Oude Bos


-advertentiepositie-



Oude Bos

Het is het groene hart van het pittoreske Bakkeveen: het Oude Bos, dat omstreeks 1880 werd aangelegd door de adellijke familieLycklama à Nijeholt. Het bos loopt vanaf de rand van Landgoed De Slotplaats helemaal door tot Wijnjewoude, een dorpje verderop. Door het bos lopen verschillende routes voor wandelaars, fietsers en ruiters. Trek over de Bakkeveense duinen, baan je een weg door het bos over kronkelpaadjes en bruggetjes en stop bij de geliefde Freulevijver voor een pauze. Tip: het Oude Bos is ook een mooie plek om te vissen.

Freulevijver

Het bos was vroeger het privépark van de familie Lycklama à Nijeholt, waar sinds 1900 de Freulevijver deel van uitmaakt. Vroeger stond er een theekoepel en een boothuis en voeren de adellijke Friezen van de Freulevijver over het riviertje door het Oude Bos. Het boothuis en de theekoepel zijn niet meer, nu is er alleen nog een prieel te zien. De Freulevijver is een populaire picknickplaats.

Oude Bos in Bakkeveen leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek natuurlijkwandelen.nl

Oude Bos
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.