Rondvaart Zaanse Schans




Spot de molens van de Zaanse Schans vanuit de boot

Hollandse helden noemt rederij Windmill Cruises ze: de vele molens die je telt in de Zaanse Schans. Zonder deze 'Hollandse helden' zou Nederland namelijk helemaal geen grootse Gouden Eeuw en VOC hebben gekend. Wil je weten hoe dat zit? Stap dan aan boord bij Windmill Cruises voor een unieke heldentocht van 25 minuten en leer alle geheimen van de molens kennen.

Acht verschillende molens

Rondvaartboot Czaar Peter - vernoemd naar de Russische tsaar Peter de Grote die in 1697 het ambacht scheepstimmerman kwam leren in Zaandam - vertrekt ieder halfuur vlak voor de Zeepziederij op de Zaanse Schans. Je vaart langs zes molens aan de rechterzijde van de Zaan, waarna de boot keert en je langs de overkant van het Zaan terug vaart. Onderweg kom je acht molens tegen, die voor verschillende doeleinden gebouwd zijn. Zo heb je onder andere specerijenmolen De Huisman, De Kat, de enige nog werkende verfmolen ter wereld en De Bleeke Dood; een korenmolen aan de overzijde van de Zaan.

Molenbezoek

De rondvaartboot stopt voor 30 minuten bij Houtmolen de Jonge Schaap, die je voor € 3,50 extra kunt bezoeken. Tickets voor het molenbezoek kun je ook bij Windmill Cruises bestellen. Tip! Het arrangement Helden in Zicht biedt je naast een rondvaart ook nog een uniek kijkje in oliemolen De Zoeker of De Bonte Hen aan de Zaanse Schans voor slechts € 5,50 meer. Bovendien ga je ook nog eens naar huis met een oud-Hollands flesje arachideolie, gemaakt in de oliemolens!

Dagje Zaanse Schans

Bezoek voor of na de rondvaart met Windmill Cruises de Zaanse Schans. Diverse oud-Hollandse ambachten worden dicht bij het vertrekpunt beoefend. Er is een klompenmakerij, kaasmakerij, wevershuis en tinnegieterij. Daarnaast vind je er het Zaans Museum, een replica van de kruidenierswinkel van Albert Heijn en een Bakkerijmuseum waar het beroemde Zaanse witbrood duivekater te koop is. Verschillende restaurants en winkels zijn bovendien op loopafstand.

Rondvaart Zaanse Schans in Zaandam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek windmillcruises.nl

Vaar langs de molens van de Zaanse Schans. Foto: Windmill Cruises
Vaar langs de molens van de Zaanse Schans. Foto: Windmill Cruises
Langs de kant zie je typisch Zaanse houten huisjes. Foto: Windmill Cruises
Langs de kant zie je typisch Zaanse houten huisjes. Foto: Windmill Cruises
Neem een kijkje bij de houtzaagmolen. Foto: Windmill Cruises
Neem een kijkje bij de houtzaagmolen. Foto: Windmill Cruises
In alle seizoenen mooi! Foto: Windmill Cruises
In alle seizoenen mooi! Foto: Windmill Cruises