1

CRASH '40-'45


-advertentiepositie-CRASH Luchtoorlog- & Verzetsmuseum '40-'45

Dit museum is een eerbetoon aan de piloten die op Nederlands grondgebied in en rondom Haarlemmermeer crashten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaar ook de bijzondere naam van dit museum: CRASH. Het museum is ondergebracht in het historische Fort bij Aalsmeer.

Duizenden vliegtuigen vonden in Nederland hun einde en lieten fysieke sporen na. Het museum toont restanten van de verongelukte vliegtuigen. Naast het exposeren van historisch materiaal, vindt CRASH het minstens zo belangrijk de verhalen rond de neergestorte vliegtuigen en hun piloten te blijven vertellen, opdat 'we niet vergeten'. Volg een rondleiding onder leiding van één van de bevlogen vrijwilligers van het museum en je krijgt gegarandeerd kippenvel van de verhalen. Daarnaast speurt de stichting CRASH actief naar neergestorte vliegtuigen.

Bijzonder: in de radiokamer wordt regelmatig contact gelegd met oude zenderontvangers uit de Tweede Wereldoorlog van over de hele wereld.

CRASH '40-'45 in Aalsmeerderbrug leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.crash40-45.nl

Foto: Gemeente Haarlemmermeer
Foto: Gemeente Haarlemmermeer
Foto: Gemeente Haarlemmermeer
Foto: Gemeente Haarlemmermeer