. Gaaahaaap.Nee dan de savanne in het oude dierenpark. Jungola daarentegen is prachtig. Ongetwijfeld zal er aanpassing komen want hoe je het ook beoordeeld het is qua opzet groots te noemen en modern. Komt goed en voor Emmen nu nog een enorme publiekstrekker, en dat moet zo blijven.

Beoordeling gegeven door h.

geen dierenpark
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 27 juli

Datum beoordeling: 27 juli 2016

Reisgezelschap: gezin

Het is een speel,- en themapark geworden met veel eettentjes en kadowinkeltjes. Best aardig voor 1 keer..kinderen vermaken zich er prima..maar als je, zoals wij, voor de dieren komt, valt t tegen. Het is ook redelijk duur voor wat je krijgt...misschien idd vriendelijker voor de dieren, maar ik werd er niet vrolijk van..

Beoordeling gegeven door N.N..

Tegenvaller
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 24-07-2016

Datum beoordeling: 25 juli 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Vol verwachting richting wildlands gegaan Vondt de entree van 30 euro t echt niet waard vindt t meer een ruim opgezette kinder boederij

Beoordeling gegeven door Erik v wijnen.

In 1 woord tegenvaller en in verhouding veel te du
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 23 juli 2016

Datum beoordeling: 24 juli 2016

Reisgezelschap: met partner

Het is meer een attractie beleving als een dierenpark.De meeste dieren zijn amper te zien .Ik vraag me af of je het wel een dierentuin mag noemen.Er staat geen info over de dieren zelf, voor zover er bordjes stonden. Het park bestaat in hoofdzaak uit ijzer en beton zonde dus.Heel veel lopen en weinig zien dat is het, de tijd dat je rondloopt is ongeveer 3 uur dan heb je het gehad. Het is absoluut het geld niet waard, kies dan voor Burgers Zoo of Ouwehand in Rhenen. Conclusie wij zijn zeer teleur gesteld en zullen het niet adviseren.

Beoordeling gegeven door peter.

Teleurgesteld
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: mei 2016

Datum beoordeling: 19 juli 2016

Reisgezelschap: met een groep

Als kind al kwam ik in Zoo Emmen... met hoge verwachtingen gingen we dan ook naar het complete nieuwe park. We verwachte een dierentuin maar daan met 100% diervriendelijkheid... Dat is redelijk gelukt... al zitten de zeeleeuwen nog opgehokt, en is de kinderboerderij afrikaanse stijl ook niet echt een feest voor de beestjes... En dan nog de lange rijen bij meer dan teleurstellende attracties... En dat voor die prijs... nee, we wachten wel tot het park twee keer zo groot is, en slaan dan direct de attracties over, want die zijn het wachten niet waard.... Zeer teleurgesteld, zullen wij er de komende jaren niet meer komen, terwijl we in Zoo Emmen zeker 1 a 2 keer per jaar kwamen... en dat al 30 jaar.... Er had zoveel moois kunnen staan, op dit maagdelijk stuk land, waar de grenzen niet bestaan, en er ongelimiteerd ontworpen had kunnen worden... Dood zonde.

Beoordeling gegeven door Marja & Jeroen.

Viel erg tegen
1 11111

Bezoekdatum: Gisteren

Datum beoordeling: 19 juli 2016

Reisgezelschap: alleenreizend

Weinig dieren, in verhouding veel te duur, de attracties waren veel te kort en de dierentuin is best klein.

Beoordeling gegeven door Nicole.

Geweldig Emmen gaat mee met de tijd
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 17072016

Datum beoordeling: 19 juli 2016

Reisgezelschap: gezin

Een fantastisch park waarin dieren de ruimte krijgen die ze verdienen. Ook ik moest even schakelen, er zijn immers minder diersoorten en de dieren die er te zien zijn hebben een overweldigend verblijf gekregen, meer ruimte dus soms is het even zoeken. Maar wat een mooi opgezet park, thematisch ingericht met gebruik van veel oude materialen en veel meer gericht op beleven van diersoorten dan het oude park. Waardoor je meer geniet en bewuster bezig bent met de diersoorten die er wel zijn. Ook het groot aantal en groot variërende aantal speelgelegenheden maakt een bezoek meer dan de moeite waard!!!!!!!!

Beoordeling gegeven door N.N..

Dierentuin beleven
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15 juli 2016

Datum beoordeling: 17 juli 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Super leuke dag gehad met neefje van 12. Park is ingedeeld in drie thema's en overal is wat anders te beleven. Park is ruim opgezet en bied vele mogelijkheden. De negatieve ervaringen zoals beschreven herkennen wij absoluut niet. Enige punt is: je moet wel goed te been zijn of een andere oplossing hebben want vanaf de parkeerplaats, maar ook in het park zelf, is het een behoorlijk eind lopen.

Beoordeling gegeven door Nina.

fantastisch
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Zaterdag 15 Juli '16

Datum beoordeling: 16 juli 2016

Reisgezelschap: met vrienden

als 90 jarige wilde ik beslist de nieuwe dierentuin zien. Ik vind dat het heel bijzonder is geworden met spectaculaire vondsten in bouw en uitvoering om het voor jong en oud aantrekkelijk te maken. Dat is u geen 10 gaf, is omdat ik hoopte dat er eventueel rolstoelen te huur zouden zijn. Er zullen veel grootouders met kleinkinderen komen dacht ik. Iets voor een riksja-loper ? Gelukkig dat er wel voldoende banken waren om zo nu en dat te rusten .Nochtans mijn complimenten. Bij het afrekenen van parkeergeld wilde ik 2 briefjes van € 5.-.in de meter stoppen. Na het eerste briefje kreeg ik € 10.-. terug en toch kon ik op het kaartje keurig uitrijden. Dat kost geld en vraagt om controle. Hoe kan ik dit afhandelen ?Waarop kan ik het verschil storten ?

Beoordeling gegeven door F.H.Dijkstra.

Onvoldoende rolstoelen
1 11111

Bezoekdatum: 9 juli

Datum beoordeling: 9 juli 2016

Reisgezelschap: met opa en oma

Op de bonnefooi besloten te gaan, er bleken geen rolstoelen meer te zijn. Er zouden meer rolstoelen op voorraad aanwezig moeten zijn, zodat iedereen ten alle tijden toegang heeft.

Beoordeling gegeven door Linda.

geweldig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 2016-03-25

Datum beoordeling: 7 juli 2016

Reisgezelschap: gezin

We zijn al 3x geweest en nog steeds zien we nieuwe dingen en elke keer is een belevenis. De dieren hebben nu prachtige verblijven en je kunt zooo dichtbij komen. Leuke activiteiten voor de kinderen en het eten is zoveel beter dan het oude park. Super mooi opgezet!

Beoordeling gegeven door reinstra.

Saai
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 06-07-2016

Datum beoordeling: 6 juli 2016

Reisgezelschap: met een groep

Weinig dieren, slechte informatievoorziening en de attracties zoals bootjes e.d. zijn van erg korte duur. De shows zijn om te huilen. Zo leuk als ik dierenpark Emmen vond zo slecht vind ik Wildlands.

Beoordeling gegeven door Zijlstra.

onherstelbaar verpest
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 27-6-2016

Datum beoordeling: 5 juli 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Oei oei, ik ging al niet met hooggespannen verwachtingen heen. 1/3 van het vroegere aantal dieren zou er zijn. Nou 1/10 zou ik ook geloven. Als je ze kan zien, want het vergroten van afstand en obstakels aanleggen tussen de dieren en bezoekers is niet hetzelfde als een natuurlijker habitat voor de dieren. Neem een verrekijker mee! De oude dierentuin verveelde mij nooit met een bezoekje, 3 a 4 x per jaar . Veel te zien, interessant en educatief. Maar hier ga ik mischien over een paar jaar nog eens heen. (maar ik vermoed dat het binnen 5 jaar moet want dan is de boel failiet). Het is allemaal leuk bedacht en mooi gebouwd met alerlei themas maar doe gewoon niet de efteling halfbakken na. Had eens wat reclame gemaakt voor het oude park zoals ik er nu mee wordt doodgegooid.

Beoordeling gegeven door JM.

Tegenvaller
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 26-6-2016

Datum beoordeling: 3 juli 2016

Reisgezelschap: met vrienden

We hadden hoge verwachtingen en de laatste tijd leken de recensies ook weer wat positiever. Toch viel het erg tegen, je betaalt erg veel geld voor wat je ziet, en betaalt daarnaast ook nog een tientje parkeerkosten. In een halve dag waren we volkomen uitgekeken. Het park ademt geen sfeer, voor de attracties moet je te lang wachten. Het is té 'aangelegd'. De reden van de ontspoorde trein is ons ook totaal onduidelijk.

Beoordeling gegeven door Karin.

deze gaat ook failliet , gedoemd om te mislukken
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 10-6-2016

Datum beoordeling: 3 juli 2016

Reisgezelschap: met opa en oma

Waar zijn al die dieren gebleven? Fokprogramma's ook afgestreept ? Het is een attractiepark wat niks voor stelt. Entreegeld en het eten en drinken te belachelijk voor woorden voor wat je krijgt. Ze hadden het oude moeten verplaatsen en vernieuwen. Die was mooier en beter. Voor rolstoelgebruikers en slecht ter been is het geen makkelijk park.

Beoordeling gegeven door j.

geweldig voor de hele familie
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 28-06-16

Datum beoordeling: 30 juni 2016

Reisgezelschap: met opa en oma

vooraf veel gehoord over hoe het zou tegenvallen. zijn er zonder verwachtingen heengegaan met de familie incl opa en oma met rollator. bij binnenkomst gelijk een mooie indruk van hoe mooi het gemaakt is en je krijgt een beetje een pretpark indruk. er zijn inderdaad minder dieren, maar alle dieren die er zijn hebben een mooi verblijf zit goed in het "thema" park idee! opa en oma konden zonder problemen mee met de bootjes en de safari, personeel was erg vriendelijk! genoeg plek voor ze om even te zitten en bij te komen met koffie/thee of gewoon op een bankje. ook waren er genoeg toiletten en ze waren schoon mijn vriend en ik (24 en 26 jaar) hebben gewoon de touwbruggen gedaan en de koppensnellers gedag gezegd..officieel meer voor kinderen maar ook voor ons volwassenen een leuke ervaring! hebben gegeven bij een burgerrestaurant..en vonden het eten prima! als we kinderen hebben word dit echt het uitje van het jaar:) tip voor de mensen die nog gaan: ga niet heen met het oude beeld van een dierentuin maar sta open voor vernieuwing en probeer alles uit en geniet ervan:)

Beoordeling gegeven door Franka.

Geweldig!!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 27-07-2016

Datum beoordeling: 27 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

Wat een geweldig mooie en schone dierentuin , prachtig ontworpen met mooie bloeiende planten , wij hebben genoten van dit dagje uit!

Beoordeling gegeven door N Bronsdijk.

Grote tegenvaller
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 25 juni 2016

Datum beoordeling: 26 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

Het is meer een veredelde vreetschuur. Om de zoveel meter eettentjes. Nauwelijks dieren te zien. Waar zijn alle dieren gebleven uit het oude dierenpark?? Het is wel mooi opgezet maar ook best klein. Wij waren zeer teleurgesteld.. ongelooflijk druk en het regende de hele dag, maar dat kun je het park niet verwijten natuurlijk.

Beoordeling gegeven door Andries en Ellen.

Geweldig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 21 juni

Datum beoordeling: 25 juni 2016

Reisgezelschap: met een groep

Van tevoren recensies gelezen....ojee wat een negativiteit. Na een geweldige dag vraag IK mij af in welk park deze mensen zin geweest. Netjes verzorgd, duidelijke loopbanen, voldoende plekken om rustig te zien en de dieren te bekijken.mooi aangelegd. De dieren hebben veel ruimte en de bezoekers zijn welkom in hun leefruimte ipv langs hokken met gaas te lopen. Mijn advies... ga niet af op al de negatieve recensies. Ga er blanco heen met de wetenschap dat je niet door een standaard dierentuin gaat wandelen. Veel plezier

Beoordeling gegeven door Nicolle.

Viel tegen
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 24-06-2016

Datum beoordeling: 24 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

Erg jammer dat er nog maar zo weinig dieren zijn. De attracties zijn leuk, maar je komt uiteindelijk toch voor de dieren. Het trekt me niet om er nogmaals naar toe te gaan.

Beoordeling gegeven door Leonie.

Viel tegen
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 24 juni 2016

Datum beoordeling: 24 juni 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Vandaag in Emmen geweest! Park ziet er heel mooi uit, al vind ik het kleiner dan verwacht. Zaten heel veel tentjes voor frietjes, ijsjes enz. Helaas waren deze geen van alle open. Mijn zoontje van 2 verheugen zich al dagen op het zien van een Leeuw, jammer genoeg was deze niet zichtbaar en lees ik dit ook in meerdere reviews. Het was de 2 uur durende rit (2 uur heen en 2 uur terug) niet waard. Wel was de mini safari in de vrachtwagen en de boottrip leuk!

Beoordeling gegeven door Renate.

Geweldig!! :)
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 21 juni 2016

Datum beoordeling: 23 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

Bij de ingang stond duidelijk een zuil met plattegrond en welke shows er waren om welke tijden. Daarna op ons gemak door het park gewandeld. Het was super dat de dieren veel ruimte hadden om vrij rond te lopen. Ze hebben hele mooie, grote verblijven! Wat ik aan dit park ook erg goed vindt aan dit park is dat je zo dicht bij de dieren kan komen. De giraffen echt heel dichtbij en de prairie hondjes die zo voor je voeten lopen. Als bezoeker zijn we bijna te gast bij de dieren in hun verblijf. We hebben alles op ons gemak kunnen zien. Als ik een nadeel zou moeten geven is dit dat er zo veel kinderen rondliepen. De toegangsprijs vindt ik ook wel wat aan de hoge kant.

Beoordeling gegeven door Vera.

vernieuwend
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 22 juni 2016

Datum beoordeling: 22 juni 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Een prachtig nieuw park wat een combi is van een dierenpark, atractiepark, beetje theater, veel decoratieve elementen. Gericht op kinderen, die hier heerlijk kunnen ontdekken wat er allemaal kan. Mooi dat de dieren zoveel ruimte hebben. De olifanten kunnen zoveel kanten op, ijsberen heerlijk snoepend van de vis in het water die ze ergens op de bodem van het water moeten opduiken. Wanneer je in de Noordelijke provincie woont dan is het leuk om te doen. Zelf heen en weer 4,5 uur gereisd. Aandachtspunt is de loopafstand van de parkeerplaats voor ouderen. Rolstoelgebruikers hebben waarschijnlijk moeite om alles goed te zien maar dat vind ik in andere parken ook. Parkeer geld is fors en de entree is dat ook. Zelf gebruik gemaakt van de horeca, souvenierswinkels. Prijzen vergelijkbaar met andere parken. Personeel vriendelijk. Ik vroeg om zonnebrandcreme en dat was er niet in de winkel maar er werd gebeld of er in de hoofdwinkel nog was en dat werd gereserveerd. Begroeiing zal in de loop der jaren toenemen door de groei van de planten. Nu weinig schaduw en veel zon maar dat is een luxe probleem. Wonderlijk om in het park te lopen en als je omkijkt zie je grote flats van Emmen. Dit park richt zich minder op educatie maar weer op beleving. Giraffen die de kop op 1 meter afstand van de bezoeker heeft. Leuk om in de oude treinen zo dicht bij de kamelen te kunnen komen. Ben je op zoek naar een traditioneel park dan moet je niet gaan. sta je open voor een mengeling van eerder genoemde onderdelen dan zul je het prachtig vinden. Er vlogen vandaag heel veel vlinders en dat heeft misschien wel met de temperatuur te maken. Laat de kinderen hun gang gaan en ze zullen veel ontdekken en genieten. Ik heb genoten en ben blij dat ik zo goed ter been ben dat ik geen problemen heb met het lopen van de afstanden. Misschien een aandachtspunt of het mogelijk is om de andere secties te kunnen bereiken zonder helemaal terug te hoeven lopen naar het begin en dan de afstand weer te lopen.

Beoordeling gegeven door jeanet.

super!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 22 juni 2016

Datum beoordeling: 22 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

Wij vinden het geweldig om te zien hoeveel ruimte de dieren hebben! Mooi verzorgd en ruimtelijk park, ook leuk voor kinderen. wij snappen al deze negatieve reacties niet, miss kunnen deze mensen beter naar de efteling of walibi gaan!

Beoordeling gegeven door saskia bakker.

teleurgesteld en lang wachten
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 19-06-2016

Datum beoordeling: 21 juni 2016

Reisgezelschap: met een groep

3 kwartier wachten voor een (topatractie) van 5a10min. ombeperkt koffie voor 7,50 euro maar daar moetje elke keer bijna een kwartier voor in de rij staan . bij de water speeltuin gat in de betonvloer (pvc buis afgebroken.) gevaarlijk voor kinderen kunnen met voet in komen. gemeld aan personeel. deet er niet direct wat aan zelf emmer water op de buis gezet. heb idee dat als ik nu heen ga er niets mee is gebeurt.

Beoordeling gegeven door chris..

Prachtig!!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20 juni 2016

Datum beoordeling: 21 juni 2016

Reisgezelschap: met een groep

Geweldig avonturenpark. Waar je dicht bij de dieren kunt komen. Waar dieren ook meer in hun eigen natuurlijke omgeving kunnen leven omdat ze veel meer ruimte hebben. Ja en soms moet je wat moeite doen om de dieren te ontdekken , maar dat speuren is juist leuk, ook voor kinderen. Er zijn veel leuke atracties zoals de touwbruggen. Jammer is wel dat er zo weinig rekening met rolstoelgebruikers is gehouden , door de hoge omheiningen hebben zij slecht zicht op de dieren . Voor deze groep vind ik de entree prijs dan ook te hoogo

Beoordeling gegeven door Jeannet joosten.

Matig dagje uit
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 19 juni 2016

Datum beoordeling: 19 juni 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Heel mooi aangelegd, maar weinig diersoorten. Er waren leeuwen maar die lagen onzichtbaar achter een heuvel. Een uur in de rij gestaan voor de safaritocht. Mijn enkels beursgetrapt door klierige kinderen en half doof van de jankende kinderen die het lange wachten te veel werd. Het tochtje zelf was aardig, na 7 minuten was het echter alweer voorbij. Het boottochtje was met 7,5 minuut ook aardig. Kortom: voor ouders met kleine kinderen en veel geduld: leuk dagje uit. Voor liefhebbers van echte dierentuinen: ga naar Burgers Zoo! Tip: als je toch gaat, plan de safari en het boottochtje meteen na opening of kort voor sluiting van het park, dat scheelt veel frustratie. Eten en drinken doe je beste halverwege de route, want het restaurant aan het begin kent lange wachttijden. En het is vaker genoemd: 30 euro voor zo'n matige dierentuin is veel!

Beoordeling gegeven door Arne van der Heide.

Matig
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 18-6-2016

Datum beoordeling: 19 juni 2016

Reisgezelschap: gezin

Voor een dierentuin zeer weinig dieren bv maar 1 soort katachtige de leeuwen in dit geval. Verder geen handige doorloop routes en er is bijna meer horeca en souvenirs shop als dieren. De prijs van 30 euro vind ik dan ook veel te hoog en op je broodje kroket moet je gemiddeld 45 minuten wachten

Beoordeling gegeven door Diana de Haas .

Geweldig, een belevenis
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 13 juni 2016

Datum beoordeling: 13 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

Het park is zeer veelzijdig, je merkt dat de dieren het echt naar hun zin hebben. Je moet wel gefocust blijven, als je dit niet doet dan kun je dieren over het hoofd zien en missen. De omgeving is geweldig en de interactie met de dieren is zeer goed. Het personeel is aardig en neemt de tijd voor je, ook de vrijwilligers zijn aardig en beleefd. Het beste kun je dit park omschrijven als een kruising tussen burgers zoo en de efteling. Priemwoorden mooi park, gezellig, genoeg te beleven en te zien, zeer competent personeel

Beoordeling gegeven door N.N..

geweldig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 11 juni 2016

Datum beoordeling: 13 juni 2016

Reisgezelschap: met een groep

Ik vond het geweldig om te zien wat voor een ruimte de dieren nu hebben. En je kunt ze allemaal toch goed zien. Zoals de giraffen bv door in de oude trein te lopen. De vlindertujn is ook heel erg mooi en de vogeltuin waar ze ook op je hand kunnen zitten met eten geven. Ze hebben alle ruimte en zaten lekker te badderen in een stroompje. Alleen de ritten hebben lange wachttijden, zeker wel een half uur, en duren nog geen 10 minuten. Het is allemaal erg mooi gedaan met planten en bomen om de natuurlijke leefomgeving na te bootsen.

Beoordeling gegeven door Mirjam Hakkert.

Super!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 11 juni 2016

Datum beoordeling: 11 juni 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Ik begrijp niets van de negatieve reacties! Het is een prachtig park geworden. Zoveel te zien en te doen. Groots opgezet en prachtige sferen gecreëerd. Het is meer dan een dierentuin alleen. We waren met 2 kinderen van 5 en 7 jaar en ze vonden het geweldig. Veel dieren gezien van heel dichtbij, leuke attracties en speelgelegenheden. En ja, het was druk, maar dat kan je verwachten op een zaterdag. De rijen bij de attracties gaan redelijk snel doordat er steeds grote groepen tegelijk kunnen instappen. Wij hebben een heerlijke dag gehad en gaan zeker nog eens weer. Aanrader!

Beoordeling gegeven door Carla.

Veel entourage, weinig sfeer
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 10-6-2016

Datum beoordeling: 11 juni 2016

Reisgezelschap: gezin

Ondanks veel decor-entourage weinig sfeer. Maar matig kindvriendelijk en tegenvallende attracties. Op veel plekken in het park te klein of smal, waardoor wij al snel het gevoel hadden dat het er erg druk was. Voor jongere kinderen weinig kleine speeltuintjes tussendoor. Er is weinig rekening met hun lengte gehouden: door gebrek aan kijkgaatjes of opstapjes moesten we ze veel optillen om wat te kunnen zien. Attracties vielen tegen, bij onze boottocht bijvoorbeeld werkte het geluid van de gesproken "rondleiding" niet en er was geen enkel dier te bekennen. De rij bij de safari was zo lang dat we dat niet hebben gedaan. Weinig dieren te zien. Bij Dierenpark Emmen zijn we vaak met veel plezier geweest. Het nieuwe park gaan we niet weer heen, we hebben namelijk een veel mooier, leuker en goedkoper alternatief in Burgers Zoo

Beoordeling gegeven door H. Zandvliet.

mooi park, veel ruimtevoor de dieren, genoeg te zi
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6 juni 2016

Datum beoordeling: 7 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

Ruim opgezet park met 3 werelden, jungle, artic en serenga. Je hebt wel een dag nodig om alles te zien ! Er zijn 3 leuke atracties, er is regelmatig uitleg over een bepaalde diersoort, dit zijn geen shows maar er word informatie gegeven en je kuntvragen stellen. Er is 1 show, dat is bij de robben en zeeleeuwen. Het personeel en vrijwilligers zijn aardig en behulpzaam. Het park zal in de loop van de tijd nog wel ontwikkelen en groeien, wat meer dieren misschien, maar wij hebben ons prima vermaakt en een leuke dag gehad. Een aanrader !

Beoordeling gegeven door N.N..

Prachtig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 4-6-2016

Datum beoordeling: 5 juni 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Prachtig park, mooie grote verblijven voor de dieren. Voor kleine kinderen ook een heel leuke binnenspeelpark, veel kinderactiviteiten om op een creatieve manier, het park te beleven. Wel wat minder dieren te zien dan vroeger, maar ze hebben daartegenover een meer natuurlijkere plek en dat is wat we met zijn allen toch wilden?, een beter leven voor de dieren. Fantastische dag gehad.

Beoordeling gegeven door Fam. Heemskerk.

zeer slecht
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 4juni 2016

Datum beoordeling: 5 juni 2016

Reisgezelschap: met opa en oma

erg duur,slecht toegankelijk vooral voor mindervalieden en gehandicapte,mensen met kinderwagens haast geen schaduw,weinig zit gedeeltes of bankjes,was er om nog net niet vechten,wel de nodige schelwoorden naar ons hoofd gehad terwijl we al een half uur erop gewacht hadden.horeca erg duur niet normaal ! de toegansprijs is veel te hoog vergeleken bij andere parken en wat je er voor krijgt,voor een kind tot 10jr.betaal je27.50 Zo kunnen we nog wel even door gaan,kort om niet aan tebevelen vooral niet als je de oude situatie gewend bent.Bij klagen bij de infobalie?receptie,krijg je te horen dit is bekend erg jammer dat u er zo over denkt,maar inderdaad niet goed toegangkelijk voor mensen met rolstoel of rolator dus denk eerst goed na voordat je je kinderen wilt verwennen met een leuk dagje uit,zoals wij dat wilde met onze kleinzoon.Er zijn zat andere leuke parken voor minder geld en irritatie.zeer lange wachttijden,vandaar 4uur moeten slenteren door park

Beoordeling gegeven door rinus ,janny en laurens.

een dure kinderboerderij
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 30 mei 2016

Datum beoordeling: 31 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

het is meer een kinderboerderij dan dierentuin; geen wolven, bruine beren, amper vogels te zien. Mooi opgezet, veel klim en klauterwerk voor de jonge kinderen. Wachttijd voor een 10 minuten durend safari tochtje veel te lang. Boottocht door de jungle is leuk maar duurt ook maar zo'n 10 minuten. de 4D show is leuk. Ik zou hier zekere niet op een regenachtige dag naar toe gaan. 30euro is wel heel veel geld.

Beoordeling gegeven door Ger.

Ga alsjeblieft pas over een paar jaar... En wildla
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 30-05-2016

Datum beoordeling: 31 mei 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Documentaire volledig gevolgd... Helemaal laten ophypen door de reclame en al het nieuws. Zo excited geworden dat mijn Oom mij wilde verrassen door een dagje hier heen te gaan. Mega lange rit... Eenmaal op de parking was het even goed kijken en lang lopen alvorens we arriveerden. Bij de poortjes stond 1 medewerkster... Die pas naar ons toe kwam toen het ons niet direct lukte de poortjes te openen. "Fijne dag" en verder niets. De "Zuiltjes" waar de plattegronden en programmaboekjes in zaten waren zo klein en onopvallend dat wij er straal voorbij zijn gelopen (had de medewerker het even gemeld, dan had ons dat een veel betere dag opgeleverd!) We liepen direct de nortica in. Het was erg puzzelen want het enige plattegrondbord stond aan het begin van het park, en nergens IN het park was een "je bevind je hier" bord. Ook bij attracties zelf stond barweinig tot niks aangegeven. Informatiebordjes ook dusdanig klein, onopvallend en verstopt, dat we die vaak niet eens hebben gezien en niet wisten waarnaar we stonden te kijken. We dachten; leuk; ijsberen kijken; geen ijsbeer te zien. Enorm veel schreeuwende kinderen (meerdere scholen waren op schoolreisje) en het was op den duur ECHT storend. Je trommelvliezen scheurden zo wat; geen enkele begeleider hield de kinderen in toom. We dachten leuk; een eerste attractie; we zagen een soort lift, waar we superlang op moesten wachten. Er stond verder totaal geen info wat voor attractie het was. Eindelijk ging hij open. Wij erin. stonden we daar 5 minuten met de deuren dicht; er gebeurde niks. EINDELIJK; er gebeurde wat. er waren 6 kleine tvtjes... waar een soort slechte animatie op te zien was. elk scherm was verschillend. Ook dat was niet aangegeven. de animatie duurde nog geen 60 seconden (was iets met dinosaurussen) en dat was de attractie. KEIHARDE teleurstelling als binnenkomer. Toen liepen we per abuis een zeeleeuwenshow in. Stond ook geen info bij de show zelf hoe laat die shows werden gegeven, etc. Dus maar met de menigte gaan wachten. Het begon. Het was eventjes een beetje leuk maar je bleef de hele tijd wachten op een soort climax/ontknoping van de show. Die was nooit gekomen. Twee verzorgers in een soort regenjas hielden een verhaal dat ze bodemonderzoek gingen doen... Bodemonderzoek bestond uit paar keer op en neer lopen met de zeeleeuwen... Ok... Toen de weg aan een medewerker gevraagd. Die zei na de ijsberen is er niets meer en moet je teruglopen om in andere delen van het park te komen (einde van de dag zagen we op plattegrond dat we DICHTBIJ de jungle zaten, die we door de info van het personeel zijn misgelopen!!! Dit was juist HETGEEN waar we het graagst heen wilden!). Vervolgens de serengeti. Begon met een paar geitjes... Lang lopen, veel rots en zand... En wederom totaal geen borden, of iets. Wel direct dat disneyconcept met dat er OVERAL irritante muziek werd gedraaid (lijkt me ook supervervelend de hele dag voor die dieren). We zagen superveel prairiehonden. Heel leuk; ze liepen ook gewoon los. Na NOG MEER super lang lopen zagen we wat buffel/gnoe achtige beestjes. impala's en EINDELIJK we zagen aan het einde enkele zebra's en giraffe's en 1 neushoorn. De leeuwen lagen op de top van de berg net over het randje dus je zag alleen hun vacht een stukje en dat was het. Wederom nergens info. We zagen uiteindelijk een struisvogel die kennelijk zo overstressed/gepest was dat zijn hele rug was kaalgeplukt/uitgetrokken. En per abuis liepen we een attractie in wat de "safari" bleek te zijn. Ook weer nergens info over de attractie. Duurde SUPERLANG voor de omgebouwde vrachtwagen aankwam (waar toen 4 passagiers in zaten). Het omroepen van de chauffeur was echt VEEL te hard; als mens werd je zowat doof, maar voor de dieren is het ook zeker te luidruchtig. Tijdens de rit weinig info (valt ook weinig info te geven). Ritje duurde superkort. Was heel erg op kinderen gericht (oh de brug is in elkaar gezakt, we MOETEN door het water). En omdat we nergens even stil stonden, was foto's maken een uitdaging. Erna de mazzel gehad om op ooghoogte een giraffe te zien, te aaien en uit mijn hand te laten eten. Was uniek want hij was toevallig per uitzondering helemaal naar de kant gekomen bij het pad naar de uitgang, toen alle andere mensen al zo'n beetje weg waren. Veel winkels met veel dezelfde merchiandise. OVERAL zagen we foodstands (het leek wel een soort braderie zoveel foodstands waren er) ALLEMAAL gesloten. Restaurants uitgestorven of leken zelfs dicht... (toen ik ernaar vroeg bleek het allemaal alleen in het weekend geopend te zijn, dat hadden ze ook wel duidelijker aan mogen geven. Heb de hele dag lopen scheuren van de honger). En ook de openingstijd was mij onduidelijk. Dit park rekent heel erg op mensen die de website van a tot z checken alvorens ze komen. En mensen die de hele dag met hun telefoon in hun hand door het park gaan, en gebruik maken van de wildlands app (waarvan ik niet eens wist dat ie bestond). Viel me op dat ik nergens (op 1 plekje na) no smoking bordjes zag. Dus ik zag ook mensen met pakken shag in hun hand en mond het park door gaan. Weinig prullenbakken, bijna nergens bankjes... En SUPER weinig medewerkers. Zagen van meerdere attracties de verzorgers vervolgens aan andere kant van het park andere taken uitvoeren, tussen hun shows door. Super jonge medewerkers ook allemaal. Maar zo'n beetje de hele dag lopen afvragen naar welk dier ik keek, waar bepaalde dieren waren (lege oppervlaktes) waar info borden en plattegronden waren en waar ik een foodstand kon vinden die OPEN was en waar ze iets anders dan ijs en suikerdrankjes verkochten. TOen het eenmaal sluitingstijd was en we bij de uitgang lang hebben gestaan omdat er een enorme plensbui kwam, zag ik pas het kleine zuiltje met de plattegrond en showoverzicht. Toen kwam ik er pas achter hoe dicht bij de jungle we hebben lopen circuleren, zonder de jungle ooit te bereiken. En wat we wel niet gemist hadden. De hele dag al wilde ik namelijk de maki's en olifanten oh zo graag zien. En dat bekende boottochtje maken. Want de rest was ENORM tegen gevallen en toen we hier achter kwamen baalden we pas echt dat we de "highlight" hebben gemist eigenlijk... Puur en enkel door gebrek aan juiste informatie en aanduidingen. Wij hadden graag de artica over geslagen als we wel wisten hoe we bij de jungle moesten komen. Het allerleukste vond ik de 4d attractie (dat was de enige die aan de gehypte verwachtingen voldeed), dat ik contact had met twee koeien die mij uitgebreid kwamen knuffelen, dat ik tussen de prairiehondjes heb kunnen lopen en dat ik contact heb gehad met een giraffe. Voor de rest wat ik (niet) gezien heb zou ik NOOIT meer terug komen. Ik had echt verwacht dat in deze begin periode er nog wel ergens review-formulieren werden aangeboden, of een mogelijkheid was je mening achter te laten, maar dat was niet het geval. Vanaf de q-park parkeerplaats kon je ook duidelijk zien dat er nog vanalles aangebouwd en bijgegraven werd en het park dus nog niet af was. Toegangsprijs echt te hoog voor de huidige situatie. En er moet een betere samenwerkingsdeal komen tussen wildlands en q-park qua parkeertarief voor die lange looptocht. Veel meer bankjes, betere grotere opvallende informatieborden bij de dieren en om de zoveel meter een "je bevindt je hier-bord". Bij de attracties duidelijke borden met attractie-duur en show-tijden en ook de "verwachtte" wachttijden op drukkere dagen. Svp minder foodstands waar enkel suikertroep wordt aangeboden, en zo niet minder; zorg dan svp dat ze niet alleen in het weekend open zijn, zodat alle doordeweekse bezoekers lopen te scheuren van de honger. Waarom zijn tijgers, luipaarden, panters en haaien er niet? Komen die er nog als het park af is..? SVP meer nader contact met de bezoekers door middel van updates, informatie en ook enige (openbare) reactie op de "geluiden" van de bezoekers op sites zoals deze bijv. waar mensen eerlijke reviews achter laten. Als je niet in de jungle bent geweest, heb je eigenlijk HEEL WEINIG dier(soort)en gezien. In de jungle zitten volgens de website de meeste verschillende soorten dieren. Daarom extra jammer voor ons.

Beoordeling gegeven door Haarlem86.

Veel dieren, leuk verdeeld en het gevoel dat je me
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 28-5-2016

Datum beoordeling: 30 mei 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Heel leuk park! Veel dieren, leuk verdeeld en het gevoel dat je mee wordt genomen in de omgeving/natuur. Attracties zijn leuk maar niet heel spectaculair. Toen ik terug kwam hoorde ik dat een paar maanden geleden mensen hadden geklaagd dat dieren bijna niet te zien zijn. niks van gemerkt! juist niet! Je kan gewoon lekker doorlopen. het is tenminste niet zo'n dierentuin waar je aan het slenteren bent en elke keer moet stilstaan voor een kooi en verder gaan. je zit meer in de natuur en er gebeurd van alles om je heen. ik had echt het gevoel dat ik tussen de dieren liep, heel erg leuk! Verder is het "oerwoud" het grootst en uitgebreidst. de "noord en zuid pool" is beperkt. De attracties zijn leuk, maar niet spectaculair. Kan een lange rij voor staan.

Beoordeling gegeven door Elouise.

Teleurstellend
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 25 mei 2016

Datum beoordeling: 29 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Vol verwachting naar Wildlands... na ong 10 min lopen van de parkeerplaats (€10,-) aangekomen bij de entree van het park. Direct naar Jungola waar de nieuwe vlindertuin erg tegenviel. Paar krokodilletjes achter glas, 1 bankje om op te zitten, tuin oogt veel kleiner. Het accent ligt meer op de boom dan op de vlinders en een 'tuingevoel'. Jammer! Jungola is verder wel mooi aangelegd, maar de dierenbeleving en boottochtje (amper 10 min) vallen tegen. Serenga: dorpje is ook mooi aangelegd, verder nog wat kaal (te ruim?) en de gebouwen vd stad zijn zichtbaar. Dat breekt de verbeelding. Safaririt niet gedaan, lijkt zelfde ronde als de looproute. Weinig dieren in verhouding tot de ruimte. Bavianen vanachter hekwerk bekijken. Nortica: vreselijk decor, schotten met roestlook, loodsachtig. Terras op saaie plek. Hele park: Veel (hoge) hekwerken / rotspartijen waardoor je soms weinig ruimte hebt om de dieren te bekijken (zoeken). Ook als je met kinderwagen/buggy/rolstoel komt, soms weinig te zien door hekwerk. Eten was weinig keus, te duur en slecht. Dit terwijl wij op een niet drukke dag waren. Pluspunten: op veel plekken toiletten, regelmatig een (kinder)activiteit (doolhof/djembé spelen/klauterbrug), muziek goed gekozen en afgestemd, dieren veel ruimte. Maar waar je echt aan denkt bij een dierentuin, de dierenbeleving viel ons erg tegen. Wij hadden ons erg verheugd op een abonnement, maar van dit idee zijn wij volledig afgestapt. En dat terwijl Emmen de mooiste dierentuin van Nederland was. Hopelijk komt hier in de toekomst meer van terug.

Beoordeling gegeven door M&M.

Tegengevallen
1 11111

Bezoekdatum: 28 mei

Datum beoordeling: 29 mei 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Viel erg tegen, prijs is erg hoog voor wat ze bieden, weinig dieren te zien de speciale activiteiten zoals het boottochtje of het rondje in de terreinwagen viel ook tegen. Het was 1 keer en nooit meer. Het oude park was veel beter

Beoordeling gegeven door John heuvel .

vlees noch vis
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: mei 2016

Datum beoordeling: 29 mei 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Geen dierentuin en geen attractiepark. Vreselijk lange wachtrijen, zowel bij attracties als in horeca. Onervaren jonge medewerkers. Kneuterige dierenshow in Nortica. Weinig varatie. Enorm verblijf voor saaie prairiehamsters maar ijsberen niet te zien omdat verblijf deels achter gebouw zit. Mooi aangelegd, dat wel. Maar veels te saai om hier vaker naar toe te gaan. Door park zelf gecreëerde verwachtingen worden totaal niet waargemaakt. Voor 30 euro is er veel beter vermaak te vinden in Nederland. Jammer.

Beoordeling gegeven door gast.

Prachtig!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Mei 2016

Datum beoordeling: 25 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Erg mooi aangelegd, een prachtig park als je de rust en tijd neemt om de dieren te ontdekken. Wil je vermaakt worden ipv jezelf te vermaken, binnen 3 uur alles gezien hebben, geen zin om te lopen of even je kind op te tillen? Dan is dit park gewoon niets voor jou en moet je ook niet gaan. Erger je alleen jezelf mee maar zeker ook de bezoekers die hier juist wel naar op zoek zijn. En die zijn er ook meer dan genoeg. Ieder zijn vertier zullen we maar zeggen.

Beoordeling gegeven door N.N..

Viel erg tegen
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 21 Mei 2016

Datum beoordeling: 23 mei 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Prijzen veell te hoog. Lang lopen vanaf parkeerplaats. Parkeren €10,00 voor een dag. Al met al zijn de prijzen veel te hoog . Weinig dieren te kunstmatig opgezet. Paden slecht voor mindervaliden en rolstoelen. Invalidetoilet niet te bereiken. Hebben er zelfs 2 mensen die stijl achterover zijn gevallen omdat het pad ineens opzij ophoudt en dan er zand ligt. Geen borden met informatie over de dieren. Al met al is het ons erg tegen gevallen. Waren met 4 volwassenen waarvan 1 persoon met krukken loopt . Afstanden zijn veel te lang voordat je ergens anders bent. De vorige vlindertuin was tig keer mooier dan nu. Weinig vlinders kunnen ontdekken. Al met al oude dierentuin was tig keer beter ..

Beoordeling gegeven door Fam Jansen en fam Belle.

Een geweldig avontuur
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12 mei 2016

Datum beoordeling: 22 mei 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Een adventure zoo. Gelukkig geen traditioneel dierenpark meer, maar ruime verblijven voor de dieren. Dan is het af en toe wat zoeken naar de dieren, maar daar hebben wij (vooral de kinderen) zich heerlijk mee vermaakt. En dan de avontuurlijke routes! Complimenten voor de bedenkers want ik ben echt in drie landen geweest, vandaag. Horeca druk, maar vriendelijk. Gevraagd naar de informatie borden bij de dieren: die zijn in de maak na alle commentaren. Wij gaan zeker weer terug op expeditie in E,mmen. Leuk voor jong en oud.

Beoordeling gegeven door Hanneke .

Drie
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 17 mei3

Datum beoordeling: 20 mei 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Ongezellig Te duur Bijna geen dieren Geen banken Grote ruimtes met b.v.stokstaarjes Gewoon waardeloos

Beoordeling gegeven door Dijkstra.

Vernieuwend
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Meerder keren geweest

Datum beoordeling: 20 mei 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Geweldig mooi park, Geen standaard dierentuin meer met zoveel mogelijk dieren , maar een prachtig belevenispark. Neen de tijd en ga op avontuur. Je moet de dieren zoeken. Zie hoe de dieren het fantastisch hebben in een mooie verblijven. Je ziet de dieren genieten en daar gaat t toch om.

Beoordeling gegeven door Kosu.

Een geweldige experience!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 19 mei 2016

Datum beoordeling: 19 mei 2016

Reisgezelschap: met partner

We hebben een geweldige middag gehad in de Wildlands Adventure Zoo. Het park is werkelijk bijzonder prachtig aangelegd. Petje af voor de ontwerpers. De attracties waren leuk: het boottochtje, de 3D-film, het voeren van de parkieten, de touwbruggen, de vlindertuin, enz. De dieren hebben heerlijk veel ruimte en zijn daarom soms ver weg. Maar soms ook lopen ze tussen de bezoekers, zoals de stokstaartjes. Geweldig!

Beoordeling gegeven door Louise Steenvoorden .

Alles net niet.....
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 19 mei 2016

Datum beoordeling: 19 mei 2016

Reisgezelschap: met partner

Het is misschien (te) groots. De aankleding is goed. Maar je ziet te weinig dieren. De Serena safari is beneden verwachting. Maak er wat van; geef informatie onderweg. Tijdens de rimbula river tocht werd de ruimte schoongemaakt! Doe dat op een ander tijdstip.In de vlindertempel vond ik het ook tegenvallen, is het te groot, of zijn er te weinig vlinders? In de birdy bush idem; te groot, of te weinig vogels, ook geen grondvogels.verder ontbreekt er info over de dieren in het hele park.Jammer. Want ik begrijp de opzet wel en denk ook dat het tijd nodig heeft, maar het eerste bezoek geeft geen goede indruk! Wat wel leuk was; was de 4D Artic1 show. ( wel weer kort).

Beoordeling gegeven door Carin.

Genieten!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 18 mei 2016

Datum beoordeling: 19 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Gisteren met de familie een dagje Wildlands gedaan. Is vanuit de Randstad wel een stukje rijden. Maar was het meer dan waard! We hebben een heerlijke dag gehad. De negatieve recensies vind ik echt niet terecht. Ruim opgezet park, heel veel dieren van dichtbij, zelfs los rondlopend onder de mensen. We hebben de Jungola zelfs 2 x gedaan, was echt genieten. De laatste keer de vogels gevoerd met nectar, bakje koste 1 euro, zo leuk! We hadden speciaal een doordeweekse dag gekozen (dagje vrij genomen) om niet in een mensenmassa terecht te komen. Hierdoor weinig of geen wachttijd en vriendelijk en behulpzaam personeel. Zeker een aanrader voor een bijzonder leuke dag!

Beoordeling gegeven door José Hölzel.

Geweldige ervaring!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 17 mei 2016

Datum beoordeling: 18 mei 2016

Reisgezelschap: met een groep

Wat fantisch allemaal! Gisteren als begeleiding van een schoolreis mee geweest! Alle kinderen hebben genoten! Wat een avontuur! En omdat je op een schoolreisje nooit alles kan zien en beleven, gaan we zelf zeer binnenkort terug naar Wildlands! Super pluspunt: de dieren hebben prachtig grote leefruimtes gekregen! Geweldig

Beoordeling gegeven door Judith de Groot.

Super
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 16/5/2016

Datum beoordeling: 18 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Wat een fijn park, de ruimte voor de dieren is zo gaaf!

Beoordeling gegeven door Elizabeth.

Geslaagde expeditie in Emmen!!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 16-5-2016

Datum beoordeling: 16 mei 2016

Reisgezelschap: met partner

Prachtig, ruim opgezet themapark. Elk werelddeel heeft zijn eigen dieren met elk een eigen sfeer. Ik vind het erg goed gelukt. De jungle is erg mooi met alle beplanting en de slingerende apen. Dit kun je zien vanuit de boot maar ook hoog boven de bomen in de Jungle Trail. De woestijn en savanne is ook super, met als topattractie de rit in de Serenga Safari. Tot slot nog een ritje gemaakt in de Artic 1 op de noordpool. Kortom een top expeditie!!! WILDLANDS is niet te vergelijken met het 'oude' Noorden Dierenpark Emmen. Wildlands is veel groter opgezet met echte attracties.

Beoordeling gegeven door Martijn.

super
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 14-05-2016

Datum beoordeling: 16 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Ik heb eerst andere reviews gelezen over het park voordat wij zelf zijn gegaan en ja wat moet je er van denken de een vind het super en geeft een 10 de ander is gedesillusioneerd en geeft een 1...raar dus zelf op onderzoek. De intree tja die is vrij fors maar welk park of zoo is dat niet en je kan het in het park zo duur maken als je zelf wilt. en het parkeren wij stonden op het vak centrum Zuid vonden wij super te doen 10 euro dag kaart ja je kan er wat van vinden. nou laat ik het zo zeggen en dat is onze mening dat de mensen die het een laag cijfer geven volgens ons in een ander park zijn geweest...het is geen dierentuin meer waar je van hokje naar hokje loopt en is een mooi park met drie mooie thema's en alle drie thema's zijn echt mooi aangekleed en gebouwd zeer leuke details. De dieren die in de thema's voorkomen leven in een ruime omgeving en tot tegen stelling van de mensen die claimen weinig dieren te hebben gezien nou er waren genoeg je moet ook geduld hebben om sommige te spotten maar dat hebben sommige mensen niet meer. er waren genoeg plaatsen om ze te bekijken niet een hotspot waar iedereen moet staan met hun mobiel of telelens. en dan de tours door de verschillende thema's ook erg leuk en goed geregeld door het personeel. wat misschien wel een tip is om er met een bewolkte dag heen te gaan...het was namelijk niet erg druk in het park en hoefde voor de tours en atracties niet lang te wachten. De ruïne van de bavianen daar mogen ze van mij wel stoeltjes neerzetten daar kun je de hele dag wel naar kijken super leuk. Verder genoeg schone toiletten schone paden vriendelijk personeel genoeg eetgelegenheden zowel buiten als overdekt wij hebben in iedergeval een super dag gehad in een mooi park.

Beoordeling gegeven door fam.de graaf.

Viel tegen
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 15 mei

Datum beoordeling: 16 mei 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Het was meer een pretpark met dieren dan een dierentuin. Erg duur ook, parkeren 3 uur voor € 10 is ook echt te duur voor een stadje als Emmen. Het was erg druk, lange rijen, een attractie ging stuk tijdens het wachten. Jammer, wij gaan volgende keer naar een dierentuin waar we een heleboel dieren kunnen zien.

Beoordeling gegeven door Van der Wal.

Heel mooi opgezet!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 7 mei 2016

Datum beoordeling: 13 mei 2016

Reisgezelschap: met partner

Het park is heel ruim opgezet waarbij veel ruimte is voor de dieren. Ook lijkt het net of je tussen de dieren loopt door het ontbreken van hekken. De attracties zijn ook zeker een aanrader, omdat deze je nog dichter bij de dieren laten komen.

Beoordeling gegeven door Martijn.

Fantastisch!
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 5 mei

Datum beoordeling: 13 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Prachtig, geen hekken en ruime verblijven voor de dieren. Echt genieten!

Beoordeling gegeven door Geertje Blaauwbroek.

Prachtig, indrukwekkend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 4 mei 2016

Datum beoordeling: 12 mei 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

De opzet is origineel, genieten in de kas bij de vele papegaaien. De leeuwen kijken prachtig over de savanne uit. Je kunt de dieren heel goed zien. Er mogen nog wel wat meer soorten bij en een centrale speeltuin voor de jongere kinderen.

Beoordeling gegeven door Fokje de Roo.

Ik vond het prachtig!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 11 mei 2016

Datum beoordeling: 11 mei 2016

Reisgezelschap: met partner

Zijn vandaag naar Wildlands geweest. (2 volwassenen). Vonden het erg mooi opgezet en hebben genoten van de olifanten die op een paar meter afstand heerlijk aan het badderen waren in de rivier. Prachtig! Natuurlijk is het geen dierentuin in de zin van veel verschillende soorten dieren, maar de dieren die er zijn lopen heerlijk vrij rond in een voor hen fijne omgeving. Heerlijk om het zo te zien. Ik zie ook dat er her en der wat verbeterpuntjes zijn, maar daar kunnen we toch gewoon aan werken? Of niet dan. De wijze waarop het park vorm is gegeven vind ik heel bijzonder en prachtig afgewerkt. Ik verbaasde mij over de prachtige plantengroei die er in die korte tijd als was gerealiseerd. Wij hebben het reuze naar ons zin gehad en gaan binnenkort zeker nog weer een keer!

Beoordeling gegeven door Evelien .

Waardeloos!
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 5 mei 2016

Datum beoordeling: 11 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Dit mag zich met alle respect ook namens de paar verdwaalde dieren die zich op het terrein ergens schuilhouden, geen dierentuin noemen. Dit heeft alles weg van een slecht georganiseerd 'Pretpark' waar de lol heel snel vanaf gaat. De opzet heeft vele miljoenen gekost en hoe krijg je het dan voor elkaar om zo een mislukking te creëren? We vonden het een grote deceptie en ik voorspel dat als het roer daar niet heel snel omgaat dit alles een hele kostbare vergissing zal blijken te zijn. Het oude Emmer Dierenpark is om zeep geholpen. Doodzonde! In Wildlands hebben wij helemaal niets meer te zoeken.

Beoordeling gegeven door A. Driessen.

2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 02 mei 2016

Datum beoordeling: 10 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Ruim 2 uur rijden, en dan zo'n tegenvaller ! 45 minuten duurde het voor we de parkeerplaats op konden. Dan nog een, voor kinderen, lang stuk lopen. De entreeprijs is veel te hoog voor wat je te zien krijgt. En veel, heel veel (vr)eetkarretjes, buiten de gelegenheden die op de kaart staan. Om moedeloos van te worden. Verder nergens bordjes met wat voor dier er zit, met info, en lege aquaria in de vlindertuin. Het was een grote teleurstelling. NOOIT meer naar de dierentuin in Emmen. Dan gaan we wel naar Duitsland, of naar Blijdorp, daar heb je waar voor je geld. We willen graag naar een DIERENtuin en geen attractiepark. Zo veel geld: benzine/entree/parkeren, voor zo weinig !

Beoordeling gegeven door Helma.

Heel mooi!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 17-04-2016

Datum beoordeling: 10 mei 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Het park ziet er heel mooi uit en heeft prachtige thematisering. De dieren hebben mooie grote leefruimtes en het is heel mooi om de olifanten te zien zwemmen. De ijsberen kan je onder water zien zwemmen wat ook heel indrukwekkend is! En het is leuk voor de kinderen want die kunnen met een glijbaan naar beneden glijden. Parkeren zou ik wel ergens anders doen dan waar aangegeven is. Er staan vaak lange rijen bij het betalen. Tip ga met openbaar vervoer een bus stopt vlak voor de ingang (busstop Holdert). Ik heb een abbonement genomen en kan gelukkig heen wanneer het niet heel erg druk is want dan ervaar je het park toch anders. Vandaar ook een 9 en geen 10.

Beoordeling gegeven door Mandy.

2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 6 mei

Datum beoordeling: 10 mei 2016

Reisgezelschap: met een groep

Wij komen hier niet meer terug. Redenen: Dure parkeerplaats niet bij dierentuin, maar aan de andere kant van een woonwijk. Locatie dicht bij centrum (altijd lelijke gebouwen in het gezichtsveld, nog geen mooi volgroeide flora). Weinig dieren, veel beton staal en hout. Geen logische looproute, maar lussen met veel 2-richtingen looproutes waardoor de drukte helemaal overweldigend overkomt (het ziet dan letterlijk zwart van de mensen..op zoek naar een enkel beestje). Onoverzichtelijke wachtrijen voor attracties (zonder wachttijd indicatie). Zeer weinig diersoorten. Waarom toch nog een 2 als beoordelingscijfer? .. Mooie vlindertuin. De dierentuin kan niet tippen aan de mooie dierentuinen die ons land rijk is. Arnhem, Rhenen, Rotterdam zijn veel en veel mooier.

Beoordeling gegeven door Jan.

Dierentuin ???
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 2 Mei 2016

Datum beoordeling: 10 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Na aanleiding van de promofilms op TV met gezin naar het park gereden. Parkeren by Q-park (10 Euro) en gelukkig voor rest van het gezin kaartjes m.b.v. airmiles gekocht. Voor mijzelf korting met Artis-kaart, 50% korting volgens kaart, maar Emmen draaide die korting zonder reden terug naar 10% (prijs dus 27 euro in plaats van 15 euro). Binnen eerst naar Jungola met een zielige slang in een vitrine, kenmerkend voor de rest van de dierentuin. Rest van Jungola leuk opgezet, maar wel een gebrek aan dieren. Boottocht spannend door klein kind voor ons die meeleefde met het verhaal, voor de rest saai. Bij Serenga zo'n 50 minuten gewacht voor de safari die slechts 5 minuten duurde. Hierbij werd een rondje gereden zonder enig commentaar en het trieste aanblik van een paar gnoe's, zebra's en een soort hert. Niet de moeite waard. Wel overal muziek, om gek van te worden .. het leek wel op de Efteling. Ook nog naar een restaurant geweest, waar we minstens een half uur op tosti's moesten wachten. De garnituur bestond uit een paar blaadjes verlept groen iets met twee schijfjes tomaat en komkommer. Die hadden ze beter weg kunnen laten. Snel door Nortica gegaan en naar het hoogtepunt van deze dierentuin ... Amimazia, de indoor speeltuin. Het enige dat ons kon bekoren deze dag. Dan was de oude dierentuin 10 maal beter dan deze.

Beoordeling gegeven door Paul.

Leuke middag
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 09-05-2016

Datum beoordeling: 10 mei 2016

Reisgezelschap: met partner

Hele leuke dag gehad in Wildlands. Ik kan mij de negatieve beoordelingen wel voorstellen als het erg druk is maar toen wij gingen viel het erg mee. We hoefden niet heel lang in de rij te staan. Op internet zijn bijna alleen negatieve recensies te vinden. Bezoekers die ik in het park sprak en hoorde waren allemaal juist positief, maar als je positief bent laat je meestal geen recensie achter... Het idee is dat je met de smartphone app rondloopt, hier kan je alle info vinden over de dieren en activiteiten. Het park is mooi aangekleed, goed bereikbaar met het ov, en er zijn veel leuke interactieve dingen in het park te vinden. Je kan wel zien dat het veel heeft gekost, maar de entree is wel aan de hoge kant. Het park was heel netjes, erg ruim opgezet en het personeel was vriendelijk. Ga er niet heen met het idee dat je naat een typische dierentuin gaat. Wij hebben een leuke middag gehad.

Beoordeling gegeven door Wilmink.

Teleurstellend
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: Hemelvaart

Datum beoordeling: 9 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Parkeergelegenheid was achterlijk ver weg en geen pendelbus beschikbaar. Wandeling naar de ingang duurde meer dan een half uur. Daar mag je geen geld voor vragen. Erg weinig dieren voor een dierentuin. Geen informatie bordjes bij de dieren. Vanwege de lange wachtijden geen boottocht en safari tocht gemaakt. Lange wachtrijen en trage bediening bij de drank en snackloketten. Onbeperkt koffie en thee voor 7,50 euro maar wel elke keer in de rij staan. Grote vogelkooi met maar 1 soort papegaai die je mocht voeren met een minuscuul klein bakje voer voor 1 euro. Vlinderkooi is wel aardig maar wel erg warm en ik heb veel dode vlinders gespot. Bavianen show met maar liefst 122 bavianen. Waarom zo veel en zo weinig andere dieren. De dierentuin leek wel niet af. En dat voor een toegangsprijs van 29 euro p.p.. Terug naar het parkeerterrein bleek pinnen niet mogelijk en was er geen wisselgeld in de automaat met als gevolg lange wachtrijen. Ik had het helemaal gehad na 4 uur reizen (heen en terug) ruim 1 uur wandelen van en naar het parkeerterrein en 3 uur sjokken door een teleurstellend park. Hier komen we niet meer terug.

Beoordeling gegeven door Paul Lansu.

Jammer!
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 8-5-2016

Datum beoordeling: 9 mei 2016

Reisgezelschap: met een groep

Parkeerplek is redelijk dicht bij het park, handig, maar 10,- er bij op. En vanaf dat moment is elke positieve indruk verdwenen. Een groot plein met terrassen geeft toegang tot de 3 thema's van het park. De savanne is met winderig weer een zandstorm. Het zand zat in de ogen, oren en neus. De Jungle is warm en vochtig. Maar dan ook echt warm. De Artic route was goed te doen, jammer dat er weinig dieren zijn. De vlinder tuin is aardig. De vogel tuin is goed zoeken naar een staart of vleugel. Heel leuk is de apen tuin. Ze zijn voldoende dichtbij om een echte indruk te maken. De boot tocht is een uitdaging op zich. Het licht doorlatende dak boven de wachtende menigte geeft bij een zonnige dag de indruk van een zweetput. Wij hebben hem overgeslagen en het aanzien van de wachtende menigte als attractie op zich beschouwd. Weinig dieren proberen het anders mooie park wat op te sieren, maar het slaagt er niet in om indruk te maken. Zelfs de toevoegingen van veel geiten en een paar koeien helpt niet. Elke vorm van informatie oer herkomst, soort, naam ontbreekt. Geen idee waar ik soms naar kijk. We hebben alles klein maar ‘marmot’ genoemd. Waar absoluut niets slechts over te zeggen is; de kraampjes. Elke 50 meter probeerde de volgende kraam ons te lokken met lekkernijen en drankjes. Met de zelfde, en inmiddels irriterende, interval komen we muziek schallende speakers in de struiken tegen. Een irritant deuntje die de sfeer van spanning moet verhogen. Dat werkt, de eerste 15 minuten. De resterende tijd wekt het andere emoties op. De restaurant lijken veelal half af. Geen vuilnisbak te bekennen bij de broodjeszaak die we bezochten en menu kaarten zijn zeldzamer dan dieren in Wild Life… De algemene indruk; Het is half af, of dat hopen we maar, anders was dit mijn enige bezoek. Weinig dieren en te veel commercie zoals kraampjes. De toevoeging van de boerderijdieren maakt het alleen nog maar armtieriger.

Beoordeling gegeven door Peter.

Vond het sneu voor opa zijn geld
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 3 mei 2016

Datum beoordeling: 9 mei 2016

Reisgezelschap: met opa en oma

Opa en oma wilden mijn zoon van 12 en mij trakteren op een dagje Wildlands. We kwamen automatisch uit op parkeerplaats Centrum / Noord, 1.70 euro per uur. Het was een flinke wandeling naar Wildlands. We waren 12.00 in het park. Bij de eerste koffiezaak beval men ons onbeperkt koffie aan voor 7.50. Dat was dikke handel, want als je je koffie waar dan ook wilde bijvullen, moest je minimaal 20 minuten in de rij staan. Ook als er 2 klanten voor je waren. De cappuccino paste niet in de 'onbeperkt' mok, zodat het een gesmeer werd met melkschuim als het deksel erop moest. Dit was door het hele park een probleem zodat de mokken niet hergebruikt werden, maar je gewoon een kartonnen beker kreeg. Als eerste kwamen we door de jungle. Na ongeveer een kwartier voelde opa (fitte man verder) zich niet goed meer door de verstikkende warmte. Het was buiten niet warm dus daar lag het niet aan. Wel hebben we mooie vlinders gezien en wat vogeltjes. De beplanting was erg mooi aangelegd. Voor de bootjes stond een enorme rij, maar m'n zoon is hier te oud voor en opa en oma te jong (65 en 70). Eenmaal buiten hebben we een heerlijk patatje gegeten. Er kwam een vrouw aan die op haar arm was gevallen (bloed), die werd even geholpen door de medewerkers van de patatkraam. Niet lang hoeven wachten. Op het centrale plein geprobeerd m'n koffie te laten bijvullen maar duurde zo lang en was erg winderig dus weer uit de rij gegaan. Daarna liepen we over de savanne. Mooie wandeling met leeuwen, olifanten, giraffen en een soort springbok. Ik zocht om die handige bordjes met uitleg over de dieren maar die zijn denk ik nog niet klaar. Voor de safaririt stonden erg veel mensen te wachten, maar het leek ons een kort ritje en de dieren konden we lopend ook prima zien. De hekken langs de wandelroute waren mooi gemaakt. Dit geldt ook voor alle overige decor. Tenslotte naar het gedeelte met de zeerobben, pinguïns en ijsberen. We vonden het eerste stuk niet zo mooi gemaakt maar hebben aan het eind bij de ijsberen gezellig op het terras gezeten. Even 20 minuten in de rij voor koffie maar wij hadden geen haast die dag. Ik maakte onderweg grapjes met m'n moeder over het aantal dieren in de Zoo, 7,8,9,10... Om 15.00 hadden we alles bekeken en liepen we de poort weer uit. Ik denk dat de middenstand in Emmen heel blij is met het nieuwe park. Mensen houden nu tijd over om te winkelen en wat te consumeren in de stad. Achteraf vond ik het wel wat sneu voor opa. Wij hadden gerekend op een dagje uit, geen 3 uurtjes voor zoveel geld. Ik wilde wel een recensie op Facebook schrijven, maar daar is een zeer onvriendelijk groepje dames op agressieve en obsessieve wijze voor Wildlands klantenservice aan het spelen.

Beoordeling gegeven door Koelstra .

Plopsaland met (een paar) dieren
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 8-5-2016

Datum beoordeling: 8 mei 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Na jaren vaste klant geweest te zijn van dierenpark Emmen, eindelijk maar eens naar Wildlands gegaan. Na een fikse wandeling van de parkeerplaats (10 euro) naar het park begon een tamelijk teleurstellende dag. Veel geld is besteed aan de aankleding van het park, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Wat een teleurstelling: Het is meer een slap soort pretpark, maar dan zonder echt goede attracties (met uitzondering van de Arctic 1 die wel leuk was) . Ik weet eigenlijk niet waar ik nou precies geweest ben. Het is geen dierentuin, want er zijn ontzettend weinig dieren en het is ook geen attractiepark, want attracties zijn er ook bijna niet. Wat me het meest geïrriteerd heeft, is de vreselijke muziek die je overal hoort en waar je horendol van wordt. Gelukkig hebben we dit bezoek met airmiles betaald, want het was echt geen 140 euro waard..... Kans op herhalingsbezoek: 0%

Beoordeling gegeven door Chris.

Slecht!!
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 5 mei 2016

Datum beoordeling: 6 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

met gezin vanuit Breda naar Emmen gereden, vol verwachting maar dat viel vies tegen; - € 10 voor parkeerplaats 1 km van ingang! - mooie verblijven maar veel zonder dieren - verblijven waar dieren in zaten waren zo groot dat je ze bijna niet ziet (leeuwen) - Jungle kas erg warm en benauwd, één van mijn kinderen werd bijna onwel - geen info over de dieren - veel te weinig zitgelegenheden - veel te weinig schaduw voor het zelfde geld hadden we veel beter naar een andere dierentuin kunnen rijden (bijvoorbeeld ZOOM Erlebnisweld, zelfde concept maar wel goed opgezet) was zonde van het geld, ons zien ze daar zeker nooit meer terug.

Beoordeling gegeven door RV.

Mooi dierenpark!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 5 mei

Datum beoordeling: 5 mei 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Wij vonden het erg mooi. Fijn om dieren te zien die ruimte hebben om te bewegen! Geeft een veel beter gevoel dan een gewone dierentuin. En veel te doen buiten dieren kijken om voor de kinderen. Wij waren er op 5 mei bevrijdingsdag met prachtig weer dus het was jammer genoeg erg druk. Het enigste wat miste waren infobordjes met uitleg over de verschillende diersoorten/leefgebied enz. Wij komen zeker nog eens terug op een iets minder drukke dag.

Beoordeling gegeven door Sandra.

Jammer
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 5 mei

Datum beoordeling: 5 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

De dieren hebben betere en mooiere verblijven, dat is voor mij het enige pluspunt aan dit nieuwe park. Voor de rest, veel te weinig dieren, hoge afscheidingen rond de dieren waardoor vooral kinderen moeten dringen om wat te zien. Bijna geen informatie over de dieren en een ongezellige sfeer. Daarnaast moesten we ook nog eens tien euro betalen om te parkeren, om vervolgens nog zo'n kilometer te lopen naar de entree. Sorry Wildlands, ik vond het vorige park veel leuker. GEEN AANRADER.

Beoordeling gegeven door Bas .

Niet echt wild!
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 04-05-2016

Datum beoordeling: 5 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

De reclame op t.v. wekt grote verwachtingen. In het echt vallen de topattracties erg tegen! De safari is een korte saaie tour. De boottocht is iets voor bejaarden en totaal niet spectaculair. Het enige echt leuke was de Artic 1 attractie. Verder weinig wilde dieren. Als ik geitjes en koeien wil zien kan ik ook naar de kinderboerderij. In een dierentuin verwacht ik toch wel iets andere dieren! Het park is wel mooi aangelegd maar dat is ook het enige pluspunt. Onze kinderen van 10 en 12 jaar oud vonden het ook erg tegenvallen. Gelukkig hadden wij goedkope kaartjes via de ANWB want 30 euro per persoon is het echt niet waard!

Beoordeling gegeven door Heemskerk.

valt erg tegen
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 04-05-2016

Datum beoordeling: 4 mei 2016

Reisgezelschap: met partner

Dierenparkmag zich geen ZOO meer noemen naar mijn mening. Meer eettentjes, winkels en speelplaatsjes dan dieren. Men heeft hun geld gestopt in het uiterlijk en niet in de dieren. Daarnaast is het heel duur, zeker voor wat te krijgt. Vorige park had ik nog wel eens een jaarkaart. Maar nu kom ik er niet meer terug.

Beoordeling gegeven door Martien.

Zeer slecht
1 11111

Bezoekdatum: 4-05-2016

Datum beoordeling: 4 mei 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Bij een dierentuin verwacht je (zeker voor dit soort prijzen) iets meer dan een luxe kinderboerderij. Zeer weinig dieren en dan ook met name de 'goedkopere' soorten als geiten en stokstaartjes. Overal zeer hoge omheiningen (staal en beton) waardoor er weinig zicht is op de enkele aanwezige dieren. Erg duur en absoluut geen Value for money!

Beoordeling gegeven door John.

Waardeloos
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 04-05-2016

Datum beoordeling: 4 mei 2016

Reisgezelschap: met een groep

Erg weinig dieren. Kinderboerderij gevoel. Oude park was gezellig en knus, dit park ademt niks uit. Veel te weinig plekken om even te zitten , alleen bij de vele horecagelegenheden. Veel teveel rots partijen gebruikt , je komt ze door het hele park tegen. Geen enkele toelichting om welk dier het ging. Was bij de oude netjes vermeld met nog veel andere info, zoals leefgebied enz. In totaal ongeveer 4uur geweest met een groot gezelschap, en moet eerlijk bekennen ,was blij er weer uit te zijn. Voor mij geen herhaling, zijn er wel heel wat mooiere dierenparken in Nederland. Entree veel en veel te duur : In mijn beleving niet meer waard dan 10 euro.

Beoordeling gegeven door jan 05.

Verschrikkelijk
1 11111

Bezoekdatum: 2mei

Datum beoordeling: 3 mei 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Samen dachten wij een leuk dagje weg te gaan. Maar hebben spijt om naar wildlands te gaan. Alles was zo hoog, mijn kinderen konden niks zien en er was ook geen informatie over de dieren. Medewerkers waren nergens te bekennen. Ook waren er maar weinig dieren te zien! Wij hoeven hier nooit weer heen. Rijden liever een uur langer.

Beoordeling gegeven door Klaas.

Prima vermaakt
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 2 mei 2016

Datum beoordeling: 2 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Wat kunnen mensen klagen zeg. Bij sommige mensen is het nooit goed. Het park is idd ruimer opgezet. Inderdaad wel iets minder dieren. Heb het gevoel dat het park zich ook veel richt op de omgeving en de entourage. Pluspunten veel te doen voor de kinderen. Schone omgeving. Gave indoor speeltuin. Veel shows. Redelijk snel binnen. 15000 bezoekers vandaag hoorde ik. Nadelen veels te lange wachten bij de eetkraampjes. Duurde echt veel te lang. Schoot niet op. Misschien toch iets minder dieren. Maar onze kinderen hebben zich prima gered 6 en 2. Van 10.30 tot 1630.

Beoordeling gegeven door Pascal.

2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 2 mei 2016

Datum beoordeling: 2 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Haast geen dieren het is eerder een winkelcentrum dan een dierentuin. We zijn er ongeveer 4 uur geweest en dan heb je alles al gezien

Beoordeling gegeven door anoniempje123.

Best wel teleurgesteld
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 1 mei 2016

Datum beoordeling: 1 mei 2016

Reisgezelschap: met een groep

We zijn met een aantal gezinnen op zondag 1 mei naar Wildlands gegaan. Waren jaren geleden voor het laatst in Emmen geweest en hadden best wat verwachtingen van het nieuwe park. Het park was mooi! Dat de aankleding nog niet zo groen is, kan omdat dat nog aan moet groeien. Het is jammer dat idd kinderen slecht zicht hebben op de dieren. Het Nordic gedeelte viel tegen. Verder hebben we ons verbaasd over het feit dat ze geen rekening hadden gehouden met drukte op deze dag (1 mei, zondag, meivakantie). Er waren veel te weinig medewerkers aan het werk, ze konden de drukte niet aan. Ook leken veel van hen nog niet goed te weten waar ze mee bezig waren. Volgens mij waren dit nieuwe medewerkers en hadden zij wat meer begeleiding mogen hebben op deze dag. De eetgelegenheden bieden onvoldoende ruimte bij drukte en je moet dan vreselijk lang wachten op je drankje of eten omdat deze onderbezet waren. De middelen die ze tot hun beschikking hebben zijn ook niet voldoende (formaatje frituurpan die je thuis zou gebruiken werkt niet daar). De medewerkers bleven wel heel vriendelijk! Dat vond ik heel netjes. We gaan met ons eigen gezin over een jaartje vast nog een keer op een wat rustigere dag. Zodat we wat meer kunnen zien. En iedereen wat meer ingespeeld/gewend is op deze nieuwe locatie. Hoop wel dat ze dan enkele verbeteringen hebben aangebracht.

Beoordeling gegeven door Danielle Legters.

vreselijk teleurgesteld
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 1 mei 2016

Datum beoordeling: 1 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

We hadden er veel van verwacht. Volgens Disney, niet alleen een dierentuin, maar ook een attractiepark in een... dat werd op het nieuws verteld en ook als je alle reclame eromheen zou moeten geloven. Het park is ruimtelijk opgezet, ja, maar dat is ook in Blijdorp of Beekse Bergen of in Burgers Zoo, bv. Dus zo bijzonder is dat niet. Het aantal dieren is op twee handen te tellen. Nergens een bordje waarop staat wat voor dier het is of verdere informatie. Zoveel ruimte, zoveel lege verblijven. Waar zijn alle dieren? Het heet toch 'Wildlands Adventure Zoo' ? En zo kindvriendelijk is het ook niet. Kinderen kijken veel tegen muren aan. Willen zij iets zien, moeten ze op de muren of rotsen klimmen. Het treintje of boottochtje biedt niets meer dan wat je al ziet als je langs loopt. Daar sta je dan heel lang in de rij voor. Veel uitverkocht in de eetkraampjes. Nee, voor 30 euro per persoon (dat is de prijs voor de leeftijd vanaf 10 jaar!), daarnaast parkeren voor 10 euro, biedt dit park zeer weinig. Ik zou het niemand aanraden. Voor deze prijs dachten we een lekker dagje weg te zijn. Maar na 2 uur hadden we alles gezien.

Beoordeling gegeven door S. de Wit.

mwah
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 1 mei 2016

Datum beoordeling: 1 mei 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het beloofd heel wat, maar waar zijn alle dieren gebleven? Onze kinderen (6 en 4) vroegen zich af of er eigenlijk wel dieren waren.... De boot is leuk, maar de wachttijd wel heel erg efteling. Speeltuinen buiten? Alles is zo'n beetje binnen.... Na de jungola nog een stukje serenga gedaan, maar de kids waren er klaar mee...info te bekijken via de app. Leuk voor mijn ouders....die niet beschikkrn over een smartphone.... Als dank 10 euro parkeerkosten. Geen aanrader! Wij gaan weer naar Amersfoort met dieren!!!!

Beoordeling gegeven door mirjam.

BAR SLECHT
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 1 mei 2016

Datum beoordeling: 1 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Echt slecht, saaie attracties, weinig dieren. Entree is veel te duur, je krijgt geen waar voor je geld. Geiten ontsnappen uit de kinderdierentuin, wil je een foto maken, wordt er gezeurd dat je niet op een steen mag staan

Beoordeling gegeven door Bert.

Super!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 29-04-2016

Datum beoordeling: 30 april 2016

Reisgezelschap: met partner

Ik ben er vorige week geweest samen met mijn vriend. We waren beide erg onder de indruk van het park! Het is ruim opgezet met drie verschillende 'delen'. De Sarenga is erg mooi en de dieren hebben veel ruimte. De Jungola vonden wij het hoogtepunt van het park. Heel mooi aangelegd en er is heel veel te doen en te zien. Zo kun je papegaaien voeren en klimmen in de touwen. Ook is er een mooie vlindertuin, kleiner dan eerst, maar nog steeds erg mooi. Nortica is ook een leuk deel, wel een stuk kleiner dan de rest. De tijden waarop de dieren worden gevoerd en de verzorgers vertellen over de dieren is interessant voor jong en oud. Wel vind ik 30 euro duur voor een dierentuin, maar via verschillende organisaties kun je korting krijgen (ao ANWB). Verder vond ik het jammer dat er geen informatiebordjes zijn of dat de route wordt aangegeven in het park. Maar ik heb gehoord dat ze hier nog mee bezig zijn. Top park!

Beoordeling gegeven door Roosmarijn.

teleurstellend weinig dieren
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: eerste week april

Datum beoordeling: 29 april 2016

Reisgezelschap: gezin

Er zijn te weinig dieren, als ze er zijn worden ze niet benoemd, geen bordjes dus. Om een paar dieren te zien moet je erg ver lopen. Er is overal irritante muziek te horen. Het niveau wildlands is aangepast aan een kleuter/lagere schoolkind , niet aan volwassenen. De prachtige koepel is te heet in de zomer, we brandden nu al weg ! we gingen op een zonnige dag, buiten 12 graden celcius. Teleurstellend, we baalden er van dat we voor we het gezien hadden, een abonnement hadden genomen. Niet doen dus.

Beoordeling gegeven door houwer.

Hevig teleurgesteld
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 28-04-2016

Datum beoordeling: 29 april 2016

Reisgezelschap: gezin

De afgelopen twintig jaar bijna jaarlijks een (korte of lange) vakantie in het noorden gepland om het noorder dierenpark te bezoeken, eerst met z'n tweeën en later met de kinderen. Gisteren voor het eerst naar de opvolger geweest. Waar zijn alle dieren gebleven?!?!?? De advertentie hier somt zo ongeveer alle dieren op die er te zien waren... En de aankleding is wel mooi, maar samen met de 'attracties' vind ik dat echt geen €30 waard. Jammer, volgend jaar maar weer naar Blijdorp.

Beoordeling gegeven door Arjan.

Matig
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 25 april 2015

Datum beoordeling: 28 april 2016

Reisgezelschap: met partner

Park is nog niet af. Mis veel dieren. Veel zicht op kantoorgebouwen en flats. Erg jammer. Wildlands is meer een kinderpark gezien al haar attributen. Toegangsprijs is hierdoor veel te hoog.

Beoordeling gegeven door W.Poelstra.

Fantastisch!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 17 april 2016

Datum beoordeling: 20 april 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

De jungle is zo mooi gemaakt net als het hele park! Je kunt van alles zien, dieren, planten. Het is niet voorgekauwd. Je moet een beetje je best doen net als in de echte jungle of safari. Ik vond het geweldig!

Beoordeling gegeven door Yolanda.

geweldig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 26 maart

Datum beoordeling: 19 april 2016

Reisgezelschap: gezin

een woord geweldige belevenis.Waren de laatste dag dat de oude dierentuin open was geweest maar dit is toch heel wat anders. Prachtig !!

Beoordeling gegeven door marja poortman.

Luxe kinderboerderij
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 8-4-2016

Datum beoordeling: 11 april 2016

Reisgezelschap: met een groep

Ben het wel eens met de matige reviews. Park schoon, netjes en vernieuwend. Vriendelijke medewerkers. Daar ligt het niet aan. Jungledeel idd prima voor kids. Maar 3 "topattracties" rechtvaardigen voor mij niet helemaal de prijs? Het groen en omgeving oogt nog wat kaal. Idee en vormgeving is mooi en goed uitgewerkt. Anderzijds kijk je vanaf het park op diverse woontorens en daarmee is de beleving voor mij weer weg. Voor mij is de eindconclusie "net niet".

Beoordeling gegeven door Jean .

geld niet waard
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 10-4-2016

Datum beoordeling: 10 april 2016

Reisgezelschap: gezin

Zonde van het geld. Ben normaal geen klager maar qua dieren zit er bijna niets. de attracties en decor zijn leuk gemaakt maar zijn het net niet. Wij hadden toch wel hoge verwachtingen maar vind het tot nu toe een van de minste dierentuinen die we bezocht hebben.

Beoordeling gegeven door Guus.

Erg mooi!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 3 april 2016

Datum beoordeling: 3 april 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Mooi park, dieren zijn rustig, zijn op hun gemak. Genoeg te doen voor kleine kinderen tijdens de route. Houd rekening met de grote afstand lopen. 1 dagje is tekort om alles te zien! Komen zeker nog een keer terug.

Beoordeling gegeven door MV.

Anders, maar zeker een aanrader!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2-4-2016

Datum beoordeling: 3 april 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Op 2 april, tijdens heerlijk weer, het nieuwe park bezocht. Als eerst valt me op dat de meeste klachten komen, van mensen die het met het oude dierenpark vergelijken. Het is nu inderdaad minder dierentuin, maar het is zo veel leuker voor kinderen. Vooral Jungola, daar kunnen ze uren rondlopen/klimmen. En dit is ook het hele jaar ook comfortabel te bezoeken. Het is nu een "adventure-zoo", oftewel een avonturenpark met dieren. Verder is de beplanting al redelijk mooi, maar dat zal in de loop van het jaar alleen maar mooier worden (nu nog veel bomen kaal). Ik mis de oude dierentuin op zich ook wel, maar dit lijken net 3 dierentuinen in 1. En volgens mij gaan we hier minstens net zo veel plezier beleven.

Beoordeling gegeven door Karel.

ongeloof
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 31-03-2016

Datum beoordeling: 31 maart 2016

Reisgezelschap: met partner

Wij zijn vandaag geschrokken van wat we hebben aangetroffen... we verwachtte een super mooie dierentuin omdat er zo enorm budget voor was uitgegeven en reclame voor was gemaakt... maar wat we zagen was gewoon een spot voor de oude dierentuin... je zag bijna GEEN dieren... je moest GROTE stukken lopen van dier naar dier... je had WEINIG groen in het park... en heel erg jammer vond ik dat maar een klein deel van het oude park is meegegaan naar het nieuwe deel. Want waar waren de grote mooie aquariums (inplaats van 1 kleine)... De haaien... De tijgers.. enz... enz.. enz.. ook het overzicht vond ik slecht... ik bedoel je hebt ook kleine kinderen in het park. Je kan niet verwachten dat papa of mama de kinderen de hele tijd optillen om de dieren te zien... doe hier wat aan!!.. en zo kan ik nog veel meer dingen opnoemen. Maar wat ik wel moet toegeven is dat jungola wel leuk is opgezet en dat dat je ook wel een stukje gevoel van het oude park geeft!!!.. K vind t jammer dat je een hele grote verwachting ervan hebt maar dat je dan toch zo teleurgesteld kan zijn..

Beoordeling gegeven door de haas .

Viel ontzettend tegen
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 29 maart 2016

Datum beoordeling: 30 maart 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Bijna geen dieren gezien. Om 10.00 uur in park aanwezig, alle paden gehad, om 14.00 uur klaar. Wel was bijna al het personeel vriendelijk en attent. De dieren (indien aanwezig) hadden wel volop ruimte, maar zien, ho maar! Met rollator lopen erg vermoeiiend door het ruwe oppervlak op de paden. Erg lang op eten moeten wachten, (ruim 35 tot 40 minuten!) een paar keer gevraagd waar het bleef, kreeg toen een brutaal antwoord, dat het druk was!(wat niet was, er waren heel veel tafels open). Kinderen wilden wel in de speeltuin, maar daar waren we niet voor gekomen, dat kan thuis ook. Al met al een dure entree voor het gebodene.

Beoordeling gegeven door M. van den burg.

Teleurgesteld
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 28-3-2016

Datum beoordeling: 28 maart 2016

Reisgezelschap: gezin

Al sinds enige jaren hebben we een abonnement, welke we vorig verlengd hebben voor wildlands. Wij zullen na vandaag iig geen abonnement meer nemen. Het parkeren is ronduit diefstal. Wij hebben hooguit 3 uur geparkeerd, maar mochten €10,- afrekenen. Bleek dat je een half uur voor €1,- kunt parkeren, daarna is het direct een dag tarief. Zoals andere reacties vermelden is de aankleding mooi, maar zijn er te weinig dieren. Sommige 'attracties' zoals een reis door de tijd zijn ronduit teleurstellend ( een video filmpje). Ook moet je om naar een ander gedeelte van het park te gaan, telkens weer naar het begin lopen en dit vaak langs dezelfde route. Wij denken met weemoed terug aan het oude park, erg jammer..

Beoordeling gegeven door Zweers.

Aanrader!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 27-03-2016

Datum beoordeling: 27 maart 2016

Reisgezelschap: gezin

Op 1e paasdag met 4 kids van 4 t/m 14 jaar geweest en we hebben allemaal enorm genoten!! Fantastisch themapark waar je bij de dieren opbezoek komt. Via de (gratis) app kom je aan je informatie want er zin. Inderdaad geen bordjes. De eettentjes (meer dan genoeg!) zijn helemaal in stijl mee genomen. Super vriendelijk personeel is bereid je vanalles te vertellen en aan het eind konden we op het park na sluitings tijd nog super lekker eten. Kort om een top dag in een park waar echt wat te beleven valt!!

Beoordeling gegeven door Miriam .

Absolute aanraders!!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 26-03-2015

Datum beoordeling: 27 maart 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Gethematiseerde dierentuin met ruime verblijven. Er zijn inderdaad minder beesten, absoluut waar. Daar staat een beter dieren welzijn tegenover... Verder maken de 4d ride, boatride, jungle jim en zeeleeuwen show dit meer dan goed. Wij hebben ons prima vermaakt (gezin met jonge kinderen). Goede horeca voorzieningen en ontzettend grote en leuke binnenspeelplaats Animazia. Begrijp de kritiek niet zo goed (van voor 25 maart), want dierentuin is pas 2 dagen open. Bezoekers van vorige week hadden zich moeten realiseren dat nog niet alles gereed was en dieren mogelijk niet zichtbaar zouden zijn (wennen aan hun verblijf en winterdag). Bovendien was de toegangsprijzen tegen sterk gereduceerd tarief. Ons zullen ze in ieder geval vaker gaan zien!

Beoordeling gegeven door R. Veen.

Wanneer gaan we weer weg?
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 26-3-2016

Datum beoordeling: 26 maart 2016

Reisgezelschap: gezin

+ prachtig aangelegd park + ruimte voor dieren + speelplekken voor kinderen + safari tussen de dieren +- speciale tochten leuk, maar weinig dieren te zien - Efteling gevoel (wachtrijen en poortjes) - Bijzonder weinig dieren (helemaal voor een dierentuin) - Geen bordjes/informatie over de dieren - Matig dus en absoluut een achteruitgang tov vorige dierentuin. - Ticketprijs en parkeerkaart hoog en niet in verhouding tot de gewenste beleving

Beoordeling gegeven door TdB.

teleurstellend
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 25 maart

Datum beoordeling: 26 maart 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Het park zelf was heel mooi, alles is mooi aangelegd. Ben op de officiële opening geweest en de safari was fantastich heel gaaf met de leeuwen maar dat was eigelijk alles. Heb 2 zonen van 10 en 13 en die waren om 1 uur al verveeld omdat alles al gezien was of omdat er simpelweg niks te zien was. Vond het park te klein, met te veel lege plekken en veelste maar dan ook echt veelste weining dieren. Denk aan tijger krokodillen vissen enzovoort, simpel weg maar eigelijk minder leuk als de oude dierentuin

Beoordeling gegeven door Owen van der Sluis.

Enigszins teleurstellend
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 20 maart 2016

Datum beoordeling: 23 maart 2016

Reisgezelschap: met partner

Tijdens de WNF-dag op 20 maart was het een drukte van belang en we hebben ’s morgens een tijd in de file gestaan om op de parkeerplaats te komen. (Parkeren 10 euro per dag!) Wij vonden het park prachtig aangelegd, maar alles was jammer genoeg nog niet in tact. Lege bassins en waterpartijen. (Waar waren alle dieren?) Alleen de zogenaamde Jungola was af en daar hebben we o.a. met een bootje gevaren en kwamen onderweg rondslingerende apen tegen en olifanten. Fraaie beplanting aldaar en lekker warm, want in de buitenlucht was het die dag vanwege de aanhoudende motregen minder prettig vertoeven. Helaas viel er weinig te beleven in het gedeelte Nortica. Wel hebben we daar - na een tijdje in de rij te hebben gewacht -een 4D-ritje door het poolgebied gemaakt, wat wel grappig was. In de Serenga waren o.a. de leeuwen, nijlpaarden e.d. in geen velden of wegen te bekennen… De apen die we daar zagen, waren duidelijk nog niet op hun gemak en zaten zielig bij elkaar. We hadden ons verder ook verheugd op een ritje over de savanne met een safaribus, maar hier kon (nog) geen gebruik van gemaakt worden. Op deze dag hebben wij niet het volle pond hoeven te betalen, maar de normale entreeprijs van 30 euro p.p. hadden we hier zeker niet voor over gehad. Conclusie: Al met al een tikkeltje teleurstellend…

Beoordeling gegeven door Frederique.

Zijn geld niet waard
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 19-3-2016

Datum beoordeling: 19 maart 2016

Reisgezelschap: met een groep

Vandaag geweest voor wen pre-opening. Wat betekende dat heel veel dieren nog niet geacclimatiseerd waren. Veel lege verblijven. Heel weinig dieren voor een dierenpark. We begonnen in het jungle-gedeelte, wat wel iets goed beloofde. De rest was teleurstellend. Een deel is simpelweg nog niet af. Slechte bewegwijzering zowel rondom wildlands als binnenin. Geen informatie over de dieren. Niet zo rolstoelvriendelijk als ze vermelden. Heel veel zware en grote klapdeuren, restaurants in vervelende drempels. Niets is vlak, soms er smalle paden. Een aantal gevaarlijke situaties, bij sommige verblijven is de afstand tussen het wandelpad en naar beneden storten en verblijf is slechts zo'n 3/4 passen. Het enige 'obstakel' is een beetje aanplant van jonge prikkelstruiken. Ze willen zich vergelijken met o.a. Een Efteling en hebben dan ook drie 'attracties'. Een is niet in gebruik omdat een geul te diep is gemaakt en de wagen met aanhanger er dus niet doorheen kan. De ander was een deel van de tijd al in storing (oké...... Pre-opening). De ander was op zich leuk, maar je moet wel even geduld hebben. Enorme wachtrijen. Soms behoorlijke afstanden lopen zonder dat er dieren te zien zijn. Veel dierenverblijven zijn afgebakend (logisch!). Maar die afbakening is vrij hoog. Dat is onhandig met kleinere kinderen. Veel ouders hadden de neiging de kinderen maar op de omheining te plaatsen, hetgeen weer gevaarlijk kan zijn.

Beoordeling gegeven door Angelique.

tegenvaller
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 19 maart 2016

Datum beoordeling: 19 maart 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Vandaag een bezoekje in de nieuwe dierentuin. Dan zie je de entree zo mooi, maar voor de rest een tegenvaller. Geen informatie borden over de dieren. Onduidelijk welke richting je op moet. Geen of nauwelijks bankjes om op te zitten. Voor kinderen nauwelijks speel plezier. Alleen de klimtouw bruggen en de kleine speelplaats. Voor de hele kleine kinderen zijn geen speel activiteiten. On over zichtelijk. De route is 1 kant op of weer helemaal terug lopen. Niet bij na gedacht terwijl je bij de vorige dierentuin elke kant op kon lopen of ergens tussen door kon. Wie heeft dit bedacht? Als ik jullie was zou ik aan alle negativiteit wat mee doen. Anders blijven de klanten weg. Waar zijn alle dieren gebleven? Ik mis de vissen voorheen hadden ze een prachtig aquarium en nu geen vis te bekennen. De kinderboerderij daar zijn alleen maar geiten. En je kunt alleen Door het zand.savanne heeft nauwelijks dieren herten en struisvogels en een paar zebra's . restaurants zijn ongezellig. Helaas maar voor ons niet weer. En ik zag de prijslijst. Dat moet echt veranderen. Dat is de prijs niet waard. En de prijs is veel te hoog. Vooral voor kinderen een belachelijk hoge prijs.

Beoordeling gegeven door Bouman .

teleurgesteld
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 19 maart

Datum beoordeling: 19 maart 2016

Reisgezelschap: gezin

Vandaag geweest en waren zeer teleurgesteld. De mooie dierentuin die Emmen had moet snel weer open. Het kan toch niet zo zijn dat een nieuwe dierentuin minder mooi is. Vorige dierentuin was prachtig ingericht met veel mooie dieren. Ik snap ook dat het groter moest, maar was dan verder gegaan op basis van wat zo goed was en had dat verder uitgebreid. Vlindertuin was vooreeën prachtig met mooie waterpartijen en mooie plekjes om te zitten. Nu niets van over. Ook geen mooie speelterreinen voor de kleintjes. Bijna geen dieren en slechte infrastructuur. Ijsberen leuk om te zien maar een verschrikkelijk verblijf waar niet over nagedacht is. Allemaal grote hekwerken en slecht zicht. Verder lopen ze in de modder en kunnen ze op plekken komen waar niemand ze kan zien. Het enige wat echt goed was is het overdekte jungle. Ook daar allen goed zicht vanuit boot op olifanten en verder niet een plaats waar je op bankje kunt zien met uitzicht op olifanten.Al met al is er niet goed nagedacht over hoe de natuur goed te presenteren aan het publiek. Heel jammer omdat de oude dierentuin een goed voorbeeld was en dit samen met mooie voorbeelden uit andere dierentuinen een geweldig park had kunnen worden. Wij komen niet weer.kwamen voorheen twee tot drie keer per jaar.

Beoordeling gegeven door Wiersma.

Valt zwaar tegen
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 19 maart 2016

Datum beoordeling: 19 maart 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Als trouwe bezoeker van dierenpark Emmen vandaag naar de pré-opening geweest. Bouwkundig een topper, mooi uitgewerkte thema's en perfect geimmiteerde rotspartijen. Maar verder valt Wildlands Zoo zwaar tegen. In een Efteling setting (lange wachttijden tussen zig/zag hekwerk) in het bootje door het oerwoud, geen dieren gezien. Lange rijen voor de 3D presentatie, geen safaribus. Kinderen tussen de 5 en 8 jaar kunnen prachtig spelen, klimmen en avonturen beleven op de touwbanen, maar geen enkele interactieve mogelijkheden voor 10 tot 14 jarigen, weinig dieren, geen bankjes, geen informatie borden, dure parkeerplaats. Al met al één keer maar niet weer. Totaal geen beleving gehad. Voor eent bezoek aan een dierentuin kan je beter je geld anders besteden.

Beoordeling gegeven door J. Wiers.

indrukwekkend
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 2016-03-12

Datum beoordeling: 12 maart 2016

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Zo veel te zien en te doen! De dieren hebben prachtige verblijven. Het is een ware belevenis voor jong en oud.

Beoordeling gegeven door Annelies.

Geweldig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 13 juni

Datum beoordeling: 17 september 2012

Reisgezelschap: met partner

Het is een heel mooi dierenpark , met een mooie vlindertuin, en ergvriendelijk personeel.

Beoordeling gegeven door Ans v.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: april

Datum beoordeling: 28 juni 2010

dieren houden van mensen en ik ook .

Beoordeling gegeven door Vanhommerig.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 23 mei 2010

Datum beoordeling: 13 juni 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door Kabouterland.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 5 april 2010

Datum beoordeling: 7 april 2010

Noorderdierenpark Emmen Wij vinden het de mooiste dierentuin van Nederland, vooral de savanne met verschillende diersoorten op het terrein.

Beoordeling gegeven door M. van Gogh.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 7 februari

Datum beoordeling: 28 februari 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: januari 2010

Datum beoordeling: 27 februari 2010

een dag naar het noorder dierenpark in emmen is geweldig voor groot en klein. vooral nu er veel jonkies zijn geboren. ook al ia het slecht weer, je kunt binnen ook heel veel zien.

Beoordeling gegeven door N.N..

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 02 December 2009

Datum beoordeling: 21 december 2009

Ik geef een dikke 10 aan de CHINA festifal of LIGHTS in de Dierentuin in EMMEN we waren er om 16:00 tot 19:15 het was zo fantastisch mooi al die dieren en de bloemen die zo mooi verlicht waren je liep daar zo in rust ontspannen en ook nog de verlichte lampionnen dat we geen erg in de tijd hadden. want we moesten de trein van 19:30 halen om weer naar Den Helder te gaan

Beoordeling gegeven door Frea Wilkens.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 8 december 2009

Datum beoordeling: 21 december 2009

Prachtige gekleurde chineselampionnen in de dierentuin van emmen.

Beoordeling gegeven door Riky van Boven.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 14 -09-2009

Datum beoordeling: 7 november 2009

HEEL MOOI LEUK OM ALLES TE ZIEN SHOW,S ZIJN HEEL LEUK OOK VOOR KINDEREN RESTAURANTS ZIJ N GOED INGANG PARK HEEL MOOI

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 10-10 2009

Datum beoordeling: 16 oktober 2009

naar de dierentuin, leuke dag, jammer van de regen maar er was gelukkig veel te zien binnen. veel educatieve dingen, leuk, maar had wel meer dieren in een dierentuin verwacht. mooi speelparadijs erbij.en erg leuk dat je tussen de loslopende pinguins kon lopen.

Beoordeling gegeven door c ligtvoet.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: augustus 2009

Datum beoordeling: 15 oktober 2009

leuk park , ruim opgezet met een grote verscheidenheid aan dieren. het is amusant en leerzaam

Beoordeling gegeven door rein fiselier.