Wadlopen bij Paessens-Moddergat - Stichting Oan ’e dyk

Wadlopen bij Paessens-Moddergat

Wadlopen is een unieke ervaring, die je wel aan de hand van een gids moet beleven! De ervaren gidsen van het wadloopcentrum in Paessens-Moddergat kennen iedere geul en zandplaat op het wad. De wadtochten van Stichting Oan ’e dyk starten bij het eigen gebouwtje onder aan de dijk in het schilderachtige kleine tweelingdorpje Paessens-Moddergat.

In het zomerseizoen is er dagelijks een wadlooptocht. Ook in de winter biedt het centrum wadlooptochten aan. Aanvangstijden hangen af van de getijen. De waddentocht van zo'n twee uur gaat naar de Zoutkamperlaag. Stichting Oan ’e dyk biedt ook een combinatietocht aan: de Wadpierenexcursie. Eerst een rit met de paardenkar en terug wandelen op en langs het wad. De gids prikt tussendoor regelmatig even met de greep in het wad en laat je het rijke bodemleven van het wad zien.

Schoenen huren

Om te gaan wadlopen kun je zomers het beste oude, dichte schoenen aantrekken. Wil je je eigen schoenen niet vies maken, huur dan voor een prikkie een paar schoenen bij het wadloopcentrum. In de wintermaanden moeten de laarzen aan. Ook deze zijn te huur.

Wadlopen bij Paessens-Moddergat in Moddergat leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Wadlopen bij Paessens-Moddergat

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.