Ga te paard door de Brabantse 'Sahara'

De zandvlaktes van de Loonse en Drunense duinen strekken zich voor je uit. Ontspannen zit je in het zadel, de manen van het paard wapperen zachtjes in de wind. Tijdens een buitenrit met een Hittax van Manege van Loon geniet iedereen onbezorgd van een heerlijke buitenrit te paard! Alle paarden zitten vast en volgen de ervaren instructeur door het schitterende natuurgebied.

Paardrijden zonder ervaring

Een ritje te paard is voor iedereen - ook zonder ervaring - een ontspannen activiteit met de Hittax van Manege van Loon. Alle paarden lopen hierin twee aan twee en worden door het voorste paard door het natuurgebied begeleid. Een leuke activiteit voor groepen! Voor wie echt niet op een paard durft, kunnen er ook huifkarren meerijden, zodat iedereen van de omgeving kan genieten. Iedereen met recente rij-ervaring kan een 2-uurs buitenrit reserveren en onder begeleiding door het natuurgebied draven. Alle zeventig paarden van Manege van Loon worden goed verzorgd en zijn minstens tien uur per dag buiten.

Natuurpoort van Loon

Manege van Loon ligt aan de Natuurpoort: het startpunt voor een fiets of wandeltocht in de Loonse en Drunense duinen. Wist je dat je in dit natuurgebied een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa vindt? Het landschap is prachtig en verandert door de wind steeds. In het gezellige eetcafé bij de Natuurpoort of op het bijbehorende terras kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie, lunch, diner en een boel Brabantse gezelligheid. Kinderen spelen ondertussen in de speeltuin. Na het wandelen, fietsen of paardrijden kun je zelfs overnachten bij de Natuurpoort!

Je kunt hier ook een fiets huren, bij Recreatief Loon op Zand.

Ga te paard door de Brabantse 'Sahara' in Loon op Zand leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Manege van Loon

Foto: Manege van Loon

Foto: Manege van Loon

Foto: Manege van Loon

Foto: Manege van Loon

Foto: Manege van Loon