1

Huis van Hilde


-advertentiepositie-



Kijk historie in de ogen in Huis van Hilde

Ze waren net zoals wij, maar leefden toch heel anders... Kom en maak kennis met Hilde uit Castricum, Cees de Steentijdman, de Alkmaarse vrouw Brecht en vele anderen. Uit de bodem van Noord-Holland doken archeologen skeletten op en wisten hun gezichten bijzonder goed te reconstrueren. Ze zien eruit alsof ze moeiteloos door de tijd reisden, naar het hier en nu!

De tentoonstelling in Huis van Hilde is voor het hele gezin interessant

Vaste tentoonstelling

Hoe leefden de mensen vroeger in Noord-Holland? Wat voor spulletjes hadden ze? En hoe is de Randstad ontstaan? De vaste tentoonstelling van Huis van Hilde laat het allemaal zien. In de tentoonstellingsruimte loop je van de Steentijdman naar het Bronstijdmeisje. En zie je daar die Fries? Die leefde in het jaar 28 na Chr. Naast de veertien mensfiguren laat Huis van Hilde met duizend archeologische voorwerpen zien hoe de geschiedenis zich voltrok. Er zijn topstukken te zien waaronder prehistorische kano's en grote stenen sarcofagen uit de twaalfde eeuw. In de vitrines liggen prachtige sieraden, amuletten, wapens, gereedschap en kook- en eetgerei. En, om toch een beetje in het heden te blijven, brengen films en multimediapresentaties het landschap, de tijdsperiodes en de opgravingen in beeld.

Activiteiten

In Huis van Hilde is altijd wat te doen. Ga zelf aan de slag met archeologie tijdens een workshop of bezoek één van de interessante lezingen. En terwijl je geniet van een lekker bakje koffie bij Hildes Heerlykhyd vermaken de kinderen zich wel even in het Archeolab.

Huis van Hilde in Castricum leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek huisvanhilde.nl

Ontdek het leven van je voorouders. Foto: Huis van Hilde.
Ontdek het leven van je voorouders. Foto: Huis van Hilde.
Beleef historie in Huis van Hilde. Foto: Huis van Hilde.
Beleef historie in Huis van Hilde. Foto: Huis van Hilde.
Ontmoet mensen van vroeger. Foto: Huis van Hilde.
Ontmoet mensen van vroeger. Foto: Huis van Hilde.
Wat voor spullen hadden ze vroeger? Foto: Huis van Hilde.
Wat voor spullen hadden ze vroeger? Foto: Huis van Hilde.