Afsluitdijk Wadden Center

Afsluitdijk Wadden Center

De Afsluitdijk is best een unieke dijk. Door de dijk wordt het water namelijk gesplitst in een zoet en zout gedeelte, met beide een heel eigen flora en fauna. Leer alles over de dijk, het IJsselmeer en de Waddenzee in het Afsluitdijk Wadden Center. Ook de toekomst van de Afsluitdijk komt hier uitgebreid aan bod. De dijk wordt namelijk klaargemaakt voor de toekomst en verstevigd.

In de expositieruimte lees en leer je alles over het verleden en de toekomst van de Afsluitdijk op een interactieve manier. Volg bijvoorbeeld de paling en zalm op vistrek. De app 2Discover, die je kunt downloaden op je smartphone, neemt je mee door de tentoonstelling.

Op de onderste verdieping van het gebouw zit restaurant Skom en boven op het dak geniet je van een prachtig uitzicht over de Waddenzee en Afsluitdijk.

Vlieg over het water

In het Afsluitdijk Wadden Center vlieg je zelf over het IJsselmeer, de Afsluitdijk en de Waddenzee. Neem plaats in de experience Aquavista en geniet van het uitzicht over dit prachtige gebied, gezien door de ogen van de grutto.

Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Afsluitdijk Wadden Center

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.