1

Kasteel Middachten


-advertentiepositie-



Kasteel en Landgoed Middachten

Het Kasteel Middachten bestaat al meer dan 800 jaar en is al die tijd in handen geweest van één familielijn, door het als erfgoed door te geven aan zowel vrouwelijke als mannelijke erfopvolgers. Het kasteel, de kasteeltuin en het landgoed zijn nog steeds particulier bezit en zijn vol in bedrijf. Het is beslist geen museum, maar een landgoed waar wordt gewerkt in huis en tuinen. Het landgoed is vrij toegankelijk en in de zomermaanden is de tuin te bezoeken en is de oranjerie open voor een kop koffie of thee met iets lekkers.

Op zondag in de maanden juli en augustus is het kasteel open voor publiek. Gedurende het jaar zijn op aanvraag rondleidingen met een ervaren gids mogelijk. Het interieur is bewaard en waar nodig hersteld, zodat het in dezelfde staat is als aan het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw. Leuk weetje: Kasteel Middachten bezit na het Koninklijk Huis de grootste portrettencollectie van Nederland.

Kasteel Middachten is te vinden op de Veluwezoom in het dorp De Steeg, ten noorden van Arnhem. De tuinen zijn geïnspireerd op de tuinen van Versailles. Er worden elk jaar verschillende evenementen in tuin en kasteel georganiseerd, zoals tuinconcerten, markten en een kerstopenstelling. Het kasteel is dan helemaal in kerstsfeer! Bezoekers kunnen overnachten boven het koetshuis en het landgoed is ook geschikt voor een (huwelijks)feest.

Kasteel Middachten in De Steeg leent zich ook goed voor een themafeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.middachten.nl

Kasteel Middachten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.