Ruïne van Brederode

Ruïne van Brederode

Bezoek concerten, bewonder tentoonstellingen en vier feest in de Ruïne van Brederode. Vroeger was het Kasteel van Brederode, eigendom van de heren van Brederode. Tegenwoordig kun je de ruïne bezoeken tijdens een rondleiding of voor een roofvogelshow. Er is ook een theetuin.

Geschiedenis

Het kasteel werd in de dertiende eeuw gebouwd door Willem I van Brederode en zijn vrouw Hillegonda van Voorne. Door de jaren heen werd het binnen de familie overgedragen en kreeg het vele aanvallen te verduren. De machtigste Brederode die er woonde was Johan Wolfert, zestiende heer van Brederode. Hij was de zwager van de Prins van Oranje. Zijn jongste zoon stierf kinderloos en dat betekende het einde van de familie-erfenis.

Restauratie

In de negentiende eeuw werd de Ruïne van Brederode als een van de eerste rijksmonumenten van Nederland gerestaureerd. Dit ging niet helemaal goed: omdat het niet duidelijk is hoe het kasteel er ooit uitzag zijn er dingen op de gok toegevoegd. Zo is de binnenplaats te diep uitgegraven omdat ze dachten dat daar ooit kelders zouden zijn geweest en zijn er in de muren van de binnenplaats kogelgaten toegevoegd - die zaten er voor de restauratie dus helemaal niet.

Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 12,50 p.p.), schoolreisje, themafeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Ruïne van Brederode

Foto: Ruïne van Brederode.