Kasteel en Landgoed Middachten
Kasteel Middachten

Het Kasteel Middachten stamt uit 1698 en is al die tijd in handen geweest van één familielijn, door het als erfgoed door te geven aan mannen en vrouwen. Het kasteel, de kasteeltuin en het landgoed zijn nog steeds particulier bezit en zijn vol in bedrijf. Het is beslist geen museum, maar een landgoed waar wordt gewerkt in huis en tuinen. Een kijkje nemen in het kasteel mag altijd, op afspraak. De tuin en het park zijn vrij toegankelijk.

In de zomermaanden is het kasteel op zondagen open en kunnen bezoekers aansluiten bij een rondleiding. Het interieur is bewaard en waar nodig hersteld, zodat het in dezelfde staat is als aan het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw. Leuk weetje: Kasteel Middachten bezit na het Koninklijk Huis de grootste portrettencollectie van Nederland.

Kasteel Middachten is te vinden op de Veluwezoom in het dorp De Steeg, ten noorden van Arnhem. De tuinen zijn geïnspireerd op de tuinen van Versailles. Er worden elk jaar veel evenementen in tuin en kasteel georganiseerd, zoals tuinconcerten en markten. Bezoekers kunnen overnachten boven het koetshuis en het landgoed is ook geschikt voor een (huwelijks)feest.

Kasteel Middachten in De Steeg leent zich ook goed voor een themafeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Kasteel en Landgoed Middachten