1Museum Hert fan Fryslân

Museum Hert fan Fryslân is gevestigd in het voormalige raadhuis van Grou. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het museum in het hart van deze noordelijke provincie, in het prachtige watersportdorp Grou. Hert fan Fryslân heeft vaste en wisselende exposities met typisch Friese thema's. Het museum heeft onder meer diverse objecten van de gebroeders Halbertsma. Eén van die gebroeders, Eeltsje Halbertsma, was schrijver van het Friese Volkslied. Ook zijn drie broers droegen bij aan het cultiveren van de Friese taal. Andere thema's die aandacht krijgen in het Hert fan Fryslân zijn natuurlijk het water, maar ook Sint Piter; de Grouster variant van Sinterklaas.

Ook voor kinderen is er een hoop leuks te beleven. Ze kunnen onder begeleiding van een volwassene op ontdekkingstocht door het museum en het dorp. Hiervoor zijn speurtochtboekjes te koop. Duik met allerlei opdrachtjes in de wereld van Joost Halbertsma (rond 1850), de grondlegger van het huidige Fries Museum.

Museum Hert fan Fryslân in Grou leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Hert fan Fryslân.
Foto: Hert fan Fryslân.
Foto: Hert fan Fryslân.
Foto: Hert fan Fryslân.