Volendam Experience
Beleef Volendam in de Volendam Experience

In de haven van Volendam gebeurt het. Hier zijn schepen vertrokken en helaas soms niet meer terug gekomen. Het vissersdorp leefde eeuwenlang met wind, water en golven. De splinternieuwe Experience Volendam laat je digitaal terugreizen in de tijd. Met een Oculus Rift, of ook wel virtual reality bril, beleef je de watersnoodramp van 1916, waarbij Volendam zwaar getroffen werd.

Het pand van de Experience Volendam vind je aan de haven. Op de benedenverdieping kun je een kijkje nemen in een huiskamer uit 1916, waar alles nog precies zo is ingericht als toen. Op de bovenverdieping krijg je een VR-bril op en stap je in een nagebouwde kwak, een Volendamse botter. Vervolgens beleef je de ramp van 1916 aan den lijve. In een prachtige 3D-film leef je mee met een jonge visser die in 1916 uit varen ging, werd overvallen door een watersnoodramp en wist te overleven.

Volendam Experience in Volendam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.experiencevolendam.nl

Volendam Experience
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.