1

Bezoekerscentrum Tiengemeten
Vind ongerepte wildernis op het mooie eiland Tiengemeten

Laat de vaste wal achter je en neem het pontje naar het heerlijk rustige eiland Tiengemeten. Al tijdens de overtocht overheerst het gevoel van vrijheid, wat je op eiland niet meer verliest. Een bezoek aan dit stukje ongerepte natuur begint bij Bezoekerscentrum Tiengemeten, waar je een fiets kunt huren of een wandelroute meeneemt om de natuur te verkennen. Een kopje koffie staat klaar; zo begint de dag goed! Op Tiengemeten is het heerlijk stil en deel je de omgeving voornamelijk met vogels, die er rusten, broeden of voedsel zoeken.

Eindeloos wandelen

Tiengemeten staat bekend als een echt wandelparadijs, waar je heerlijk kunt struinen. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen; kort en lang. Het westen van het eiland is een ongerepte wildernis, maar op het oostpunt loop je in een negentiende-eeuws boerenlandschap. Een wereld van verschil! In het midden van het eiland is moeras, wat in de zomer droogvalt. Hier vind je de meeste vogels. En voor een fijne onderbreking loop je langs Herberg Tiengemeten voor een lekker lunch of een kop koffie.
Tip: wandelen wordt ook voor kinderen een avontuur met de Boswachters Bootcamp: een actieve route met opdrachten voor kinderen tot 9 jaar, verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum.

Excursies en musea

Ga met Natuurmonumenten op excursie en ontdek het eilandgevoel op Tiengemeten. Spot roofvogels, Schotse Hooglanders of een bever: de boswachters nemen je graag mee. En wat onverwacht, maar je vindt ook kabouters op het eiland. Kijk maar eens op de zolder van het Rien Poortvliet Museum! En ontdek de historie van de landbouw in het Landbouwmuseum.

Ruig spelen in de Speelnatuur

Voor kinderen is Tiengemeten een plek om onbekommerd te spelen. En dan niet met speelgoed en speeltoestellen, maar met bomen, beekjes en blubber. Maak een rivier of een glijbaan door het zand en probeer de overkant van de kreek te bereiken met een vlot. Echte uitdagingen waarbij de kinderen lekker vies mogen worden! Voor peuters en kleuters is er het Ukkie-eiland, waar ouders goed zicht hebben op hun kroost wat lekker door het ploeterbeekje stapt.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Foto: Natuurmonumenten © Stefan Claessens.
Foto: Natuurmonumenten © Stefan Claessens.
Foto: Natuurmonumenten.
Foto: Natuurmonumenten.
Foto: Natuurmonumenten.
Foto: Natuurmonumenten.
Foto: Annette Den Dulk © Natuurmonumenten
Foto: Annette Den Dulk © Natuurmonumenten

-advertentiepositie-