Verken de Vestingdriehoek: land van vestingen en rivieren

Voel de wind in je haren terwijl je vanaf de veerboot in de verte een kasteel ziet opdoemen. De Vestingdriehoek is een toeristisch gebied dat bestaat uit vijf prachtige plekken om te bezoeken: Gorinchem, Woudrichem, Zaltbommel, Slot Loevestein en Fort Vuren. Geniet van weidse uitzichten op het water, verken een eeuwenoud kasteel en dwaal door pittoreske straatjes tijdens een stadswandeling door Gorinchem. En dat allemaal in één dag!

De rivieren op

Een veerpont brengt je van vesting naar stad en andersom. Opstappen kan vrijwel ieder half uur en de fiets mag gratis mee. Boot gemist? Verken de rivieren dan per rondvaartboot, watertaxi of, helemaal leuk: een voetveer! Dit kleine bootje is speciaal voor wandelaars en vaart over de Afgedamde Maas tussen Woudrichem en Slot Loevestein.

Fiets- en wandelroutes

Aan wal ontdek je de prachtige natuur tijdens een frisse fietstocht of wandeling. Download een stadswandelroute op je telefoon en ontdek de mooiste plekjes langs de rivier de Linge en in het historische Gorinchem. Deze stad bloeide op in de Gouden Eeuw en dat zie je nu nog in alle mooie panden terug. In het Gorcums Museum worden typische Gorinchemse verhalen verteld: over martelaren, Hugo de Groot of schilders uit de Gouden Eeuw. Beklim ook de Grote Toren voor een fascinerend uitzicht

Verken vestingen en een kasteel

  • Op het punt waar de Maas en de Waal samenkomen ligt het middeleeuwse Slot Loevestein. In 1621 vluchtte Hugo de Groot uit dit kasteel per boekenkist. Avonturiers kunnen hier abseilen, schermen of boogschieten en er is een roofvogelshow.
  • Zet je tocht voort met een bezoekje aan Fort Vuren aan de andere kant van de rivier. Dit fort bereik je enkel via een ophaalbrug.
  • Naast Slot Loevestein is een bezoekje aan het Visserijmuseum in Woudrichem de moeite waard. Woudrichem is namelijk dé visserijplaats wat betreft zalm.
  • Maak kennis met zeeheld Hendrick Hamel, die schipbreuk leed in Korea en hier jarenlang woonde. Jarenlang was hij de enige bron van informatie uit Korea.
Tip: boek een gids! Dan ontdek je pas echt alle eeuwenoude verhalen van de omgeving. Om de beleving compleet te maken, kun je overnachten in een van de vestingen.

Verken de Vestingdriehoek: land van vestingen en rivieren in Gorinchem leent zich ook goed voor een familiedag, weekendje weg en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

vestingdriehoek.nl »

De fiets mag mee op de veerpont.

Ontdek de natuur tijdens een wandeltocht.

De fiets mag mee op de veerpont.

De fiets mag mee op de veerpont.

De fiets mag mee op de veerpont.

Waterrijke omgeving.

De fiets mag mee op de veerpont.

De sfeervolle vesting Gorinchem.

De fiets mag mee op de veerpont.

Stadswandeling.

De fiets mag mee op de veerpont.

Slot Loevestein.