Rien Poortvliet Museum

Rien Poortvliet Museum

Als Rien Poortvliet het nog had kunnen meemaken, vond hij de locatie van het Rien Poortvliet Museum vast prima passen bij zijn schilderijen. De 'vertellende' natuurschilder krijgt zijn hommage op het prachtige vogeleiland Tiengemeten in de Haringvliet. De natuur, dat was de allergrootste inspiratiebron voor Poortvliet. Het museum laat zien hoe hij als autodidact koos voor een geheel eigen stijl: schilderijen vol verwijzende tekstjes. Loop langs originele prenten uit zijn 25 boeken, maar bekijk ook losse doeken die niet in zijn boeken terecht kwamen. In de familiekamer staat zijn privéleven centraal. Zo ziet de bezoeker hoe belangrijk het christelijk geloof voor Poortvliet was. Diverse boeken kregen een Bijbelse titel mee.

Leuk voor kinderen én voor volwassenen is de Kabouterzolder. Hier stapt de bezoeker helemaal in de miniatuurwereld van de kabouters van Poortvliet waarover hij verschillende boeken heeft geschreven. Het museum heeft regelmatig wisselende exposities waarin verschillende aspecten van het werk van Poortvliet onder de aandacht worden gebracht.

Rien Poortvliet Museum in Tiengemeten leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Rien Poortvliet Museum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.