DRU Industriepark

DRU Industriepark

Ooit ronkten hier de machines en stoomden de ketels van de DRU ijzergieterij. Tegenwoordig smelten hier cultuur en historie samen tot één nieuwe bedrijvigheid. Het DRU industriepark is een prachtig voorbeeld van herbestemming van industrieel erfgoed. De oude constructie van de gebouwen en de inrichting van het terrein is net als vroeger. Zie je het voor je hoe over de brede toegangsweg duizenden en duizenden werknemers - DRU was de grootste werkgever in de Achterhoek - hebben gelopen. Zeven gebouwen op DRU Industriepark hebben een nieuwe bestemming gekregen. De grote SPP-HAL is in gebruik als evenementenhal. Hier worden regelmatig beurzen, markten, exposities en congressen gehouden. Houd je van theater, film of popmuziek? De DRU Cultuurfabriek in het oude Portiersgebouw is de place-to-be. De hippe omgeving van oud gecombineerd met nieuw prikkelt ieders creativiteit!

Innovatie en historie komen ook letterlijk samen in de Afbramerij op DRU Industriepark: Innovatiecentrum ICER laat bezoekers interactief kennismaken met heden en verleden van ijzer. Kortom je kunt je hier wel een dag vermaken. Voor de trek tussendoor biedt Het Schaftlokaal uitkomst.

DRU Industriepark in Ulft leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

DRU Industriepark

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.