Kasteel en Landgoed Middachten

Het Kasteel Middachten stamt uit 1698 en is al die tijd in handen geweest van één familie. Kasteel en tuin zijn nog steeds particulier bezit en zijn vol in bedrijf. Het is beslist geen museum, maar een landgoed waar wordt gewerkt in huis en tuinen. Een kijkje nemen mag altijd, op afspraak. In de zomermaanden is het kasteel op zondagen open en kunnen bezoekers aansluiten bij een rondleiding. Het interieur is bewaard en waar nodig hersteld, zodat het in dezelfde staat is als aan het eind van de negentiende eeuw, begin twintigste eeuw. Leuk weetje: Kasteel Middachten bezit na het Koninklijk Huis de grootste portrettencollectie van Nederland.

Kasteel Middachten is te vinden op de Veluwezoom in het dorp De Steeg, ten noorden van Arnhem. De tuinen zijn geïnspireerd op de tuinen van Versailles. Rond het kasteel is altijd wel wat te beleven. Er worden veel evenementen in tuin en kasteel georganiseerd, bezoekers kunnen overnachten boven het koetshuis, maar ook een (huwelijks)feest vieren is er mogelijk.

Kasteel en Landgoed Middachten in De Steegh leent zich ook goed voor een bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Kasteel en Landgoed Middachten

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.