Ontdek in Continium de wetenschapper en techneut in jezelf

Continium discovery center

Continium discovery center is een museum speciaal voor nieuwsgierige doeners. Knutsel bijvoorbeeld je eigen uitvinding in het Tinker Lab en ontdek in het museum welk effect wetenschap en techniek op jouw dagelijks leven hebben. Overal staan doe-stations voor je klaar zodat je zelf aan de slag kunt! Ga in de Explore Zone de strijd met robots aan en test je in het Science Lab of je een goede wetenschapper of techneut bent. Hier maak je toffe gadgets die je mee naar huis mag nemen.

Interactief doe- en ontdekmuseum

Je reis door Continium begint bij het ontstaan van de aarde. Stap in een van de gondels van het Time Warp Theater en vlieg in 360 graden door de tijd, vanaf de oerknal tot nu. Ben je weer in het heden? Dan kun je Continium verkennen! In het museum leer je alles over cultuur, wetenschap en techniek. Hoe werkten mensen vroeger in de mijnen? En welke lichaamsdelen kan de Robo-chirurg vervangen? Je kunt zelfs in het grootste brein ter wereld binnenstappen. Tof: Continium heeft een open depot. Deze Hall of Fame is de schatkamer van het museum en staat vol topstukken.

Combitickets Continium, Cube en Columbus

Omdat Continium discovery center, Cube design museum en Columbus earth theater op één plein zijn gevestigd, zijn er combitickets verkrijgbaar.

Continium discovery center in Kerkrade leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 12,50 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Ga aan de slag in het lab. Foto: Continium discovery center.

Ga aan de slag in het lab. Foto: Continium discovery center.