1

Sta met je neus bovenop de grootste sluis ter wereld - GESLOTEN
SHIP

Dit uitstapje bestaat niet meer.

Bij IJmuiden bouwen ze de grootste sluis ter wereld en jij kunt dat van dichtbij meemaken! Stap aan boord bij SHIP en loods zelf schepen door de sluizen.

Reis mee van zee haar haven

De experience in SHIP begint met een film op een enorm scherm. Reis op een schip in razendsnel tempo van de Noordzee via het Noordzeekanaal naar de haven van Amsterdam. Onderweg gebeurt van alles! Zeker bij de sluizen en in de haven zelf. En je ziet meteen waarom de sluizen zo belangrijk zijn, want zonder die sluizen zijn geen boten in de haven van Amsterdam, de vierde grootste haven van Europa.

Loop door de sluizen

In de volgende ruimte zijn de sluizen op schaal nagemaakt, groot genoeg om er doorheen te lopen alsof je zelf een schip bent. Foto's van vloer tot plafond geven je het gevoel alsof je omringd bent door enorme schepen. Hier kan je even sluiswachter zijn. Loods een schip door de sluis via een touchscreen of druk op de knoppen en help meerdere schepen verder varen. Verderop zie je tot in detail hoe de nieuwe sluis wordt gebouwd. En er is nog veel meer. Zie door een speciale duikbril vissen zwemmen en hoor de verhalen van de mensen die bij de sluizen en havens werken. Hilarisch is het scherm waarop je jezelf steeds in een andere outfit kunt zien.

Lekkers met uitzicht

Boven in het gebouw is een café waar je iets kan eten en drinken, met een prachtig uitzicht op de sluizen. Wie weet komt er wel net een enorm cruiseschip voorbij! Het allermooiste uitzicht heb je vanaf het dak. Daar sta je te midden van de sluizen, met prachtig zicht op de bouw van de nieuwe sluis. Dan besef je nog beter hoe immens en bijzonder de bouw van de grootste sluis ter wereld is.

SHIP in IJmuiden leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Sta met je neus bovenop de grootste sluis ter wereld - GESLOTEN