Verken de Vestingdriehoek: land van vestingen en rivieren

Voel de wind in je haren terwijl je vanaf de veerboot in de verte een kasteel ziet opdoemen. De Vestingdriehoek is een toeristisch gebied dat bestaat uit vier prachtige plekken om te bezoeken: Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. Geniet van weidse uitzichten op het water, verken een eeuwenoud kasteel en dwaal door pittoreske straatjes tijdens een stadswandeling door Gorinchem. En dat allemaal in één dag!

Bezoek vestingdriehoek.nl »

De rivieren op

Een veerpont brengt je van vesting naar stad en andersom. Opstappen kan vrijwel ieder half uur en de fiets mag gratis mee. Boot gemist? Verken de rivieren dan per rondvaartboot, watertaxi of, helemaal leuk: een voetveer! Dit kleine bootje is speciaal voor wandelaars en vaart over de Afgedamde Maas tussen Woudrichem en Slot Loevestein.

Fiets- en wandelroutes

Aan wal ontdek je de prachtige natuur tijdens een frisse fietstocht of wandeling. Fiets langs de rivier de Linge naar glasstad Leerdam en rijd vervolgens langs de Hollandse Waterlinie. Of download een stadswandelroute op je telefoon en ontdek de mooiste plekjes van het historische Gorinchem. De stad bloeide op in de Gouden Eeuw en dat zie je nu nog in alle mooie panden terug. Bekijk alle fietsroutes en wandelroutes.

Verken vestingen en een kasteel

Op het punt waar de Maas en de Waal samenkomen ligt het middeleeuwse Slot Loevestein. In 1621 vluchtte Hugo de Groot uit dit kasteel per boekenkist. Leer alles over de indrukwekkende geschiedenis van het slot en het ontstaan van de Hollandse Waterlinie. Zet je tocht voort met een bezoekje aan Fort Vuren aan de andere kant van de rivier. Tip: boek een gids! Dan ontdek je pas echt alle eeuwenoude verhalen van de omgeving. Om de beleving compleet te maken, kun je overnachten in een van de vestingen.

Verken de Vestingdriehoek: land van vestingen en rivieren in Gorinchem leent zich ook goed voor een familiedag, weekendje weg en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

vestingdriehoek.nl »

De fiets mag mee op de veerpont.

Ontdek de natuur tijdens een wandeltocht.

De fiets mag mee op de veerpont.

De fiets mag mee op de veerpont.

De fiets mag mee op de veerpont.

Waterrijke omgeving.

De fiets mag mee op de veerpont.

De sfeervolle vesting Gorinchem.

De fiets mag mee op de veerpont.

Stadswandeling.

De fiets mag mee op de veerpont.

Slot Loevestein.