1

Landbouwmuseum De Laarman




Landbouwmuseum De Laarman

Hoe werkte de boer in Salland vroeger met zijn aardappelrooier? Of hoe vernuftig is de dorsmachine van het type Wilhelm Fricke Bündnis 11, met de kennis van toen, eigenlijk wel niet gebouwd. In landbouwmuseum De Laarman verbaas je je over de tijdsbestendige bouw van oude landbouwmachines. Het museum heeft diverse prachtige topstukken, waaronder een grote collectie oude tractoren. Aangevuld met exposities van oude foto's, documenten en prenten krijg je een goed beeld van de rijke landbouwhistorie van Salland. De gehele collectie bestrijkt de periode van 1875 tot 1960.

Kinderen leren hier spelenderwijs van alles over voeding: hoe het geproduceerd wordt en hoe het op je bord komt. En wat vind je lekker, of juist heel vies? Het museum is ondergebracht in de voormalige veevoedersilo bovenop de Luttenberg. Achter het museum zijn een smederij en timmerwerkplaats helemaal in ere hersteld. Hier kun je onder deskundige begeleiding zelf aan de slag.

Landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 5,00 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek delaarman.nl

Foto: De Laarman
Foto: De Laarman
Foto: De Laarman
Foto: De Laarman
Foto: De Laarman
Foto: De Laarman
Foto: De Laarman
Foto: De Laarman