Vincent van GoghHuis

Vincent van GoghHuis

Vincent van Gogh is geboren in Zundert. Daar zijn ze in deze Brabantse gemeente maar wat trots op. De pastorie waarin de beroemde schilder werd geboren, is er niet meer. Op exact dezelfde plek is een nieuwe pastorie gebouwd. Dit is het onderkomen van het Vincent van Gogh Huis. In dit museum maak je op een interactieve manier kennis met de schilder. De vaste presentatie 'de wortels van een meester' gunt je bijvoorbeeld een kijkje in het persoonlijke leven van Van Gogh. Hoe was zijn relatie met zijn broer Theo, en met zijn ouders, en welke rol speelde het geloof in zijn leven? Je komt het allemaal te weten door middel van een bijzonder hoorspel. De wisselende tentoonstellingen zoomen in op kunstenaars van de twintigste en éénentwintigste eeuw die zijn geïnspireerd door Vincent van Gogh.

Je kunt een rondleiding boeken door het museum, eventueel in combinatie met een Van Gogh-wandeling door Zundert. Houd je zelf van schilderen? Volg dan een workshop 'Schilderen als Van Gogh'. Het Vincent van Gogh Huis Zundert is onderdeel van het Samenwerkingsverband Van Gogh Brabant. Kijk op de website voor de andere plekken in Brabant waar je Vincent van Gogh kunt 'ontmoeten'.

Vincent van GoghHuis in Zundert leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Vincent van GoghHuis.

Foto: Vincent van GoghHuis © Mark Maas.

Foto: Vincent van GoghHuis.

Foto: Vincent van GoghHuis.

Foto: Vincent van GoghHuis.

Foto: Vincent van GoghHuis.