1

Meelmolen De Herder


-advertentiepositie-Meelmolen De Herder

Meelmolen de Herder is niet te missen aan de Westerdijk in Medemblik. Vanaf 1500 stond hier altijd een molen, maar de huidige molen stond oorspronkelijk niet op deze plek. De Herder is een driehonderd jaar oude Zaanse oliemolen die in 1985 is verhuisd en herbouwd in Medemblik. Klim in de molen van zolder naar zolder en zie het indrukwekkende maalsysteem. Kom kijken in het molenwinkeltje en kies uit de talloze soorten meel of het eigen biertje van de molen: Klap van de Herder.

Naast de molen staat het schattige Poorthuisje. Dit stond ook in 1500 op deze plek en diende als poortwachterswoning. Het huisje is herbouwd volgens het origineel. Vrijwilligers serveren in het Poorthuisje een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Regelmatig organiseert de meelmolen leuke activiteiten, zoals een rommelmarkt en knuffeldierendag.

Meelmolen De Herder in Medemblik leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek meelmolendeherder.nl

Meelmolen De Herder
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.