Stap aan boord van de Halve Maen, schip uit de Gouden Eeuw

Bloedstollende vuurgevechten op zee, heftige stormen en avontuurlijke ontdekkingsreizen: de Halve Maen heeft het allemaal meegemaakt. Stap aan boord van dit nagebouwde zeventiende-eeuwse schip waar tientallen spannende verhalen tot leven komen. Proef het eten van de bemanning in de kombuis, zie hoe zeilen worden gehesen en ontdek hoe kanonnen werden gebruikt bij zeeslagen. In de Halve Maen herbeleef je de Gouden Eeuw.

Het leven op zee

In 1609 vertrok de Engelse schipper Henry Hudson met de Halve Maen richting de open zee. Na een lange reis ontdekte hij het eiland Manahatta, dat later New York werd, en liep hij Indianen tegen het lijf. Hoe was het om daarbij te zijn? Wat moesten zeemannen allemaal doen op het schip, waar sliepen ze en wat aten ze? Op het krakende dek van de Halve Maen ontdek je of het leven als zeeman eigenlijk wel zo leuk was. Voor kinderen is er een speciale doorgeefaudiotour, maar het leukste is om je rond te laten leiden door een gids. Het schip is geregeld aan het varen. Kijk voor actuele openingstijden op de website.

Alle hens aan dek!

Bezoek de Halve Maen in de zomermaanden op vrijdagavond: dan hijst het schip de zeilen en kun je er terecht voor een zeiltocht van drie uur. Geniet van hapjes en drankjes terwijl je op de golven deint.Tip: kom nog meer te weten over de Gouden Eeuw in het nabijgelegen Westfries Museum.

Stap aan boord van de Halve Maen, schip uit de Gouden Eeuw in Hoorn leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Schip ahoy! Foto: De Halve Maen.

Een eeuwenoud kanon. Foto: De Halve Maen.

Schip ahoy! Foto: De Halve Maen.

Schip ahoy! Foto: De Halve Maen.

Schip ahoy! Foto: De Halve Maen.

De Halve Maen in de haven. Foto: De Halve Maen.

Schip ahoy! Foto: De Halve Maen.

Inladen voor vertrek. Foto: De Halve Maen.

Schip ahoy! Foto: De Halve Maen.

Leuk en leerzaam voor kids. Foto: De Halve Maen.